Herkenbaar

Herkenbare leraren

We hebben allemaal op school gezeten, of zitten zelfs nog op school. Wie weet beginnen anderen binnenkort aan een studie, of aan een nieuwe studie. Hoe je het ook wendt of keert, met school zijn we allemaal bekend. En ook met docenten, daar vooral mee. Vandaag gaan we kijken naar verschillende typen leraren.

De ‘Veel te aardige’ leraar

Hij deelt vaak te makkelijk complimenten uit, en hij staat altijd voor je klaar, wanneer dan ook. Of je nu met een persoonlijk probleem zit of met een dilemma, hij is er voor je. Een beetje apart. Een beetje strenger mag ook wel hoor, en iets minder liefdadigheid ook.

De slaapverwekkende leraar

Je hebt van die hele saaie leraren (meestal geschiedenisleraren, sorry beste mensen die hierin lesgeven). Ze praten ontzettend sloom, vaak eentonig en vertellen alleen maar over de theorie. Leuke verhalen, ho maar. De lessen zijn zo saai… Gaap!

De strenge leraar

En dan heb je de leraar die je haast wel een klap met zijn liniaal wilt verkopen. Hij geeft je straf wanneer je het huiswerk niet hebt gemaakt, geeft onvoldoendes wanneer het antwoord dat je gaf op een toets niet voldoende naar zijn smaak was en je mag geen seconde te laat komen. En met smoesjes hoef je echt niet bij hem aan te komen.

De ‘chille dude’ leraar

Deze leraar vindt eigenlijk alles goed. Hij geeft vaak vrij, geeft amper huiswerk en maakt eigenlijk nergens een probleem van. En oh maak je over toetsen maar geen zorgen, hij kijkt ze toch amper na en becijferd ze dan met een hoog cijfer. Dus je slaagt toch wel voor zijn vak!

Man in Black and White Polo Shirt Beside Writing Board

De sportieve leraar

Vaak betreft dit de gym docent die heel gespierd is en houdt van sporten. Hij moedigt altijd de leerlingen aan, deinst niet terug voor regen of onweer en stopt niet eerder totdat iedereen hijgend en bezweet onder de douche staat. Echt een motiverende doorzetter deze.

De knappe leraar

Je hebt van die leraren die er gewoon echt perfect uitzien. Zodra ze binnenlopen vallen alle meisjes stil, en staart iedereen met kwijlende blikken naar de beste man. Opletten doe je dan zeker wel, alleen niet op datgene waar je op hoort te letten. Nee, die spierballen zijn toch net wat interessanter.

De invaller

Er is een docent langdurig ziek, of er gaat iemand met zwangerschapsverlof. In dat soort gevallen wordt een invaller ingezet, maar deze is eigenlijk net zo snel weer weg als dat hij kwam. Vaak worden deze types namelijk weggepest. En eerlijk of niet, daar werken we allemaal aan mee op dat moment.

De nieuweling

Deze leraar is net afgestudeerd, en mag dus voor het eerst lesgeven. Ze zijn nog erg onzeker, kunnen geen orde houden en er wordt gewoon over ze heen gepraat door de klas. Het duurt ook altijd wel even voor ze de ballen ontwikkelen om van dat beginners fenomeen af te stappen.

Tablet Boeken Onderwijs Desk Klas School T

De verhalenverteller

Je hebt ook een docent die letterlijk elke les verhalen vertelt. Dat kan in combinatie met de theorie gebeuren, maar vaak zijn het ook gewoon verhalen uit het eigen leven. Maar dat vinden we eigenlijk niet eens zo heel erg, want zo gaat de les op een leuke manier veel sneller voorbij!

De ‘Alleen aardig rondom de directeur’ leraar

Je kent wel van die dagen dat de directeur (of iemand anders) komt meekijken tijdens de les. Dan vraagt hij of de klas zich wil gedragen, en doet hij ineens poeslief. Als je iets niet weet is dat ineens niet erg. Normaliter is daar niets van te merken en is hij alleen maar streng. Echt alleen op dat moment doet hij zo zijn best. Zucht, was dat perfecte plaatje maar altijd zo.

Welke soorten leraren heb jij allemaal gehad?

Liefs, Demi ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

Advertenties

12 gedachten over “Herkenbare leraren

Een reactie plaatsen

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s