School

Mijn vervolgstudie keuze

Hey Creabea’s,

Zoals jullie weten zit ik dit jaar in mijn examenjaar, en zal ik afstuderen als assistent medewerker communicatie. Ik heb 3 jaar lang zowel marketing als communicatie gestudeerd, want de opleiding heet ook medewerker marketing en communicatie. Maar omdat ik nog in het oude crebo zit, moet ik één uitstroomrichting kiezen. Gezien ik dan graag iets met schrijven wilt doen, besloot ik voor communicatie te kiezen.

Ik zit vandaag 3 weken op stage, en ik zal dus binnenkort beginnen aan mijn examenopdracht. Dit zal in overleg met mijn begeleider overlegd worden en goedgekeurd moeten worden door mijn school. Pas dan mag ik me de komende weken bezig houden met het schrijven van een communicatieplan. Dan volgen er twee presentaties, waarin ik in elke presentatie één van de kerncompetenties moet laten zien. Als ik dit haal, dan zal ik ook in zijn totaliteit slagen voor mijn opleiding.

Voorraad, Iphone, Business, Mobiele, Telefoon

Ik ben in februari naar 2 open dagen geweest en heb een meeloopdag gedaan. Ik heb de opleiding MEM bezocht, Media en Entertainment Management. Helaas bleek dit niets voor mij te zijn. Het gaat dan puur over het leiding geven aan mensen die het creatieve proces bedenken. Dat wil ik dus juist niet, want ik wil degene zijn die het creatieve gedeelte schrijft. Want wij zouden dan leiding moeten geven aan mensen die series bedenken.

Daarvoor had ik een open dag en meeloopdag voor de opleiding journalistiek. Ik was meteen verkocht, alleen al bij de open dag. Dus toen meldde ik mij direct aan voor de meeloopdag. Deze opleiding past perfect bij mij en alle aspecten die ik voorbij heb zien komen, en de faciliteiten die er beschikbaar zijn, het plaatje is gewoon compleet! Werken in echte studio’s, programma’s maken, sfeerverslagen en recensies schrijven, korte verhalen schrijven, radio maken, tijdschriften maken, camerawerk, licht en geluid en nog veel meer fantastische dingen.

Laptop, Business, Technologie, Computer, Kantoor

De vakken spreken mij ook echt enorm aan. Communicatiewetenschappen, literatuur, praktijk, taalbeheersing, journalistiek/crossmediale vaardigheden, politiek en nog veel meer. Tijdens de meeloopdag mocht ik zelf ook feedback geven (immers een schrijver, altijd een schrijver) op geschreven verhalen, het meedoen met een discussie, het maken van een verslag naar aanleiding van een reportage, audio-opnames van geluiden in het dagelijks leven beoordelen, een sfeerverslag voor een festival bedenken (aankomende concerten) en het luisteren naar radiofragmenten.

Er waren zoveel aspecten, en echt alles is zo tof! We woonden ook een echte live uitzending bij, en dat vond ik super geweldig. Het presenteren, het schrijven, het achter de schermen werk, alles. Ook hier leer ik alles, maar zal ik uiteindelijk afstuderen in één richting. Dit is een keuze tussen audiovisuele of geschreven journalistiek. Ik ga natuurlijk voor de geschreven variant, maar wie weet verander ik nog van gedachten tijdens de opleiding. Ik heb me in elk geval ingeschreven en kan niet wachten om na mijn afstuderen te beginnen! Ik kijk er enorm naar uit en dit is echt mijn droomberoep!

Wat studeer jij nu en/of aan welke nieuwe studie ga jij beginnen?

Liefs, Demi ❤

20 thoughts on “Mijn vervolgstudie keuze

 1. Wat goed om te lezen, dat je precies weet en hoe je iets wilt. Met al die studierichtingen en mogelijkheden word het steeds lastiger om direct te gaan voor iets wat helemaal bij jou past. Zo te lezen, heb jij dit prima onder controle en denk ik ook zeker dat deze vervolgopleiding een aanvulling zal zijn op jouw prachtige creatieve geest!
  Zelf studeer ik Ecologische Pedagogiek aan de HU, en zit ik momenteel in mijn afstudeerjaar. 😉
  Ik wens je in ieder geval alvast heel veeél succes,
  Liefs,
  Grassiella

  Liked by 1 person

  1. Dat is zeker waar, ik heb eigenlijk altijd al wel een helder doel en toekomst voor ogen gehad ^^ Ah dankjewel, dat is zo super lief van je ❤ Wat leuk! Nou dan gaan we samen afstuderen haha, let's do it! Dankje, jij ook! Liefs

   Like

 2. Wat leuk! Ook fijn dat je iets gevonden hebt dat zo goed bij je past 🙂
  Ik studeer momenteel tweedegraads docent Duits, ondertussen heb ik ook een diploma banketbakker gehaald en ik twijfel enorm of ik aankomend jaar nog wil studeren. Ik ben nu namelijk aan het afstuderen 🙂
  Liefs!

  Liked by 1 person

 3. Heel veel succes wijffie !! 🙂
  Ik heb laatst Filosofie en Levensbeschouwing gedaan (thuisstudie) en ik denk er over om nog zo’n thuis studie te doen.. Parapsychologie of korte verhalen schrijven.
  Altijd leuk om bezig te blijven 🙂

  Liked by 1 person

  1. Dankjewel lieverd ♡ Dat is zeker ook enorm leuk, zeker ook de thuisstudie eraan vast! Klinkt beiden enorm leuk, maar het schrijven voor mij bijvoorbeeld natuurlijk net ietsje meer 😉 Zeker waar! Liefs

   Like

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s