Travel

Waarom ik houd van Engeland

Al vanaf het moment dat we Engels kregen op de basisschool in groep 8, was ik verliefd op de taal. Ze hadden nog nooit een leerling gezien die zo vloeiend Engels kon, als ik. Ik had het binnen een mum van tijd aangeleerd als zowaar mijn tweede moedertaal. Ik speelde ook toentertijd onwijs veel videogames in het Engels, en keek zelfs naar Engelstalige films zonder ondertiteling. Ik vond en vind, Engels de mooiste taal die er is.

Toen ik op de middelbare zat, nadat we met school in Praag waren geweest, besefte ik hoeveel ik had aan mijn Engels. Ik kwam in Praag een Brit tegen. Ik knoopte een gesprek met haar aan, en ze dacht dat ik daadwerkelijk zelf ook uit Engeland kwam. Mijn Britse accent was niet te onderscheiden van iemand die al jarenlang in Engeland woont, of van origine Brits is. Zodoende vroeg ze mij of daar vandaan kwam. Ik vertelde haar dat dit niet zo was en ik sprak mijn liefde uit voor het land. Ze vertelde me enorm veel en ik kon haar alles vragen wat ik wou.

Nadat we afscheid namen, begon ik steeds meer te neigen naar Engeland. Bij thuiskomst en de jaren die daarop volgden, verzamelde ik allerlei posters, tijdschriften en plaatjes van Engeland. Ik wist al heel veel van de geschiedenis en gebouwen, maar ik bleef me er in verdiepen. Elke keer als ik een presentatie naar keuze mocht geven, ging het over Engeland.

”Ik houd enorm veel van dat land, en dat terwijl ik er nog nooit ben geweest.”

Sinds ik van de middelbare af ben, knaagt het gevoel steeds meer aan mij dat ik er ooit heen wil. Ik wil er graag eens op vakantie, maar elk jaar ontstaan er weer problemen waardoor het niet door kan gaan. Zo ook dit jaar, naar alle waarschijnlijkheid.

”Maar dat zal mijn liefde voor Engeland niet onderdrukken of wegcijferen.”

Ik vind de architectuur daar zo enorm mooi. Onlangs konden jullie in een post lezen wat ik allemaal gezien wil hebben in Londen. Maar er zijn nog meer plekken waar ik graag heen wil. Zo wil ik naar Glouchester, Manchester, Liverpool, Cambridge, Oxford, Leeds, Bristol en nog vele andere steden in Engeland. Elke stad heeft iets unieks, iets moois. Ik wil heel Engeland ontdekken, niet alleen maar de toeristische hoofdstad. Nee, ik wil het net zo goed kennen en gezien hebben, als Nederland.

Mijn allergrootste droom, is om er ooit te gaan wonen. Ik schrijf al boeken in het Engels, en nadat ik examens deed begin dit jaar, en op alles een 10 had op Engels, wist ik gewoon dat ik daar hoor.

”Ik heb het gevoel in het verkeerde land te wonen.”

Misschien klinkt dat gek, omdat ik er immers nog nooit geweest ben, maar alles klopt. Ik heb een Brits accent, mijn Engels is buitengewoon ontwikkeld en ik heb daar vrienden wonen die ik heel graag eens in het echt wil zien. Redenen genoeg om daar een keer heen te gaan, maar er wonen zou nog toffer zijn.

Al heb ik serieuze plannen er ooit te gaan wonen, dat zal voor nu niet gebeuren. Allereerst wil ik er een keer op vakantie zijn geweest, en bovendien begin ik na de zomervakantie aan een compleet nieuwe studie in Nederland. Maar wie weet kan ik er gaan wonen na mijn studie. Hoe alles zal verlopen met de Brexit is ook nog in afwachting, maar we hebben geen haast. Voor nu blijf ik Engels schrijven, praten en lezen, Engelse mensen ontmoeten en dromen om daar ooit heen te kunnen. Als het dit jaar (alweer) niet lukt, dan ga ik er alles aan doen om het volgend jaar wel te laten slagen. Ik zal er heengaan, alvorens ik er ooit ga wonen.

cars, city, communication

Waar ik nu benieuwd naar ben, heb jij ook het gevoel dat je niet thuishoort in Nederland? Heb je daarbij een voorliefde voor een ander land en zo ja, welke?

Liefs, Demi ❀

Advertenties

18 gedachten over “Waarom ik houd van Engeland

Een reactie plaatsen

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s