Tag

Studententag

Hey Creabea’s,

Op het mbo ben je natuurlijk al student, maar op het hbo ben je dat helemaal. Ik ga na de zomervakantie beginnen aan journalistiek. Hoe was mijn vorige tijd op het mbo en hoe zie ik de toekomst met het hbo voor me? Daarin ga ik jullie vandaag meenemen πŸ™‚

 1. Wat heb je gestudeerd? Welke studies(s)?

Ik heb Marketing en Communicatie gestudeerd, en ga beginnen met Journalistiek. Ik heb nog 4 leuke jaren voor de boeg!

 1. Waar heb je gestudeerd?

In het Noorden van Nederland.

 1. Als je nog een keer een studie mocht kiezen zou je dan weer hetzelfde gaan studeren?

Ja, want het heeft me heel veel mooie dingen opgeleverd, en dankzij mijn vooropleiding was toegelaten worden tot mijn nieuwe opleiding veel makkelijker dan als ik dat niet had gevolgd. Ik hoefde nu namelijk geen toetsen te maken πŸ™‚

 1. Studentenhuis of thuis?

Thuis. Ik heb tijdens mijn eerste studie thuis gewoond en blijf naar alle waarschijnlijk ook met mijn nieuwe studie nog thuis wonen. Het scheelt best veel qua kosten.

 1. Wat voor bijbaantjes(s) deed of doe je?

Ik heb een krantenwijk gehad, en daarna ben ik eigenlijk niet meer bezig geweest met bijbaantjes. Ik heb mijn boeken uitgebracht en verdien daar heel soms geld mee (wanneer iemand een exemplaar koopt) en verder werd mij altijd bij een sollicitatie verteld dat ik of te oud was, of niet genoeg ervaring had. Dus ik kon ook niet echt makkelijk een bijbaantje vinden helaas.

advice, advise, advisor

 1. Wat is je favoriete studentenmaaltijd?

Een salade met lekker veel groentes en eventueel fruit πŸ™‚

 1. Ben je lid (geweest) van een studentenvereniging?

Nee, maar ik zit er zeker wel over na te denken om me bij eentje aan te sluiten. Niet voor de feesten, maar voor het netwerken.

 1. Is lid zijn van een studentenvereniging een meerwaarde voor je studententijd?

Ik denk het zeker wel. Je leert nieuwe mensen kennen, kunt elkaar helpen en het is een mooie manier om je netwerk voor later uit te breiden.

 1. Wat is jouw beste krap bij kas oplossing?

Ik denk dat je gewoon voor jezelf goed moet opschrijven wat je inkomsten en uitgaven zijn, en dan heel goed berekenen wat je maandelijks overhoudt. Dat kun je dan achteruit leggen voor noodgevallen en opsparen. Mocht je dan een keer krap bij kas zitten, dan kun je daar beroep op doen.

 1. Waaraan had je als student een hekel?

In de spits reizen en heel veel huiswerk maken, zeker in de vorm van studeren. Ik denk overigens dat elke student daar wel een hekel aan heeft haha. Oh, en de studiekosten niet te vergeten natuurlijk!

design, desk, display

 1. Welke irritante vraag wil(de) je als student niet horen?

Mag ik van je overschrijven? Heb je genoeg geld om rond te kunnen komen? Zal ik groepjes samenstellen of kunnen jullie dat zelf?

 1. Is je studententijd de leukste tijd van je leven?

Ik denk dat het er een beetje vanaf hangt hoe alles verloopt. De een heeft het geweldig, de ander ziet het puur als een verplichting. Ik denk dat het een beetje van beide is. Je geniet er enorm van, maar hebt ook echt momenten dat je denkt: waarom doe ik dit? Ik denk dat het globaal best normaal is.

 1. Voelde je jezelf wel eens eenzaam?

Nee niet echt. Als ik alleen wilde zijn dan koos ik daar zelf voor, en als ik dat niet wou dan maakte ik daar ook zelf mijn keuze in. Ik heb mij nooit eenzaam gevoeld nee.

 1. Wat was het moeilijkste vak van jouw studie?

Ik heb niet echt dat ik één vak specifiek enorm moeilijk vind. Ik denk dat je wel bij meerdere vakken hebt dat het je niet echt ligt. Maar ik heb wel altijd goed mijn best gedaan om alles te begrijpen, en het is me telkens wel gelukt. Dus zelfs met de moeilijkere vakken kun je gewoon slagen, als je er maar tijd genoeg insteekt πŸ™‚

 1. Heb je iets aan je studie gehad?

Nou zeker! Ik heb fijne vrienden leren kennen en ik kan mijn toekomst gaan opbouwen. Dankzij deze vorige studie en mijn aankomende studie kan ik hoogstwaarschijnlijk daar komen waar ik graag wil komen, en kan ik mijn droomberoep gaan waarmaken. Dus ja, ik heb zeker iets aan mijn studie, meer dan je denkt.

adult, blur, books

Hoe kijk jij terug of vooruit op je studententijd?

Liefs, Demi ❀

Volg mij ook opΒ Facebook,Β TwitterΒ enΒ InstagramΒ (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

20 thoughts on “Studententag

 1. Ah goeie keuze om journalistiek te gaan doen. Ga je dan lastige vragen stellen? Of hoe zit dat?
  Geniet van je zomer een beetje. Anders ga je doordraaien. Teveel op je vork is niet zo slim. Groeten,

  Liked by 1 person

  1. Haha ja toch wel hΓ© πŸ˜‰ Uiteraard, alles om het juiste verhaal boven tafel te krijgen. Komt goed, de draaideur van de Lama’s zal dat overnemen en mijn vorken kunnen mij gelukkig niet dragen

   Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s