Tag

25 food vragen tag

Hey Creabea’s,

Ik kook enorm graag en probeer vele recepten uit. Via mijn opa heb ik leren koken, via mijn moeder ken ik vele recepten. Daarom vul ik vandaag deze food vragen in. Lezen (en eten) jullie gezellig mee?

 1. Wat is je favoriete ontbijt?

Ik eet graag drie boterhammen met kaas, en dan drink ik een glas melk erbij. En zondags, dan eet ik graag lekker warme, versgebakken stokbrood.

 1. Hoe drink je je koffie?

Ik drink geen koffie

 1. Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Kaas, dat vind ik het lekkerst op brood. Noem me maar een ouderwetse Hollander, maar het is ook datgene wat mijn opa het liefst op zijn brood doet en dat heb ik denk ik van hem geΓ«rfd, haha.

 1. Soep of salade?

Salade, dat is zo lekker! Zeker met verschillende soorten groentes en fruit erdoor. Het fijne aan een salade vind ik dat je er van alles in kunt gooien, want je kunt het volledig naar eigen smaak creΓ«ren.

 1. Wat is je favoriete kookboek?

Ik heb ontzettend veel kookboeken, en ik vind ze allemaal even fijn. De een heeft namelijk leukere recepten dan de ander, maar van de ander is het dan weer fijner en duidelijker beschreven. Ik heb niet echt een favoriet, ik kook uit meerdere verschillende.

adult, bar, cook

 1. Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Nooit meer hartig, want daar houd ik toch al niet van. Ik ben meer van zoet, dus dat zou ik heel erg vinden als ik dat zou moeten missen. Deze vraag was voor mij dus niet zo moeilijk, haha.

 1. Welke keuken (land) is je favoriet?

Ik kook heel vaak bepaalde gerechten voor mijn ouders. Ik vind koken enorm leuk om te doen, en zij houden van spicy en pittig. Ikzelf kan er niet tegen, en ik ben ook vegetariΓ«r. Dus ik kook dan voor hen meestal wat anders, en dan pak ik lekker uit, omdat ik echt kan genieten van koken. Dus ik heb met veel verschillende keukens al gekookt.

 1. Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

Chocolade? Net als ieder ander mens? Ik heb geen guilty pleasure op het gebied van eten eigenlijk. Ik eet geen snoep, eet zo gezond mogelijk en houd gewoon echt niet van junkfood of fast food. Al haal ik het soms wel in een pretpark, echt zeer zelden. Dus dan is het enige wat ik wel soms eet voor deze benaming, chocolade, als zogenoemde guilty pleasure te benoemen πŸ˜‰

 1. Wie is je grootste inspiratiebron?

Dat zijn er eigenlijk best veel, maar dan op bepaalde gebieden. Ik heb Carry Slee op het gebied van schrijven, Tony Hawk op het gebied van skateboarden, Rico Verhoeven op het gebied van (kick)boksen en Pierre Bouvier op het gebied van muziek. Maar op food gebied Jamie Oliver.

 1. Thuis koken of uit eten gaan?

Thuis koken, want zoals ik al eerder zei houd ik echt enorm veel van koken, en dat doe ik dan ook bijna dagelijks, juist omdat ik het zo graag doe.

agriculture, bell peppers, chilli

 1. Wat is je lievelingsrestaurant?

Ik heb geen lievelingsrestaurant, want ik ga niet graag uit eten. Ik vind dat best duur, en eet gewoon liever iets wat ik zelf kan klaarmaken.

 1. Boodschappen doe ik bij…

Allerlei verschillende supermarkten. Het hangt er maar net vanaf wat ik nodig heb, waar het bijvoorbeeld in de aanbieding is, of wat op dat moment het dichtste bij is. En soms hebben bepaalde supermarkten het niet, en moet ik naar een andere toe. Dus dat verschilt enorm.

 1. Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is…

Ik heb niet een specifiek gerecht dat ik echt beschouw als het lekkerste ooit. Ik heb dat eigenlijk niet om eerlijk te zijn. Al moet ik wel toegeven dat ik tosti’s wel echt heel lekker vind. Mag ik dat dan als het lekkerste ooit beschouwen?

 1. Wat is je favo cocktail?

Ik drink geen cocktails.

 1. Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?

Ik drink geen koffie, dus ik moet beide heren teleurstellen haha. Maar anders had ik liever gekozen voor George Clooney, dat is toch wel eigenlijk degene met wie je koffie hoort te drinken πŸ˜‰

art, blur, cappuccino

 1. Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Alles wat maar met bakken te maken heeft. Ik ben dol op bakken, en heb graag verschillende soorten attributen daarvoor in huis, zodat ik iets moois kan maken.

 1. Mijn favo snack is…

Ik heb geen favoriete snack, want ik snack niet. Maar ik vind blokjes kaas altijd wel iets hebben, maar dat serveer je meestal met verjaardagen. Maar komkommer vind ik ook heel lekker, of cherrytomaatjes, of druiven. Gewoon iets kleins, maar wel gezond!

 1. Wat zit er op jouw pizza?

Kaas en ananas. Ik vind dat oprecht een lekkere combinatie! En saus natuurlijk πŸ˜‰ Ik eet het alleen niet vaak, haha.

 1. Wat lust je echt niet?

Het is niet dat ik iets niet lust, het is meer dat ik sowieso niet tegen pittig eten kan, gewoon niet houd van bepaalde dingen en vegetariΓ«r ben. Ik heb gewoon bepaalde dingen die ik graag eet en lekker vind, en dat vind ik prima. Ik eet in ieder geval gezond genoeg en krijg alles binnen, daar gaat het om. Maar insecten, dat zal ik never nooit eten. No way!

 1. Mijn favoriete food blog is…

Ik lees niet echt food blogs. Ik volg ze zeker wel, maar doe er verder niets mee. Ik heb dus geen favoriet. Maar degenen die ik volg, daarvan wil ik wel zeggen dat jullie echt altijd super leuke recepten delen!

beverages, brunch, cocktail

 1. Het gekste dat ik ooit gegeten heb is…

Ik heb nog nooit iets geks gegeten. Wat ben ik toch ook een saai mens eigenlijk, haha.

 1. Wat staat er op je food bucket list?

Niets, want ik heb dat niet. Ik vind het ook wel een beetje raar dat zoiets bestaat als ik eerlijk mag zijn. Dus nee, niets voor mij.

 1. Ik kan niet leven zonder…

Bakspullen/attributen. Als ik niet kan bakken, dan word ik echt niet vrolijk. Bakken geeft me een heel fijn gevoel, en ik kan er mijn creativiteit volledig in kwijt. Ik houd er echt enorm veel van. Ik zou ook best een eigen banketbakkerij willen hebben.

 1. Wat is je favo foodfilm?

Dat is Ratatouille. Ik houd zo enorm veel van Frankrijk en dieren. En dan gaat ook nog eens over koken. Ik kon het niet beter treffen, I love die film.

 1. High end of low profile?

Ik had echt geen flauw idee wat dit inhield en was dus genoodzaakt Google te raadplegen. Maar zoals ik het begreep is low profile normaal, of gewoon dat wat al bekend is en vrij goedkoop. Dat zou betekenen dat high end nieuw betekent, en dus chique. Dan ga ik voor low profile, omdat ik niet veel geld wil uitgeven aan eten en low net zo goed smaakt als high.

blur, breakfast, close-up

Kook jij vaak en zo ja, welk recept raad jij af?

Liefs, Demi ❀

Volg mij ook op Facebook, Twitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

12 thoughts on “25 food vragen tag

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s