Top 3-10

Top 5 Cartoon Network Cartoons

Hey Creabea’s,

Vroeger, toen Cartoon Network nog leuke cartoons uitzond, keek ik graag naar cartoons. Ik houd van humor en actie, en dit zijn daarom de cartoons waar ik toen graag naar keek.

1. Tom and Jerry

Afbeeldingsresultaat voor tom en jery
Link afbeelding

De plots van de korte filmpjes draaien meestal rond Toms frustrerende pogingen om Jerry te vangen en het wilde geweld dat hiermee gepaard gaat. Zowel Tom als Jerry zijn even gemeen tegenover elkaar, maar nochtans zijn er evenveel momenten in de filmpjes aan te duiden waar ze toch redelijk met elkaar kunnen opschieten.

2. Looney Tunes

Gerelateerde afbeelding
Link afbeelding

Een grote groep figuren die onderling allerlei avonturen met elkaar beleven. Zo jaagt de kat Sylvester steeds op de kanarie Tweety, probeert de Coyote de Roadrunner te vangen, wil Elmer Bugs Bunny maar al te graag vangen en kan je ook Daffy Duck niet vergeten te benoemen. Maar dat zijn lang niet alle figuren die deze leuke show draaiende hielden.

3. Teenage Mutant Ninja Turtles

Afbeeldingsresultaat voor teenage mutant ninja turtles cartoon network
Link afbeelding

Op een dag vond Yoshi vier schildpadden die per ongeluk in het riool waren beland. Dit waren Leonardo, Donatello, Raphael en Michaelangelo. Toen Yoshi een keer terugkeerde van zijn verkenning door New York vond hij de schildpadden bedekt met een vreemd groen slijm. Dit veranderde hen in een kruising tussen wat ze oorspronkelijk waren, en een levensvorm waarmee ze recentelijk in contact waren gekomen. De turtles waren in contact gekomen met Yoshi en veranderden zo in mensachtige schildpadden. Yoshi was recentelijk in contact gekomen met een rat en veranderde in een mensachtige rat. Hierna nam hij het pseudoniem Splinter aan.

4. Dexter’s Laboratory

Afbeeldingsresultaat voor dexter's laboratory
Link afbeelding

Een animatieserie die gaat over een jongen genaamd Dexter. Ondanks zijn jonge leeftijd is Dexter een genie met een geheim laboratorium op zijn kamer, achter zijn boekenkast. Zijn ouders mogen niets van zijn geheime laboratorium weten, maar zijn zusje Dee Dee weet het wel en probeert van Dexters lab steeds weer een puinhoop te maken.

5. Courage The Cowardly Dog

Afbeeldingsresultaat voor courage the cowardly dog
Link afbeelding

Het hondje Courage woont samen met zijn bazinnetje Muriël en haar man Eustace in een afgelegen huis in ‘Nergens’. In elke aflevering gebeuren er mysterieuze dingen. Kenmerkend aan de personages is dat Muriël veel te naïef is en Eustace alleen maar geïnteresseerd is in zijn dagelijkse krant, de televisie en geld. Zijn drang naar geld steekt hem vaak de ogen uit en daardoor geraken ze vaak in de problemen.

Welke van deze cartoons keek jij ook? En welke kende je echt niet?

Liefs, Demi ❤

Volg mij ook op FacebookTwitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

16 thoughts on “Top 5 Cartoon Network Cartoons

  1. Aah Tom en Jerry keek ik vroeger altijd, haha. De rest ken ik overigens niet echt. Had t er laatst toevallig nog over met een vriend; en ik keek vroeger vooral veel Pokemon, Phineas & Ferb en dat soort dingen haha.

    Liked by 2 people

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s