Healthy

Healthy: Denk om je gehoor!

Hey Creabea’s,

Met alle muziek van tegenwoordig gaan we naar vele festivals, discotheken en concerten, maar ook thuis luisteren we het liefst de hele dag naar muziek. En wat vaak gebeurd, is dat we het volume ook heel hard zetten. En is er nu echt een verschil tussen het gebruik van oortjes en een koptelefoon? Daar komen we vandaag achter!

Festival of concert? Koop oordoppen!

Allereerst is het heel belangrijk om bij een concert, festival of discotheek gebruik te maken van oordoppen. Je kan denken: wat belachelijk! Maar geloof mij, je wilt niet op latere leeftijd (of misschien al wel eerder) gehoorschade oplopen. Je kunt eerst ruis krijgen, maar dat kan al snel overgaan in een piep en lijden tot ernstige gehoorschade. Wees niet stoer, maar zuinig op je gehoor en koop oordoppen.

Group of People Raise Their Hands on Stadium

Volumeregeling

Het is ook uiterst belangrijk je muziek niet te hard te zetten wanneer je thuis naar muziek luistert. Of dat nu via een radio, draagbare cd-speler of via oortjes is, elk volume te hoog kan gehoorschade veroorzaken. Hoe weet je nu wat het juiste volume is om gehoorschade te vermijden? Wanneer je nog iemand kunt horen praten boven je muziek uit, dan staat het volume niet te hoog en is het perfect voor je gehoor.

earphone, headphone, hearing

Oortjes of koptelefoon?

Feit is dat een koptelefoon vele malen beter voor je oren is dan oortjes. Elke keer wanneer je de doppen in je oren duwt, duw je ook je oorsmeer dieper je gehoorgang in. Dit kan uiteindelijk een ophoping opleveren waardoor je oren uitgespoten moeten worden. Ook zit het geluid veel dichterbij je trommelvlies met oortjes dan met een koptelefoon. Daarnaast is de klank van de koptelefoon ook beter voor je oren. Je krijgt de toonhoogtes gelijk door, en dat is bij oortjes niet het geval. Ook heb je meer contact met de buitenwereld wanneer je een koptelefoon draagt, en dat kan ook weer in je voordeel werken qua veiligheid.

audio, headphone, hearing

Rust voor je gehoor

Zorg er dus voor dat je je gehoor beschermd en luister niet urenlang naar muziek. Gun je oren ook af en toe rust. Na een uur muziek luisteren, is een rusttijd van vier uur gewenst en bij twee uur muziek zelfs acht uur!

Let jij op je gehoor, of zou je hier beter op moeten letten?

Liefs, Demi ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

Advertenties

16 gedachten over “Healthy: Denk om je gehoor!

 1. Vroeger luisterde ik ook harder naar muziek dan nu. Nu is het op een normale manier dat ik muziek beluister, en als ik naar een festival ga zal ik zeker een keuze maken waar ik zal staan, niet aan de boxen. 🙂

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

 2. Goed dat je hier over schrijft! Ik draag bij concerten en festivals altijd doppen! Wist alleen niet dat je na één uur luisteren al 4 uur rust nodig hebt, dat haal ik bij lange na niet oeps. Ik luister 24/7 muziek ;). Oordopjes vind ik trouwens juist fijner dan een koptelefoon omdat ik een koptelefoon niet fijn vind zitten, het geluid harder is en het me uitsluit van de omgeving. Ik heb van die oordopes die niet compleet ín je oor zitten.

  Liked by 1 persoon

  1. Dankje ^^ Super goed van je! Nee ik ook eerst niet haha, was daar zelf ook wel een beetje verbaasd over. Haha jij ook al? ^^ Dat kan natuurlijk ook! Ieder heeft een eigen voorkeur, en dat is maar goed ook ^^ Oh dat is ook zeker heel handig en beter voor je gehoorgang! Liefs

   Liked by 1 persoon

Een reactie plaatsen

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s