Storytime

Storytime: Mijn lieve familie

Hey Creabea’s,

In deze serie ga ik wat dieper in op persoonlijke verhalen die ik heb meegemaakt. Dus vandaag het negende artikel in deze serie: Mijn lieve familie.

Ik heb net als ieder ander een familie om mij heen. Ik heb geen broers of zussen. In een eerdere storytime vertelde ik al hoe dat zo is gekomen, maar ik zal het nog een keer kort vertellen voor degenen die het niet weten. Mijn moeder heeft na mijn geboorte twee buiten de baarmoeder zwangerschappen gehad. Dat heeft ze ternauwernood overleefd. Mijn ouders waren zielsgelukkig dat ze mij wel hadden gekregen, en ze vonden het prima zo. Het risico was te groot.

Dan heb ik dus een hele lieve vader en moeder. Mijn vader zit al vanaf dat hij jong is in het basketbalwereldje. Hij is basketballer geweest en is nu coach. Ik ben trots op hem hoe ver hij hierin al is gekomen. Mijn moeder is er altijd voor mij geweest, letterlijk altijd. Ik ben trots op hoe sterk ze is, want ze heeft best veel meegemaakt. Ik heb bewondering voor haar en hoe ze is. Ik houd enorm veel van mijn ouders, want ze hebben me vele mooie dingen gegeven.

adult, brother, child

Ik heb een oma en opa, de ouders van mijn moeders kant. Ze zijn er gelukkig nog steeds, en ik ben daar heel dankbaar voor. Ze zijn mijn liefste oma en opa en ze staan altijd voor ons klaar. Mijn opa en ik zijn beide echte puzzelaars en we houden enorm veel van koken. Dat heb ik dan ook van hem overgenomen. Mijn oma vind schoonmaken erg fijn, en ik help haar dan ook graag mee. We hebben het altijd gezellig, want ze is me toch een grapjas. Een onwijs lieve vrouw, net als haar man.

Ik heb een oom en tante van mijn moeders kant, en zij zijn de baasjes van mijn neefje als het ware. Ze hebben een onwijs lief hondje. Ik pas elke week op hem. Voorheen was dat 2 keer per week, maar door stage alleen nog maar op de zaterdagen. Mijn oom is de broer van mijn moeder. Mijn vader had een zus, maar zij is overleden. Ook zijn ouders zijn beide al overleden. Zijn zus heeft 2 dochters gekregen, mijn nichtjes. Ik heb niet veel contact meer met ze. Met de een iets meer dan met de ander, maar ik zou graag meer contact met ze willen.

Men Riding Silhouette People on Street Against Sky during Sunset

Ik heb dan natuurlijk nog mijn katje, die ik vanaf zijn kitten tijd heb meegemaakt. Immers heb ik hem zelf uitgekozen en voorzien van een naam. Voordat we hem kregen, hadden we een andere lieve kat. Zij was al 3 jaar toen ik kwam. Ik heb haar altijd wel als mijn zus gezien, al klinkt dat misschien gek. Ik hield veel van haar. Ik ben blij dat mijn ouders een nieuw katje wouden, want ik kan mijn kleine dondersteen echt niet meer wegdenken uit mijn leven ❤

We hebben dus geen grote familie, en dat vind ik aan de ene kant wel jammer, maar aan de andere kant ook niet. Ik weet niet beter dan dat dit de grootte is. Maar ik houd stuk voor stuk van al mijn familieleden. Al zitten mijn ouders, oma en opa en katje toch wel het allerdiepst in mijn hart.

White and Red Led Signage With Love Family Laughter Text

Familie is het belangrijkste in je leven. Ze hebben je opgevoed, staan altijd voor je klaar en horen vanaf het begin af aan al bij je. Ze maken voor de rest van je leven deel uit van je leven, en dat is zo enorm prachtig aan familiebanden. Natuurlijk doen zich situaties voor waarin je breekt met een familielid, maar dan heb je daar je eigen persoonlijke redenen voor. Al is voor iemand familie nog zo belangrijk en fijn, voor een ander kan dat niet zo zijn. Dan hoop ik voor diegene dat mocht dat het geval zijn, diegene het goed maakt en wat de keuzes ook zijn die gemaakt worden, dat het jouw keuze is en voor jou als het juiste voelt. En daar heeft verder niemand wat over te zeggen. Jouw gezin, jouw familie, jouw liefde.

Liefs, Demi ❤

Volg mij ook op Facebook, Twitter en Instagram (via de linkjes of kijk in de zijbalk)

Advertisement

14 thoughts on “Storytime: Mijn lieve familie

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s