Tips & Tricks

Alleen zijn hoeft niet saai te zijn!

Hey Creabea’s,

We hebben allemaal weleens dagen of avonden dat we alleen thuis zijn. Niemand is online, en er is weinig leuks op tv. Ook is er niets leuks te doen in het dorp of in de stad. Maar wat kun je in je eentje doen, wat alsnog enorm leuk is om te doen? Nou, wat dacht je van deze dingen!

1. Bioscoop

Naar de bioscoop gaan is hartstikke leuk, dus waarom zou je dit niet in je eentje kunnen doen? Tijdens de film mag er toch niet gepraat worden en als je alleen bent, kun je je nog beter concentreren op de film. Ook leuk: schaf een Pathé-pas aan. Voor 20 euro per maand kan je dan onbeperkt naar de film. Leuk avondje met jezelf gegarandeerd. En alle popcorn is voor jou! Delen is no longer necessary!

2. Bakken

Ga iets bakken! Tijdens het bakken kan je de muziek zo hard opzetten als je wilt en snoepen van het deeg zonder dat iemand je erop aanspreekt! Als je baksel klaar is, is het natuurlijk wel leuk om familie of vrienden uit te nodigen om het op te komen eten. Kunnen ze niet? Des te meer voor jou!

3. Fotoshoot

Houd thuis een fotoshoot, ook daar heb je niemand anders voor nodig. Het enige wat je wel nodig hebt, is een statief voor je camera of mobiele telefoon. Voor maar twee tientjes heb je al zo’n statief. Zoek op het internet naar leuke ideeën en ‘how to’ tutorials hoe je de mooiste foto’s kan maken. Daarna kan je de hele dag druk bezig zijn met het bewerken van de foto’s.

4. Instrument

Ben je op zoek naar een activiteit die je alleen kunt doen waar je écht wel even zoet mee bent? Ga dan een instrument bespelen! Om nu meteen een piano aan te schaffen en honderden euro’s aan lessen uit te geven, is misschien een beetje overdreven. Voor 30 euro kan je al een nieuwe gitaar kopen en er staan vast veel instrumenten te koop op Marktplaats. Schaf daarbij wat muziekboeken voor dummies aan en je zult versteld staan van wat je jezelf allemaal aan kunt leren!

artist, guitar, guitarist

5. Sporten

Niet geheel onverstandig om alleen te doen: sporten. Alleen sporten heeft een heleboel voordelen. Ten eerste ben je veel sneller klaar omdat je niet op iemand anders hoeft te wachten én je kunt op je eigen niveau sporten. Dus als er niemand is om mee af te spreken, duik je toch lekker alleen de sportschool in?

6. Filmmarathon

Ben je alleen thuis en heb je niemand om mee af te spreken? Houdt een marathon van je favoriete films. Kies je guilty pleasure, maak wat popcorn en schenk een wijntje in. Je hoeft je toch voor niemand te schamen!

Woman in White Bed Holding Remote Control While Eating Popcorn

7. Shoppen

Niets zo rustig als in je eentje te gaan shoppen. Zo kan je rustig door de rekken heen speuren. Dat ene rokje dat je kocht omdat je vriendin hem mooi vond, had je in je eentje niet gekocht! Zo zie je maar: de kans op een miskoop is veel kleiner als je alleen op pad gaat. Daarnaast hoef je in de paskamers niet op elkaar te wachten, wat heel veel kostbare shop-tijd bespaart.

8. Op vakantie

Vind jij het heerlijk om in je eentje iets te ondernemen? Overweeg dan ook eens om alleen op vakantie te gaan! Je hoeft niet te wachten totdat je vriend(in), broer/zus/ of vader/moeder tijd heeft voor een reisje, je kan hem ook gewoon in je eentje boeken! Voor de eenzame momenten pak je een goed boek in en het komt helemaal goed. Daarnaast is het leuk om jezelf eens uit te dagen om nieuwe mensen te leren kennen. Vraag locals bijvoorbeeld eens waar je echt geweest moet zijn tijdens een bezoekje aan jouw vakantiebestemming of stel ze vragen over hun cultuur. Hier ga je zeker weten ervaringen aan overhouden waar je je hele leven wat aan hebt.

Pair of Red-and-white Low-top Sneakers

9. Tekenen

Pak een papier en potlood, zoek een voorbeeld op via internet of begin gewoon random te doodlen! Alles mag, niets is fout! Laat je creativiteit de vrije loop en pak een doosje potloden of pakje stiften om het helemaal af te maken!

10. Lezen

Onderuitgezakt op de bank, achterover liggend met je hoofd bewegen je ogen van links naar rechts en waan je jezelf in een droomwereld. Met een warm dekentje over je benen, muziek in je oren (of niet) en een heerlijk kopje thee met koekjes, kom jij niet meer van die bank af! Zoetsappige romance, goedlachse humor of angstaanjagende thriller, there you come!

Photo Of Woman Holding Book

Wat voor grootse dingen zou jij graag eens in je eentje doen?

Liefs, Demi ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

 

18 thoughts on “Alleen zijn hoeft niet saai te zijn!

 1. Nummers 9 en 10. Dat kan zo zalig zijn als je alleen bent. Dan nog liever met gsm uit en gewoon je gedachten en gevoel in de tekening of het lezen leggen.
  Wat er niet bijstaat is wandelen ook dat kan zo zalig zijn alleen.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 person

  1. Ben ik helemaal met je eens! Ik doe hem meestal ook uit qua Wi-Fi. Even compleet tijd voor mezelf. Oh zeker! Al had ik hem toevallig een beetje onder sport geplaatst haha. Bewegen is ook sport 😉

   Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s