Interview

Interview #81 Thomas

Vandaag het eenentachtigste interview, met een super geweldige blogger: Thomas! Ik vond het super om hem te interviewen. Hij is een super aardige, oprechte en sterke blogger 🙂

  1. Zou je je kort willen voorstellen? (Vertel iets over jezelf)

Ik ben Thomas Pruijsen, een man van 29 die woont in Nijmegen. Ik houd veel van politiek, media, sport, (extreem) weer, LHBTI-emancipatie (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen) en reizen. Bovenal heb ik zelf een heel sterk rechtvaardigheidsgevoel. ik zet dit altijd in voor mensen in kwetsbare positie en ook voor mijzelf.

  1. Hoe kwam je op het idee om een blog te beginnen?

Mijn rechtvaardigheidsgevoel is mede ontstaan door een moeilijke coming out met mijn homoseksualiteit. Ik wist dat er nog zoveel andere jongeren ook worstelde daarmee en wilde daarvoor iets betekenen. Ik ben toen voorzitter geworden van een homojongerenorganisatie en heb veel voorlichting gegeven op middelbare scholen. Toen ik last kreeg van psychische problemen enkele jaren later wilde ik hier ook graag open mee omgaan, omdat ik zag hoe groot het taboe nog was rondom psychisch kwetsbaar zijn. Daarnaast wist ik dat schrijven een belangrijke uitlaatklep kon zijn voor mij. Ik begon daardoor anoniem een blog over mijn worsteling met mijn dysthymie (chronische depressie) en persoonlijkheidsstoornis. Ik had echter de naam niet heel goed geanonimiseerd waardoor dit werd ontdekt. Achteraf was dit helemaal niet zo rampzalig en heb ik toen mijn blog gelijk openbaar gegooid met mijn eigen naam. Ik vind namelijk dat openheid over psychische problemen heel normaal moet zijn en dat je je daarvoor echt niet hoeft te schamen.

  1. Hoe kwam je op je blognaam?

Ik houd wel van spelen met taal. Ik wilde het daarom eigenlijk “de leven” noemen. Dit onder meer gebaseerd op een nummer van Sef wat ik mooi vind en omdat ik de leven in plaats van het leven wel grappig vond. De domeinnaam van “de leven” was echter al vergeven. Ik maakte er daardoor “die leven” van. Extra toepasselijk door mijn haat-liefde verhouding met het leven en dat “die” ook verwijst naar dood in het Engels. Ik heb ook veel over suïcidale gedachtes geschreven en dat maakt “die leven” wel extra toepasselijk. Maar het komt eigenlijk dus van “de leven”, maar ik vind wel mooi hoe multi-interpretabel de naam nu is geworden.

  1. Waar schrijf je zoal over?

Ik schrijf vooral over mijn psychische kwetsbaarheid. Maar eigenlijk gaat de blog over alles wat ik mee maak in mijn leven. Wat ik heb geleerd in therapie, wat ik als voornemens heb voor dit nieuwe jaar of hoe ik beter denk om te gaan met mijn depressie in de toekomst. ik probeer altijd nieuwe taboes te doorbreken. Ik heb ook enkele blogs gewijd aan seks, daten, solliciteren, lichamelijke klachten of aan belangrijk vrijwilligerswerk van mij. ik ben altijd heel open geweest en er zijn weinig onderwerpen of dingen van mijzelf waar ik niet over blog. Ik vind namelijk dat je je voor gênante klachten ook helemaal niet hoeft te schamen.

  1. Wat vind je leuk aan het bloggen?

Het is begonnen als uitlaatklep, maar nu is het ook gewoon een hele fijne hobby. Het is erg leuk dat ik middels mijn blog veel mooie mensen heb leren kennen. Daarnaast is het een belangrijk middel om op mijzelf te reflecteren en weer te leren. ik neem daarin mijn omgeving graag mee, omdat ik denk dat ze mij daardoor beter begrijpen. Tevens denk ik dat sommige mensen daarvan ook weer kunnen leren. Maar het leukste van bloggen is gewoon dat je kan schrijven waarover je wilt en hiermee een publiek kan bereiken.

  1. Wat heb je al bereikt, maar had je eigenlijk niet verwacht?

Dat is stiekem best veel. Ook al heb ik maar een handvol abonnees op mijn blog, een aantal grote verenigingen hebben toch mijn blog gedeeld. Bijvoorbeeld mijn blog over mijn darmklachten door de PDS-belangenvereniging. Daarnaast de depressievereniging, Samen sterk zonder stigma en wel meer andere verenigingen. Tevens ben ik nieuwsuur geweest met een item over antidepressiva en op radio 2 over mijn coming out van 12,5 jaar geleden. Dit allemaal naar aanleiding van mijn blog. Kortom, ik heb best een grote publiek kunnen bereiken en dat had ik stiekem niet verwacht. Tevens heb ik al 330 blogs geschreven en heb ik nog veel meer inspiratie en ga ik denk ik nog heel lang door met bloggen. Dat het zoveel mensen heeft bereikt en dat ik het zolang volhoud zonder dat het gaat vervelen had ik nooit mogen verwachten, maar daar ben ik wel heel trots op.

  1. Wat hoop je nog te bereiken?

Natuurlijk wil je altijd meer lezers van je blog. ik hoop dat de blog nog meer verschillende mensen zal bereiken en dat ik nog meer mensen kan inspireren. Het mooiste vind ik als ik anonieme berichtjes krijg van mensen die iets aan mijn blog hebben gehad. Ik hoop met mijn blog anderen te inspireren, anderen aan te zetten tot kritisch nadenken over dingen en om meer taboes te kunnen doorbreken. Of het nou om darmklachten, seks, daten, solliciteren of omgaan met suïcidale gedachtes gaat. Je hoeft je er niet voor te schamen. Erover praten kan onwijs helpen. Luister en leer van elkaar!

  1. Wat wil je de lezers nog meegeven?

Dat naar elkaar luisteren en leren van elkaar onwijs kan helpen. Ik heb zelf een super persoonlijke blog en veel mensen hebben mij daarvoor gewaarschuwd. Ik krijg hier problemen mee rondom solliciteren, daten en zo veel andere dingen. ik ben hier echter zelf volledig van op de hoogte. Ik geloof juist dat mijn openheid een kracht is. Ik geloof zelf dat dit juist maakt wie ik ben. Ik wil mij niet anders voordoen en mij te hoeven schamen. Ik kies zelf dus voor deze openheid. Ik wil daarom anderen ook graag meegeven: Trek je niet te veel aan van wat anderen zeggen, maar durf te staan voor wie jij bent en wat jij wilt. Want waarom geloven in een bepaalde angst en daarom iets niet doen? Als je ook kan geloven in de mogelijkheden en kansen die je kan krijgen als je iets wel doet?!

Super leuk om je antwoorden te lezen, het was echt leuk om je te interviewen 🙂

Liefs, Demi ❤

16 thoughts on “Interview #81 Thomas

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s