Recepten

Verschillende koekjesdeeg recepten

Hey Creabea’s,

Ik bak graag mijn eigen koekjes. Ik heb verschillende soorten vormpjes, en versier ze nadat ze gebakken zijn altijd met allerlei leuks. Ik had ook altijd gedroomd van een banketbakkerij, en daar oefenende ik dan mee terwijl ik koekjes bakte. Maar er zijn verschillende soorten koekjesdegen. En vandaag deel ik daar een aantal van!

Benodigdheden:

  • 300 gram bloem
  • 200 gram koude roomboter (in kleine stukjes gesneden)
  • 120 gram suiker
  • Mespunt zout
  • 1 ei (M)
  • Losgeklopte eidooier om de koekjes mee te bestrijken

Cookies in Ceramic Plates

Maak het basisdeeg door alle ingrediënten in de keukenmachine te doen of het te bewerken met een mixer. Kneed het deeg glad en vorm hiervan een bal. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het deeg ongeveer 1 uur in de koelkast. Bak de door jou gekozen koekjes ongeveer 12 – 15 minuten in het midden van de oven op 180 graden.

Wil je 5 verschillende soorten koekjes maken, deel het deeg dan in 5 stukken. En dan volgen hieronder 5 variaties!

baked, baking, close-up

Roomboterkoekjes met stukjes chocolade en een chocolade randje

Meng 50 gram pure chocolade in hele kleine stukjes door 1/5 van het deeg en vorm een rol van het deeg. Meng 1 afgestreken eetlepel cacao met 1 afgestreken eetlepel suiker door elkaar en druk dit rondom in de deegrol. Snij de deegrol in plakjes van ongeveer 1-2 centimeter.

Gemberkoekjes

Vorm een rol van de helft van het deeg. Snij het deeg in plakjes van ongeveer 1-2 centimeter en druk wat fijngesneden stemgember in het deeg.

Walnootkoekjes met kaneelrandje

Vorm een rol van 1/5 van het deeg. Meng een halve eetlepel kaneel met 1 eetlepel suiker. Rol het deeg door de kaneelsuiker en snij het deeg in plakjes van ongeveer 1-2 centimeter. Druk in elk koekje een halve walnoot.

Amandelkoekjes

Meng door 1/5 van het basisdeeg 2 eetlepels gemalen amandelen en 2 druppels amandelaroma. Vorm weer een rol van het deeg en snij in plakjes van ongeveer 1-2 centimeter. Druk in elk koekje een amandel.

Cranberry-witte chocoladekoekjes

Meng door het deeg 2 eetlepels fijngehakte gedroogde cranberries en ongeveer 50 gram gehakte witte chocolade. Vorm hiervan een rol en snij de rol in plakjes van ongeveer 1-2 centimeter.

bakery, chocolate, cookies

Bestrijk de koekjes met losgeklopte eidooier alvorens je ze in de oven doet. Bak alle koekjes op een met bakpapier belegde bakplaat in een voorverwarmde oven van 180 graden op ongeveer 12 – 15 minuten in het midden van de oven tot ze een mooie lichtbruine kleur hebben gekregen.

Bak jij weleens koekjes? En maak jij dan ook je eigen deeg met varianten?

Liefs, Demi ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

Advertenties

22 gedachten over “Verschillende koekjesdeeg recepten

      1. Na enkele dagen gewacht te hebben blijft maan deurmatje gewoon leeg. En moet ik ’s morgens vertrekken met een lege maag. Doordat ik de koekjes niet vinden kan. 🙂 🙂 🙂
        Oei klopt vergeten adres en huisnummer door te geven 😉

        Fijn weekend

        Aum Shanthi

        Liked by 1 persoon

Een reactie plaatsen

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s