Recognisable

Herkenbare ouders

We hebben allemaal ouders, anders zouden we niet op deze wereld zijn gekomen. Ouders zijn degenen die alles doen uit liefde voor je, en ze hebben het beste met je voor. Zo heeft iedere ouder ook een andere vorm van opvoeden. Vandaag bespreek ik daarom de verschillende typen ouders.

Huisarrest ouders

Je hebt van die ouders die je gewoon altijd huisarrest geven, soms zelfs zomaar. Vaak als ze geïrriteerd zijn over iets, dan kunnen ze gewoon geen andere passende straf bedenken dan je huisarrest te geven.

‘Je blijft een kind’ ouders

Natuurlijk blijf je altijd het kleine meisje of zoontje van je ouders, maar in dit geval kunnen ze het gewoon echt niet accepteren dat je volwassen wordt. Loslaten gaat moeilijk, en je blijft in hun ogen gewoon altijd klein.

Bezorgde ouders

Je hebt de ouders die heel zorgzaam over je zijn, maar tegelijkertijd ook erg bezorgd. Ze appen en vragen waar je bent, en willen altijd weten hoe laat je thuiskomt. Jouw veiligheid en welzijn is het belangrijkste.

Strenge ouders

Je hebt ook ouders die regels hanteren en ook willen dat je je daaraan houdt. Je woont immers onder hun dak. Je moet zo laat thuis zijn, op dat tijdstip wordt het eten geserveerd en je bedtijd begint standaard om dezelfde tijd. Op den duur wordt het zelfs routine.

blanket, boots, care

‘Altijd vragen om toestemming’ ouders

Je hebt ouders die altijd willen weten wat je gaat doen, wanneer en met wie. En wil je weg? Dan zul je toch echt eerst aan je ouders moeten vragen of ze ermee akkoord gaan. En soms moet je zelfs andere technieken in de strijd gooien om toch het jawoord te krijgen.

Losbandige ouders

Je hebt ook ouders die wel kinderen hebben, maar eigenlijk totaal niet naar je omkijken. Ze vergeten soms gewoon dat je er bent, willen je niet helpen en bekommeren zich niet om je. Je voelt je dan al snel ongewild.

Bemoeizuchtige ouders

Dan heb je de ouders die alles over je willen weten. Wat je cijfers zijn, met wie je omgaat, wat je allemaal achter je computer doet, zelfs met wie je seks hebt! Het is lastig een eigen leven te hebben, omdat ze altijd als heuse speurneuzen achter je aanlopen

Verwennende ouders

Je hebt ook de ouders die best rijk zijn, en hun kind dus allerlei speelgoed en spullen kunnen geven. Ze willen graag hun liefde tonen in de vorm van speelgoed, en gunnen hun kind alles wat het hartje begeert. Maar het kan ook verwent en verwaand worden, dus pas daar wel een beetje mee op. Het belangrijkste is dat je gelukkig bent met wat je hebt, en dan niet op het gebied van spullen.

Boy in Blue and White Shirt Playing Near on Body of Water With Boy in Red Shirt

Goedkope ouders

Je hebt ouders die het soms niet zo breed hebben, en dus vele dingen hergebruiken. Het duurt best lang voor er iets wordt weggegooid, en een kapotte broek kan gemakkelijk gemaakt worden. Evenals vermaken doordat het te klein is of te groot. Dan is het immers net zo goed als nieuw, toch?

De/het ‘Favoriete kind(eren)’ ouders

Je hebt ouders die meerdere kinderen hebben, en dan door het gedrag van hun kinderen voorkeuren ontwikkelen. Zo kan het voorkomen dat ze bijvoorbeeld meer doen met het stuudje van het gezin dan met het meer losbandige type. Oneerlijk is het zeker, want je hoort onvoorwaardelijk van al je kinderen te houden, ongeacht het karakter, mocht je daar problemen mee hebben.

Moderne trendsettende ouders

Je hebt ook de ouders die proberen mee te komen met de tijd van nu, hopende de jongerentaal onder de knie te krijgen en zich zo meer te verbinden met hun kind(eren). Immers is het toch hartstikke dope wanneer je pa weer een vette money loon binnenkrijgt?

Moederskindje ouders

Ze zorgen ervoor dat hun kind zich nooit zorgen hoeft te maken. Ze zorgen dat het kind thuis kan blijven wonen zodat het nog niet de ellende van de grote mensenwereld hoeft mee te maken, dat het kind niet hoeft te gaan werken en dat ze zorgeloos kunnen leven. Ooit zal je kind toch op zijn eigen benen moeten gaan staan, en moet hij dat pas leren vanaf zijn dertigste? Ik dacht het niet, toch?

Man and Child Walking Near Bushes during Daytime

Herken jij je eigen ouders in een van deze types? En welke ouder ben jijzelf?

Liefs, Demi ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

12 thoughts on “Herkenbare ouders

  1. Welke ouder ben ik of was ik. Mijn kids zijn al lang de deur uit. Ik heb mijn kinderen vrij opgevoed en ze moesten leren van hun eigen fout(en). Toch wisten ze altijd waar ze terecht konden als ze vragen hadden. Vaak kwam er niet echt een antwoord maar een inzicht om zelf naar het antwoord te gaan.
    En nu als ik ze zie hoe zelfstandig en hoe ze in het leven staan en met het leven omgaan zeg ik ze staan met beide voeten op de grond.

    Aum Shanthi

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s