Review

Escape room: Mijn ervaring

Hey Creabea’s,

Ik heb in de afgelopen maanden twee escape rooms uitgeprobeerd, en ik was over de iets meer tevreden dan over de ander. Ik zal kort de verhaallijn schetsen, maar ik zal hierbij uiteraard niet alles verklappen. En om er zeker van te zijn dat ik het niet voor anderen verpest die hier nog heen gaan, zal ik geen namen noemen van de Escape Rooms waar je deze verhalen kunt spelen. Toch zal ik proberen zo duidelijk mogelijk te zijn!

bar, billiards, gambling

We kregen bij de eerste direct uitleg, vrij normaal verliep dat. We moesten onze telefoons achterlaten in een kluis en moesten zelf de sleutel meenemen. Hierna leefde onze game-master zich in in zijn rol en leek het allemaal even alsof het echt was. Er ging een alarm af, we werden snel naar binnen gebracht en het spel begon.

Via aanwijzingen in puzzels, verstopt in, achter, onder en op kasten, tafels en andere voorwerpen, moest je achter cijfercodes zien te komen. De eerste game die we hierbij speelden had vele puzzels en rare plekken waar de aanwijzingen verstopt waren. Ook was er een scare op een gegeven moment. Op mij had het weinig effect, maar ik vond het wel onwijs gaaf dat het er bij zat. Het voegde echt iets toe aan de spelbeleving. Na de eerste kamer gehad te hebben, kom je in de tweede waar je 7 spellen kunt spelen, afhankelijk van het aantal codes dat je nodig bent, wat weer afhankelijk is met de spelersgrootte van het team. Ook hierbij zat een unieke scare beleving, en het gaf het spel een extra dimensie aan beleving mee.

Hourglass in Close-up Photography

De tweede Escape Room die ik deed, was aanzienlijk minder leuk. Het begon op dezelfde manier, maar de game-master was doodnormaal en maakte er geen spektakel van als het ware. Dat was bij de vorige toch leuker gedaan. Daarbij kwamen we in een hele kleine kamer terecht, en waren de aanwijzingen oprecht heel onduidelijk. Er was nergens een andere deur te bekennen, alleen een enorme boekenkast. Je wist dus gewoon dat daar achter nog een kamer moest zitten. Als je die dan eenmaal open hebt, kom je bij een kamer waar een bepaalde puzzel ligt. Als je die hebt opgelost, haalt dat eigenlijk niets uit. Je verdoet er je tijd mee, want je hoefde in principe alleen wat eronder zat te hebben, en niet de daadwerkelijke puzzel op te lossen. Erg jammer, en enorm zonde van de veel te korte speeltijd.

Als je dan toch die kamer hebt opgelost, is er nog één kamer. Maar vanaf daar is het eigenlijk onwijs onduidelijk hoe je de laatste codes moet vinden. Want je moet letterlijk 5 codes in totaal vinden, en elk slotje heeft iets anders nodig. Erg onduidelijk. En dan is er nog een koffertje met cijferslot, maar die staat er voor de sier, terwijl je verwacht dat er in die koffer nog iets bruikbaars zit. Al met al erg onduidelijk, en dus maakt dat de spelervaring een stuk minder positief dan de eerste waar je bent geweest.

Shallow of People Inside Room With Fireplace and Armchair Painting

Ik hoop zeker nog meerdere escape rooms uit te proberen, want ik vind het oprecht onwijs leuk om te puzzelen. Ik ben er ook best goed in, en het is gewoon onwijs leuk om te moeten speuren om te ontsnappen. Dat je opgesloten zit, is eigenlijk alleen maar leuker. Sommigen worden er claustrofobisch van, maar ik word er juist enthousiast van, omdat je echt al spelenderwijs een doel hebt: ontsnappen binnen de tijd.

Wel raad ik het je aan het met een grotere groep te doen. Ik was beide keren met 1 iemand, dus we waren een duo. Omdat er zoveel aanwijzingen te vinden zijn en je maar 1 uur tot je beschikking hebt, is het toch beter het met minimaal 4 personen te spelen. Met meer moet je eigenlijk ook niet doen, want dat wordt weer te druk. Met 2 kan prima, met 3 is beter en met 4 is het allerbest. Alles boven de 4, raad ik je gewoon af. Al zou 5 nog net wel kunnen denk ik.

Lighted Running Signage

Heb jij weleens een escape room gespeeld? Wat was jouw algemene mening over het spel?

Liefs, Demi ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

12 thoughts on “Escape room: Mijn ervaring

  1. Ik vond de mijne zo ontzettend moeilijk! We waren met 4 man en konden hem niet binnen de tijd oplossen, maar we gaan snel nog eens een doen!

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s