Tag

Groener doener tag

Hey Creabea’s,

Deze tag is een initiatief van zeven groene bloggers die ieder een vraag hebben bedacht over duurzaam leven. En ik ben iemand die heel milieubewust is. Daarom past deze tag bij mij en ga ik hem vandaag invullen πŸ™‚

1. Wat doe jij al veel groener en wat zou je nog veel groener kunnen doen?
Door Sara van Mevrouw Miauw.

Ik recycle thuis al het afval, en scheid het dan ook. Verder gebruiken we veel minder water en denken we ook echt aan het gas en de energiekosten. Eigenlijk zijn wij al best groen bezig. Al zou ik de auto vaker kunnen laten staan, maar voor mij is dat gewoon niet haalbaar qua afstand naar mijn stage en terug, en de tijd die daarbij komt kijken.

2. Hoe kun je op een goedkope manier je huis groener krijgen?
Door Sanne van Omdat ik dat wil.

Ik denk dat als je goed in de gaten houdt hoeveel water, gas en energie je verbruikt, dat je er dan best goed voor kunt zorgen dat je huis groener wordt. Als je minder stroom gebruikt, wat minder lang douchet, wat minder (af)wast en het afval goed scheidt, dan ben je al erg groen bezig vind ik zelf.

3. Hoe verspil jij minder voedsel?
Door Natascha van Plantaardiger.

Sowieso probeer ik alles altijd te gebruiken, want weggooien vind ik zonde. Wat op de grond valt gooi ik wel altijd weg, maar restjes probeer ik altijd nog zoveel mogelijk te gebruiken. En ik zorg ervoor dat ik niet teveel koop, dan loop ik ook niet het risico dat ik teveel overhoudt. Dan heb je natuurlijk wel het risico dat je te weinig hebt, maar dat is makkelijker op te lossen dan wanneer je te veel hebt.

Close-up of Food

4. Wat zou jij groen doen met een miljoen?
Door Hermien van Kouwe kleren.

Ik zou dan sowieso elk voertuig groen laten rijden. Dat gebeurt nu natuurlijk ook al erg veel, maar dan zou ik daar zeker in willen investeren. En ook wil ik dan investeren in windmolens en zonne-energie. Ik zou sowieso in alles investeren dat maar iets met groen zijn te maken heeft. Bijvoorbeeld in recyclingbedrijven!

5. Wat doe jij om mensen te informeren/motiveren om te kiezen voor een groene(re) levensstijl?
Door Sytse van Het groene broertje.

Ik leg ze wel uit waarom ik denk dat het belangrijk is om zo groen mogelijk proberen te leven. Het is per slotte zo dat onze aarde behoorlijk kapot gaat door alles wat wij mensen doen. Natuurlijk zal het lastig zijn daar ΓΌberhaupt iets van terug te dringen, maar als meer mensen dit overnemen, dan hoop ik dat er ooit een doorbraak komt en het ons lukt. Maar dat gebruik ik zeker als motivatie. En dat het goed is voor het milieu, dat vermeld ik er ook bij.

6. Wat vind jij de moeilijkste groene stap om te zetten?
Door Giulia van Renmeisje.

Ik denk wanneer je echt wilt proberen om minder water en energie te gebruiken. Immers zitten we vaak achter allerlei apparaten die stroom nodig hebben, en moeten we afwassen, wassen, douchen en de wc doortrekken. Ik denk dat het toch wel de grootste uitdaging is.

Assorted Plastic Bottles

7. Wat is tot nu toe jouw beste groene beslissing?
Door Elcke van De groene zus.

Dat ik begonnen ben met zo groen mogelijk te leven. Sinds mijn ouders het doen en ik er vanaf dag 1 ook mee bezig ben, kunnen we toch wel het een en ander merken. Niet per se qua milieu (want dat lukt met 1 huishouden natuurlijk niet) maar wel ook een beetje qua kosten. En ik krijg er een fijn gevoel bij, het gevoel dat ik iets goed doe.

Ben jij ook al groen bezig? Zo nee, waarom niet?

Liefs, Demi ❀

 

20 thoughts on “Groener doener tag

 1. Volgens mij weet iedereen dat het milieu echt wel iets meer is dan alleen een beetje minder energie en water gebruiken. Ik denk dat het probleem juist is. Maar goed. Je doet er niks aan.

  Liked by 1 person

  1. Dat mag ik hopen van wel, want zolang als we uitstootgassen blijven produceren en afval op straat gooien dan werkt dat niet hΓ©? Nee inderdaad, we hebben deze aarde toch al enigszins de vernieling in geholpen. Nu maar afwachten wat het verder zal doen

   Liked by 1 person

   1. Wat dat je van de hele schoonheidsindustrie. De wegwerpmode. Dames, dames, werk aan de winkel!
    Ik zat te denken als je kind later zou vragen: mam, wat hebben jullie gedaan in godsnaam dat jullie het milieu zo goed gered hebben. En we zouden antwoorden: oh de kraan dichtgedraaid. Afijn, laat ze het maar niet horen, de kleine kindertjes.
    Volgens mij moeten ze nu al huilen in hun gebalde vuistjes.

    Liked by 1 person

   2. Oh breek me de mond er niet over open. Schandalig ergens. Nee, dat werkt niet, daar worden we zelf ook allesbehalve beter van. Zij al helemaal niet. Moeten ze wel niet van ons denken. Wie weet, ik kan ze al horen, er zit hier een schoolplein in de buurt immers

    Liked by 1 person

   3. Mensen denken dat er iemand met een toverstok loop te zwaaien en alles oplost. God is weg, maar het komt wel goed allemaal. Ik vind dat heel raar. Voorlopig zijn er alleen de schoonmaakmiddelen van HG, die doen wat ze beloven. Tovert meteen een parelende witte lach op me tanden. Ongebleekt nog wel. Ik hou van Catweazle. Kan ik daar geen t-shirt van kopen??

    Liked by 1 person

   4. Harry Potter is vast ontsnapt van Zweinstein, misschien moeten we na inlichting bij Perkamentus hem aanwijzen? Oh ja dat is goed spul. Had geen idee dat het daar ook goed voor was, lees de kleine lettertjes te weinig merk ik wel weer. Wie weet, tegenwoordig is er van alles wel een shirt te koop haha

    Liked by 1 person

   5. Oh ja daar zijn er genoeg van, raak er nooit op uitgekeken. Zeker, eens. Het zou leuk zijn als je hem vindt, kun je daar ook je voorkant mee aankleden en mensen op afstand houden πŸ˜‰

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s