Travel

London 2018: De tweede dag

De foto’s die door mij zijn gemaakt in London zijn voorzien van een copyright logo en worden geacht niet gekopieerd te worden voor eigen gebruik.

Zaterdag, 21 juli 2018

Mijn vader en ik verlieten het hotel en gingen ontbijten bij The Beaten Docket. We gingen daarna naar de supermarkt tegenover het hotel. Daar kochten we lunch voor de middag en flesjes water, gezien het al erg warm was in Engeland. We vertrokken met buslijn 16 naar Victoria en stapten uit bij Marble Arch. Traditioneel mogen alleen leden van de koninklijke familie en de Royal Horse Artillery de poort passeren.

We vervolgden onze weg richting Notting Hill, de welbekende wijk uit de gelijknamige film. Maar voordat we daarheen gingen, kwamen we Kensington Temple tegen. Immers waren we erg dichtbij Kensington, en nee daar bedoel ik niet onze eigen band mee πŸ˜‰

We liepen richting Notting Hill, en kwamen daar de welbekende gekleurde huizen tegen. Heel eerlijk gezegd vonden we het een beetje tegenvallen, al moet ik wel weer eerlijk bekennen dat de kleuren zo naast elkaar enorm goed matchten. Het was achteraf toch best een mooi plaatje om naar te kijken.

Het was inmiddels al zo enorm warm, dat mijn vader ik besloten een ijsje te halen. We stapten de Italiaanse ijssalon Gelato Mio binnen. Daarna vertrokken we toch echt richting Kensington, en arriveerden we bij Kensington Palace. Via de Kensington Palace Gardens, arriveerden we bij een typisch Engels tuintje. Door de heg heen zag je allerlei plantjes bij een klein vijvertje. We liepen door en kwamen uiteindelijk bij het paleis aan.

Voor Kensington Palace staat een standbeeld van Queen Victoria, uitkijkend op de Round Pound. Op het bordje voor haar, stond een Q-code. Met een Q-reader scanden we deze code, want er zou een heus gesprek met Queen Victoria achterweg komen. En verrek, we werden echt gebeld door de Queen zelf. We namen op, luisterden naar wat ze te zeggen had en vonden het erg leuk bedacht door de Britten. We vervolgden onze weg door de gardens, en kwamen bij de andere zijde van het paleis aan. Stiekem vond ik dit veel mooier, maar dat kwam voornamelijk door de zwart met gouden poort die ervoor stond.

We liepen terug en passeerden allerlei ambassades die daar gevestigd waren. We namen plaats bij Zizzi en bestelden een drankje. Na het drankje, vertrokken we richting de Royal Albert Hall. Een koepelvormige concertzaal, waar we ook direct gingen lunchen. We waren het er beiden over eens dat hier lunchen, echt een van de mooiste lunchplekken ooit was.

Voor de Royal Albert Hall, achter ons, stond The Albert Memorial, een standbeeld gemaakt in opdracht van Queen Victoria ter nagedachtenis aan haar echtgenoot Prince Albert die stierf in 1861.Β Het gedenkteken werd ontworpen door Sir George Gilbert Scott in neogotische stijl. Het monument is 54 meter lang en heeft een vergulden Prince Albert in het midden.

Ineens gingen een paar Britse jongens midden op straat hockeyen. Ik houd echt van dit soort spontane acties, en dus filmde ik het. Ik was zo met ze mee gaan doen. We gingen terug naar het hotel, en maakten plannen om hier ‘s avonds nog een keer naar terug te keren. Waarom? Omdat we via Google hadden opgezocht dat hij ‘s avonds heel mooi verlicht zou zijn, en we dit graag zouden willen zien. We aten bij de Burger King, wat overigens veel minder smaakte als de Mac Donalds, en gingen terug. We zaten alleen erg in tijdnood, want na elven zou onze 16 lijn richting Cricklewood Bus Garage niet meer rijden. Ja, om het uur. Dus met veel haast arriveerden we bij het standbeeld.

Maar helaas was dit ‘s avonds lang niet zo mooi als we in eerste instantie hadden verwacht. Enkel het gouden beeld was verlicht. Nu was het ook niet onaardig om te zien, maar op de foto zag het er veel mooier uit. Zo zie je maar weer, geloof niet alles wat op Google staat πŸ˜‰ Maar dit nachtelijke avontuurtje was zeker leuk om te doen, want London by night is zo mooi met alle verlichte gebouwen. We gingen terug naar Skardu Road, namen plaats in The Beaten Docket en bestelden een warm drankje. Het was best frisjes. Mijn vader nam een kop koffie, ik een warme chocolademelk. Een warme chocolademelk met echte Belgische chocolade. Ik houd er van. Na de warme drankjes gingen we terug naar het hotel, en beΓ«indigden dag twee in London.

White Ceramic Mug over Brown Table

Volgende week lees je alles over onze derde dag in London!

Liefs, Demi ❀

Volg mij ook opΒ Facebook,Β TwitterΒ enΒ InstagramΒ (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

12 thoughts on “London 2018: De tweede dag

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s