Blogger's posts

Lotte | Groepsreis van mijn dromen

Hoi allemaal!

Mijn naam is Lotte, ik ben 23 jaar en blogde ooit op lotteesmee.com. Ik schreef al eens eerder voor Demi en vind het super leuk dat ik dat weer mag doen. Zelf blog ik al een tijdje niet echt meer maar ik vind het wel heel leuk, mijn website heb ik momenteel ingezet als creatief portfolio.

Vorige keer schreef ik een blog over reizen en fotografie. Nu wil ik daar op inhaken met een verhaal over mijn reis naar de Verenigde Staten, met welke organisatie en hoe dat in zijn werk ging.

Al tijden weet ik wat ik wil maar niet precies hoe dat tot uiting moet komen. Dit is dan ook de reden dat ik de afgelopen twee jaar een break nam van school en begon met werken. Omdat ik nog bij mijn ouders woon was het makkelijk voor mij om te gaan sparen, hierdoor was ik dus ook in staat om mijn droom maar liefst twee keer te verwezenlijken!

In de zomer van 2017 en deze zomer ben ik naar Amerika geweest. Het eerste jaar ging ik helemaal in mijn eentje, weliswaar met een groepsreis maar het voelde toch als kleine Lotte op naar de grote wereld. Als persoon met een wat introvert karakter was dit toch wel een grote stap. Daar ging ik dan op 3 juni van vorig jaar, grote rugzak op en van Amsterdam naar Los Angeles via Texas. Het vliegen in mijn eentje vond ik super spannend maar verliep goed, vervolgens nog een shuttle regelen naar mijn eerste accommodatie, super eng! Dit is het moment dat je toch echt je Engelse skills in moet zetten, hoewel ik vloeiend Engels spreek is het toch wel eng om dat in praktijk te brengen en al helemaal tegen een Native speaker. De volgende ochtend nam ik een taxi naar het start hotel van de tour. Hier wachtte een groep internationale jongeren om met zijn alle een mooie tijd te beleven.

Mocht je op reis willen maar niet helemaal alleen, dan zijn daar dus een heleboel organisaties voor! Zelf ben ik met TrekAmerica geweest, een organisatie die reizen organiseert voor jongeren van over de hele wereld tussen 18-38 jaar. Zij bieden hele mooie reizen aan door heel Noord-Amerika en net daarbuiten. Je gaat op reis met een tourguide en jij hoeft eenmaal daar dus eigenlijk niets zelf te regelen. Dit beviel mij zo goed dat ik maar liefst twee keer met hen weggeweest ben.

De eerste tour heette de Westerner 2, een rondreis van Los Angeles via onder andere de overweldigende natuur in Yosemite national park naar de woestijn in en rondom Las Vegas naar de welbekende Grand Canyon. Je bezoekt dus steden maar ook natuur en dat allemaal met een kleine groep van maximaal 13 personen. Ook kun je de keuze maken tussen camping trips en BLT’s, (budget lodging). De Westerner 2 vond ik echt een goede beginnerstour, dat klinkt misschien stom maar grote wandelingen en lange dagen zijn wel onderdeel van zo’n actieve vakantie.

Girl Holding Map Inside Vehicle

De tweede tour heette de Rocky mountain High. Deze vond ik een stuk zwaarder, we wandelden soms wel 16 km per dag de bergen op, je staat elke dag rond 6 uur ’s ochtends op en maakt dan best wel lange dagen, deze worden dan wel weer beloond met prachtige uitzichten en lekker marshmallows roosteren bij het kampvuur. Deze tour ging van Seattle, via acht staten en een heleboel mooie parken naar Las Vegas. Een ongelooflijk avontuur dus. Mocht je een rust vakantie willen dan zou ik dit niet kiezen, maar ben je geïnteresseerd in een actieve vakantie dan is het zeker een aanrader!

Wanneer je dit wat te ver vindt of ben je geïnteresseerd in een andere bestemming? Er zijn genoeg organisaties die zulke groepstours aanbieden en wie weet maak je wel vrienden over heel de wereld!

Advertisement

14 thoughts on “Lotte | Groepsreis van mijn dromen

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s