Top 3-10 · Travel

Top 5 vervoersmiddelen in London

Hey Creabea’s,

Toen ik in London was, hadden wij een Oyster Card gekocht. Dit is een Nederlandse OV-chipkaart. Hiermee konden we binnen 6 zones reizen. Ik heb in de 5 dagen dat ik er was, van elk vervoersmiddel gebruikt gemaakt. Maar wat is nu mijn favoriet, en ook meteen aanrader om jezelf ergens te brengen in London?

City View at London

1. Wandelen

Ja, hoe gek het ook klinkt, wandelen is echt mijn all time aanrader. Al moet je wel eerst ergens geraken met het openbaar vervoer, toch is wandelen de leukste en beste manier. Je hebt tijd aan jezelf, ziet veel meer van de stad en ontdekt zo ook gebouwen met de mooiste architectuur die je ooit hebt gezien, zonder dat ze eigenlijk heel bekend zijn. Kortom, je ziet London dan echt op zijn best!

Photo of People Walking in the Street

2. Bus (Dubbeldekker)

Ik had er altijd al van gedroomd om in een Londense dubbeldekker te zitten. En ik heb elke dag wel een paar minuten in de bus doorgebracht. Het mooiste is om bovenin, vooraan te zitten. Er rijden ongeveer 8.500 bussen door Londen en de stad heeft zo’n 19.500 bushaltes. Leuk feitje: met de lijn hieronder ben ik ook naar Tower Hill gegaan!

bus, cars, crosswalk

3. Underground (metro)

Niets is zo snel als de metro. Diep onder de grond zoef je verscheidene stations voorbij. Je zit alleen wel vrij awkward tegenover een hele reeks Britten, maar omvallen zal je niet snel overkomen. En het is eigenlijk vrijwel het snelste vervoersmiddel in heel London. Leuk feitje: ik ben uitgestapt bij onderstaand underground station om naar Westminster te gaan!

Big Ben Structure Near White Concrete Structure

4. Overground (trein)

Net als in Nederland, heeft ook Engeland de trein, al noemen zij dat de overground. Ik ben maar 1 keer met de trein geweest, maar deze is veel leger dan de metro’s en bussen in London. Is ook wel logisch, die twee zijn nu eenmaal het makkelijkst om door heel London te reizen.

Railways Beside Red Building

5. Taxi

De mooie, ouderwetse taxi’s in Engeland zijn echt een genot om naar te kijken, en erin te rijden is ook heel leuk. Hoe leuk is het om een Brit aan te spreken, te zeggen waar je heen moet en in een kleine taxi daarheen vervoerd te worden. Meer privé dan dat wordt het niet!

Blue Classic Car Near Westminster Palace

Ben jij weleens in London geweest? Zo ja, wat was jouw fijnste manier van voortbewegen?

Liefs, Demi ❤

Volg mij ook op Facebook, Twitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

12 thoughts on “Top 5 vervoersmiddelen in London

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s