Recognisable

Herkenbare automobilisten

Ik denk dat velen hier wel een rijbewijs hebben, of desnoods hebben gehad. Anderzijds heb je misschien weleens achter het stuur gezeten, of rijdt je natuurlijk vaak met iemand mee. Hoe je het ook wendt of keert, je komt veel types tegen in het verkeer. Vandaag bespreken we daarom de verschillende typen automobilisten.

De beginneling

De persoon die voor het eerst een proefles doet, en laat dat dan ook meteen zijn allereerste rijles ooit zijn. Deze persoon heeft totaal geen ervaring en is nog volledig afhankelijk van de instructeur. Maar geen nood, elke ervaren chauffeur is zo begonnen, en dus hebben ze veel geduld voor je. Toch?

De starter

Eenmaal het rijbewijs binnen, is het toch nog best spannend alleen te rijden, zonder iemand die naast je de pedalen intrapt. Deze mensen zijn aan het begin wat onzeker, maar zodra ze daarvan afkomen, scheuren ze weg. En dan bedoel ik letterlijk wegscheuren.

De weird one

Dit is vaak een komiek. Althans, zo gedraagt hij/zij zich. Ze doen hele rare, gekke en vooral gevaarlijke dingen achter het stuur. Denk aan zonder handen rijden, of desnoods met het gebit. Ja, dat doen sommigen echt.

De ‘Ik doe alles achter het stuur’ type

De mensen moeten vaak gehaast vertrekken, en besluiten dan maar tijdens het autorijden de tanden te poetsen, de haren te kammen of de make-up aan te brengen. Oh, en natuurlijk appen zij ook gewoon tijdens het rijden. Appeltje eitje dat multitasken toch?

adult, automotive, blur

De schelder

Dit is de automobilist die bij elke ergernis meteen begint te vloeken en te tieren. Ze schelden meteen zodra iemand te sloom optrekt of wanneer iemand zijn knipperlicht niet uitdoet, waarnaar iemand onnodig moet afremmen. Neem oordopjes mee bij dit type, dat is beter voor je eigen veiligheid.

De ongeduld

Dit zijn de bumperklevers, de mensen die constant dicht op je zitten hopende dat je ze voorbij laat gaan of dat je gaat gas geven. En doe je dit niet? Dan gaan ze je inhalen, soms zelfs met een gevaarlijke manoeuvre. En werkt het? Soms wel, en soms niet, omdat ze zich achter een andere auto moeten verschuilen wegens tegemoetkomend verkeer.

De snelheidsmaniak

Deze heeft niet zoveel uitleg nodig. Deze persoon overtreedt gewoon altijd de snelheid, en krijgt dan ook regelmatig boetes thuisgestuurd. Racen!

Het oudje

Zodra mensen wat ouder worden, neemt ook hun reactievermogen en durf in het verkeer af. Daar is niets mis mee, dat is normaal. En deze mensen moeten zich natuurlijk wel blijven voortbewegen. Maar bij sommigen denk ik beter dat ze van de weg af kunnen, want ze zorgen voor gevaarlijke situaties door het soms plotselinge afremmen of snelheid verminderen.

Person Wearing Pair of Brown Leather Loafers

De ‘Ik houd me precies aan de regels’ type

Elk verkeersbord wordt opgevolgd (wat uiteraard zo hoort) en er wordt geen kilometer te hard gereden (wat beter is voor je portemonnee) en deze persoon stopt altijd zodra het stoplicht op oranje springt. Deze laatste kan een dubio zijn. De ene keer kun je beter wel doorrijden of redt je het makkelijk, en de andere keer is het verstandig te stoppen. Maar hoe je het ook wendt of keert, dit type is verreweg het beste.

De YOLO rijder

Deze persoon is naast een snelheidsmaniak en overtreder van de verkeersregels, ook nog eens heel gevaarlijk op de weg. Denk aan inhalen in bochten, mensen afsnijden en spookrijden. En niet te vergeten rijden onder invloed. Want hey, je leeft maar één keer toch? Dan moet je risico’s durven nemen!

De live concert rijder

Deze automobilist doet alles van een liedje tijdens het autorijden. De instrumenten, de back vocals, de lead vocals, eigenlijk alles. Bereid je voor op een gratis live concert met spectaculaire beats van het drummen op het stuur. Let’s rock and roll!

De ‘Hoe werkt de rotonde’ rijder

Je hebt van die automobilisten die niet begrijpen hoe de rotonde werkt. Ze laten fietsers niet voorgaan, doen geen knipperlicht uit waardoor je geen idee hebt of ze nu afslaan of niet en rijden soms rondjes omdat ze geen idee hebben welke afslag ze moeten nemen. Het scheelt zoveel onnodig afremmen voor zowel automobilisten als fietsers als ze dit nu eens begrepen.

car, hand, person

Herken jij deze typen automobilisten? En welke ben jijzelf?

Liefs, Demi ❤

Volg mij ook op Facebook, Twitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

Advertisement

22 thoughts on “Herkenbare automobilisten

  1. Soms van meerdere een beetje.
    Maar ‘raar’ hoort daar zeker ook bij. Ik dans, in hoeverre mogelijk, en ik zing soms ook hard en vals in de auto… 🎵 Een feestelijk begin van de dag.

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s