Column

Column | In de trein maak je de mooiste dingen mee

Ik reisde van Amsterdam terug naar huis. Voorbereid had ik mijn telefoon batterij bespaard voor de terugweg, zodat ik mijn oren kon voeren met muzikale liederen. Mijn puzzelboekje had ik opengeslagen op mijn schoot liggen. Alles wat resteerde, was het pakken van een pen. De trein zou ieder moment vertrekken, maar een oudere dame stapte nog in. Ze liep de coupΓ© binnen, en ik hield mijn tas weg. Met sprankelende ogen bedankte ze me, en zag ze een nette jonge vrouw zitten. Ze nam plaats en de trein begon achteruit te rijden.

‘Hele donkere wolken zijn dat daar. Ik had daar vandaag ook last van’, zei ze. Ik keek haar aan en glimlachte. ‘U ook al? Ik heb vandaag ook flink staan schuilen.’ De vrouw lachte en keek naar buiten. ‘Ik was bij mijn zus op bezoek.’ Weer keek ik haar aan. ‘Wat leuk, ik had een meeting in Amsterdam.’ De vrouw begon openhartig te vertellen over haar dochter die een relatie had met een nare bad boy terwijl ze zelf in een vechtscheiding zat om de kinderen. De vrouw vertelde ook over haar eigen scheiding, maar dat ze nog steeds contact had met haar ex. Ook ik deelde wat persoonlijke dingen, want deze vrouw was te schattig voor woorden.

Bobby, haar hondje, werd aan mij getoond op haar ouderwetse GSM. Al lachend vertelde ze nadat ik mijn kat liet zien op de smartphone, dat haar kleinkinderen de telefoon thuis moesten laten. Die ondingen waren niet welkom in haar huis. Al lachend zaten we een treinreis van 2 uur vol te kletsen. Bij aankomst op het station begeleidde ik haar naar de parkeerplaats. Immers was het haar allereerste keer met het openbaar vervoer, nadat ze eens besloot voor de lange afstand de auto te laten staan. Al wuivend namen we afscheid, en pakte ik lachend de bus naar huis. Oudere mensen hebben de mooiste verhalen, de liefste glimlach en de meest sociale harten die je ooit hebt gezien.

adult, backpack, blur

Op de terugweg van Utrecht, zat ik in mijn puzzelboekje een cijferkruiswoord van 4 punten te maken. Met mijn rockmuziek in, en de achteruitrijdende trein die net was vertrokken van het station, kwam er een jonge meid naast me zitten. Ze glimlachte toen ik mijn tas verwijderde, en zag mijn puzzelboekje. Ze pakte vervolgens de hare, en zodoende zaten we naast elkaar een puzzel te maken.

Ik werd onderbroken door een zachte stoot tegen mijn arm. De jonge meid keek me aan. ‘Mag ik je hulp lenen bij deze puzzel?’ Ik keek naar de kruiswoordpuzzel in haar handen. Moeilijk leek hij niet. ‘Ik ben niet zo goed in puzzelen, maar je moet toch wat tijdens zo’n treinreis’, zei de jonge meid lachend. Ik lachte, stemde met haar in en ruimde mijn eigen puzzelboekje op. Mijn oortjes verdwenen, net als de week daarvoor, de tas in en ik boog mee over haar puzzelboekje. En voor ik het wist, maakten we tijdens een 2 uur durende reis, samen een kruiswoordpuzzel.

black-and-white, headphones, lady

Liefs, Demi ❀

Advertenties

24 gedachten over “Column | In de trein maak je de mooiste dingen mee

      1. Haja ja toen ik OV had deed ik ook niet anders. Maar mijn kijk op de trein is helemaal veranderd na het iedere keer moeten wachten met een dagje weg. Standaard vallen er treinen uit of rijden helemaal niet als ik met de trein ging. Dus ik ga mooi met mn autootje. Liefs

        Liked by 1 persoon

  1. Prachtig! Leuk verhaal! Gezellig zeg! Ik reis regelmatig met de trein. Ik reis meestal van Amsterdam door heel het land heen, naar Den Helder, Zandvoort, Den Bosch, Texel, Utrecht, Eindhoven, Antwerpen, Brussel, Dusseldorf, Keulen en meer. De reis op zich vind ik al een avontuur. Ik vind het heerlijk onder de mensen. Vooral mensen die op vakantie zijn met de trein hebben leuke verhalen. En je ziet van alles om je heen gebeuren. Mensen die elkaar ontmoeten, geliefden die elkaar vinden of hartsvriendinnen die elkaar voor het eerst tegenkomen en dan zie je hoe hun vriendschap begint!

    Liked by 1 persoon

Een reactie plaatsen

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s