Tag

Filosofie tag

Hey Creabea’s,

Filosofie wordt omschreven als de oudste theoretische discipline die het verlangen en het streven uitdrukt naar kennis en wijsheid. Zij kwam voor het eerst echt op in de zesde eeuw voor Christus. Maar daar heeft deze tag eigenlijk helemaal niets mee te maken. Waar dan wel mee? Dat zul je vanaf nu te weten komen 🙂

 1. Wat is het leukste aan je vader?

Het leukste aan mijn vader is dat ik dankzij hem mijn liefde voor muziek heb ontwikkeld. We zijn beiden dol op muziek en gaan dan ook samen naar concerten toe. Ik vind het leuk dat soort uitjes samen te beleven.

 1. Wat is het leukste aan je moeder?

Dat ze al mijn boeken heeft gelezen en dat we altijd samen naar allerlei films en series kijken. Maar ook dat ze zo’n sterke vrouw is en dat ik dankzij haar mijn liefde voor lezen heb ontwikkeld.

 1. Wat is het leukste aan jezelf?

Dat ik heel zorgzaam ben, voor iedereen klaarsta en mijn best doe mensen te helpen, zo goed als ik dat maar kan. Verder vind ik mijn fantasie en inspiratie heel leuk aan mezelf, en mijn creativiteit op het gebied van schrijven en tekenen.

  blur, brainstorming, business

 1. Wat is liefde?

Liefde is houden van een persoon, waarin je elkaar in alles steunt. Je houdt van elkaars imperfecties en staat elkaar altijd bij, in voor- en tegenspoed.

 1. Wat is geluk?

Geluk is dat je gelukkig bent, gezond, jezelf kunt voorzien in je levensbehoeften, voldoende vrienden om je heen hebt, je familie en dat je een baan hebt waarbij je voelt dat je op je plek zit.

 1. Waar ben je trots op?

Op dat ik al vijf boeken heb geschreven en ook alle vijf heb gepubliceerd. En dat ik met nog meer boeken bezig ben, en zelfs een gezamenlijk project ben gestart met een andere schrijver. En bovendien dat ik zo hard werk voor mijn studie. 

 Person Holding Blue Ballpoint Pen Writing in Notebook

 1. Als je later zelf kindjes hebt, wat zou je dan nooit doen?

Ik wil geen kinderen later. Maar ik zou wel gastouder of adoptieouder willen zijn. Ik zou graag een kind helpen die al leeft en die geen thuis heeft.

 1. Wat zou je doen als je een dagje onzichtbaar was?

Dan zou ik denk ik de hele dag voorkruipen in een pretpark en niet in de ellenlange rijen staan te wachten. Oh en verlaten locaties bezoeken waar je officieel niet mag komen wegens een toetredingsverbod.

 1. Van wie hou jij heel veel?

Mijn familie, dieren en vrienden. Voornamelijk iedereen die heel veel voor me betekent.

 art, beach, beautiful

 1. Mogen we dieren pijn doen? Mogen we ze wel eten?

Pijn doen zonder meer niet, daar ben ik fel op tegen. Dieren zijn ook levende wezens, en die voelen ook pijn. Ik eet zelf geen vlees en vis, en dus eet ik geen dieren. Maar ik vind dat iedereen dat zelf mag bepalen. Als jij vlees wilt eten dan doe je dat, wil je dat niet dan doe je dat niet. Het is aan jezelf, jouw keuze. Het is jouw leven, en daar heeft een ander niets tegenin te brengen vind ik.

 1. Wat is pesten?

Pesten is iemand beledigen, duwen, slaan, uitschelden of belachelijk maken om hoe hij of zij eruitziet. Je doet iemand op welke manier dan ook pijn, en dat noem ik pesten. Het kan op zoveel manieren omschreven worden, want het verschilt ook enorm per persoon in hoeverre iemand gepest wordt.

 1. Als je iets mag veranderen aan de wereld, wat zou dat zijn?

Ik zou alle oorlogen willen verwijderen, evenals alle natuurrampen en hongersnood. Ik wil alle ellende graag de wereld uit helpen. Als ik daar wat tegen zou kunnen doen, dan zou ik dat met alle liefde doen. En ik wil ook graag de uitsterving van bepaalde diersoorten voorkomen.

 animals, birds, dawn

 1. Hoe ziet jouw perfecte dag eruit?

De hele dag lekker schrijven aan mijn boeken, af en toe even kletsen en/of bellen met mijn beste vrienden en genieten van rock muziek. En dan ook nog mijn katje die lekker naast me ligt te spinnen.

Wat versta jij onder filosofie, de zin van het leven?

Liefs, Demi ❤

16 thoughts on “Filosofie tag

 1. Het is al een filosofie in de notendop dit stukkie.
  Ik heb liever niet filosofie in een boekie, maar dat mensen het zijn.
  Je bent het en verder geen gezeur. Zoals jij doet bijvoorbeeld.

  Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s