School

Studie journalistiek update #1

Hey Creabea’s,

Ik ga nu alweer een maandje naar school en heb de afgelopen weken al enorm veel geleerd en gedaan. Voor degenen die mij op Twitter volgen, zullen hier al wel meer van weten. Maar ik vind het alsnog leuk om alles in globaliteit even te vertellen!

De eerste week

In de eerste week deden we mee aan een klassenwedstrijd. We moesten bedenken hoe de journalistiek er over 5 jaar uitziet. Zodoende bedachten we met de klas een concept, werkten dit in groepjes uit en brachten zo alles samen. Helaas wonnen we niet, maar de hechtheid van de klas was meteen in gang gezet.

business, conference, learning

Praktijk journalistiek

Tijdens de praktijklessen journalistiek hebben we al onwijs veel gedaan. Zo schrijven we nieuwsberichten, maken we radioberichten, hebben we bronnen gebeld, hebben we mensen geΓ―nterviewd, hebben we aan voxpoppen gedaan op straat (dat betekent dat je quotes haalt bij voorbijgangers over een stelling), eigen nieuws verzameld en hier een reportage van gemaakt, eigen foto’s gemaakt en crossmediale producties gemaakt.

Gray Newspaper

Andere vakken

Ik heb verder hoorcolleges en werkcolleges voor Communicatiewetenschap en Media & Religie. Voor Communicatiewetenschap verzamelen we elke week medianieuws dat we categoriseren en luisteren we naar nieuws- en radioprogramma’s. Bij Media & Religie hebben we het over de 5 religies van de wereld. We maken opdrachten en hebben iemand met een andere geloofsovertuiging mogen interviewen.

adult, blur, business

Praktijkweek

Volgende week volgt er een praktijkweek. In deze week gaan we met de klas een website voorzien van nieuws en radio-uitzendingen maken. In de tweede periode gaan we ook een eigen krant maken die 5 dagen zal verschijnen. Hoe dan ook vormen wij in deze week onze eigen redactie, en verzamelen we dus ook ons eigen nieuws, zoeken we onze eigen bronnen en maken we onze eigen foto’s.

diary, girl, hand

Ik ben in ieder geval helemaal op mijn plek op deze opleiding. Ik doe wat ik leuk vind, ik leer wat ik leuk vind en ik heb er plezier in. Ik ben dolgelukkig hier, en kan niet wachten op alles wat er nog komen gaat!

Liefs, Demi ❀

Volg mij ook op Facebook, Twitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

14 thoughts on “Studie journalistiek update #1

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s