Blogger's posts

Melanie | Telefoonkriebels

Wat ontzettend leuk dat Demi mij weer vroeg een gastartikel te schrijven voor haar blog. Doe ik altijd met heel veel plezier voor haar 🙂 Ze liet het onderwerp volledig aan mij over en ik wil dan een artikel bespreken die ik laatst las op Nu.nl.

Enige tijd geleden werd op een school in Frankrijk het gebruik van gsm’s verboden. Nu zijn we in Nederland ineens wakker geschrokken (en “we” is in dit geval, de overheid) en vindt men dat er op scholen ook een soort verbod moet komen. Niet volledig, maar wel een beperking tijdens de lessen.
Really? NOW they come with this shit??
Persoonlijk ben ik altijd al een voorstander geweest van géén telefoons op school. Dit ten ontevredenheid van mijn kinderen, die altijd als enige zonder gsm op school rond liepen. Geloof mij: hier heb ik al menige discussie over gevoerd met ze, maar ik heb altijd het laatste woord 😛

access, adult, blur

Mijn dochter kreeg op haar tiende een telefoon en de enige reden waarom ik haar een telefoon heb gekocht, is omdat haar vader en ik gescheiden waren en zij heel graag contact met mij wilde opnemen als dat nodig was (de verhoudingen liepen niet zo lekker op dat moment tussen dochter en vader). Maar ze mocht haar telefoon dus nooit mee naar school nemen (basisschool). Zelfs het eerste jaar op de middelbaar heb ik het nog tegen weten te houden dat de telefoon mee ging. Ze moesten al een tablet meenemen omdat alle boeken digitaal werden aangeleverd en dat vond ik meer dan genoeg!
In het tweede jaar kwam ik er niet onderuit en dat lag niet aan mij, maar aan school.
Haar rooster, haar punten, haar absentie, haar correspondentie… alles liep via een app!
Ze moest dus wel haar gsm mee naar school nemen, want alle wijzigingen die er op een dag waren, kwamen binnen via die app. Zonder telefoon naar school, was ineens geen optie meer. Ik was er niet blij mee, mijn dochter natuurlijk wel.

Person Holding Silver Iphone 7

En dan gaan scholen nu ineens klagen dat gsm’s in de les een afleiding zijn en ze hier een beperking op willen gooien.
Echt??
Het is hetzelfde als mensen verslaafd maken aan sigaretten en het dan vervolgens overal gaan verbieden.  Nu wordt de jeugd (en echt niet alleen de jeugd, wij volwassenen zijn net zo gek en verslaafd met en op onze telefoons als de tieners!!) lekker gemaakt door elk jaar met nieuwe telefoons te komen, goedkope abonnementen aan te bieden met onbeperkt internet, social media die steeds gekker wordt, alles wordt gedigitaliseerd want dat is wel zo handig en scheelt veel tijd (want tijd heeft niemand meer tegenwoordig) ... maar dan moet het gebruik van telefoons ineens beperkt gaan worden op scholen, ondanks het feit dat zij zelf de boel volledig gedigitaliseerd hebben??
Ik begrijp er geen jota van!
Jullie?

XmelX

Advertisement

14 thoughts on “Melanie | Telefoonkriebels

  1. Ik snap er zelf ook vrij weinig van. Het meest rare blijf ik het vinden dat vele ouders hun jonge kinderen al in aanmerking laten komen met de digitalisering. Zonde vind ik het

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s