Interview

Interview #90 Marije

Vandaag het negentigste interview, met een super geweldige blogster: Marije! Ik vond het super om haar te interviewen. Ze is een super aardige, lieve en positieve blogger 🙂

  1. Zou je je kort willen voorstellen? (Vertel iets over jezelf)

Ik ben Marije, pseudoniem ‘De Gans’, ik woon met mijn Lief en mijn kuiken van 7 in de provincie Groningen. We zijn hier afgelopen jaar weer teruggekeerd na op verschillende plekken in en buiten Nederland gewoond te hebben. En wij kunnen oprecht zeggen ‘er gaat niets boven Groningen.’ Ondanks dat de provincie vaak negatief in het nieuws komt, is het hier echt heel erg mooi en zijn de mensen hier warm en hartelijk. Wij voelen ons hier echt thuis.

  1. Hoe kwam je op het idee om een blog te beginnen?

Al vele jaren ben ik chronisch ziek. Stilzitten is niets voor mij en ik deel graag dingen met andere mensen. Als je weinig kunt en niet veel energie hebt, dan is bloggen vaak een uitkomst. Je kunt het in je eigen tempo doen en je ontmoet zo ook weer veel mensen die bijzondere ervaringen hebben in het leven. Door mijn ziekte heb ik ervaren dat je je intens gefrustreerd kunt voelen als je niet alles kunt wat je graag wilt en dat je soms heel anders moet leren denken en leven. Ik help mensen graag met een beetje positiviteit en zo gaan we naar vraag 3….

  1. Hoe kwam je op je blognaam?

Doordat ik zelf veel heb meegemaakt en niet altijd de kans heb gekregen en genomen om zelf naar mijn gevoel te luisteren wil ik mensen bewust maken van het mooie in het leven. Ik vind dat we als maatschappij veel te veel onder druk staan en veel te weinig kijken naar wat werkelijk belangrijk is in het leven. Ik deel graag een ‘Mooi Leven’ met anderen en zo kwam ik op deze naam…

  1. Waar schrijf je zoal over?

Ik probeer vooral een positief nootje te delen. Dat doe ik door kleine stukjes te schrijven, verslagen te delen van wandelingen die ik maak en foto’s daarbij. Tegelijk heb ik mijn kritische momenten waarin ik mensen mee wil geven vooral voor zichzelf te kiezen en hun eigen hart te volgen. Wij moeten al zoveel in deze wereld, we leggen onszelf van allerlei doelen op met bucketlists en social media en vergelijkingen met anderen. We oordelen maar raak, zonder te weten waar het nu precies over gaat en we krijgen elke dag bakken met informatie over ons heen. Ik vind het nogal hysterisch worden de laatste jaren. Het is niet erg om soms te falen, je even voor de wereld af te sluiten en je even niet fijn te voelen. Het is niet erg om te weten dat je nog iets verbeteren kunt of dat je ergens gewoon echt niet goed in bent. Het is niet erg om een andere mening te hebben dan een ander. En het is zeker niet erg om niet perfect te zijn. Het is zoals het is. Maak er wat van, met wat je krijgt en wat je hebt en geniet van die kleine dingen. En heb vooral alles en iedereen om je heen lief. Dat heb ik door mijn eigen ziekte en mijn ervaringen geleerd en dat probeer ik over te brengen op anderen.

  1. Wat vind je leuk aan het bloggen?

Ik ben dol op schrijven. Dus dat maakt het ten eerste al leuk. Maar ook houd ik van informatie delen en uitwisselen, ideeën van anderen opdoen en elkaar over en weer te inspireren. Dat kan in de blogwereld heel goed en daar geniet ik van.

  1. Wat heb je al bereikt, maar had je eigenlijk niet verwacht?

Dat sommige professionals mijn artikelen delen om anderen te helpen. Dat vind ik echt geweldig. Hoewel mensen coachen een deel van mijn werk is geweest, zie ik mezelf vooral als ervaringsdeskundige. Ik vind het dan eervol als mijn artikelen worden gebruikt om anderen mensen te helpen herstellen in het leven.

  1. Wat hoop je nog te bereiken?

Ik hoop dat ik nog wat verder mag groeien en mensen mag inspireren. Dat mijn artikelen nog vaker gedeeld gaan worden en mensen kunnen steunen en helpen.

  1. Wat wil je de lezers nog meegeven?

Dat je altijd eerlijk naar jezelf kunt blijven kijken. Alle pro’s en con’s meegenomen. Oordeelloos. Niemand is perfect en dat is maar beter ook. En dat je dan van daaruit jezelf weer ontwikkelen mag, groeien mag en je eigen hart mag volgen. In liefde met jezelf en ook in liefde met anderen en de wereld waarop je leeft. Dat is de kern van mijn ‘Mooi Leven’ filosofie 🙂

Super leuk om je antwoorden te lezen, het was echt leuk om je te interviewen ❤

Liefs, Demi ❤

22 thoughts on “Interview #90 Marije

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s