Storytime

Storytime: Lastige middelbare schooltijd

Hey Creabea’s,

In deze serie ga ik wat dieper in op persoonlijke verhalen die ik heb meegemaakt. Dus vandaag het zevende artikel in deze serie: Mijn lastige middelbare schooltijd.

Net zoals ieder ander kind, ga je rond je twaalfde levensjaar naar de middelbare school toe. Ik dacht allereerst dat ik een goede middelbare school had uitgekozen, maar achteraf was ik toch niet helemaal tevreden. Toch heb ik mijn diploma behaald, en dat heeft uiteraard wel wat gekost. Klinkt wat overdreven misschien, maar zeg nu eerlijk, de middelbare school periode is wel één van de zwaarste periodes van je jeugd, toch?

Vrijwel meteen de eerste dag vroeg ik mij af of ik überhaupt vrienden zou maken. In de eerste had ik een klasgenoot waarvan ik dacht dat we vrienden konden worden. Dat was aan het begin ook wel zo, want we wisselden meteen nummers uit. Maar achteraf bleek het toch niet te werken. Ze trok met een ander meisje op en ik was alleen. Gedurende het hele eerste jaar van de middelbare was ik alleen. Niet dat ik dat erg vond, maar constant alleen staan in de pauze ziet er niet echt gezellig uit.

Free stock photo of people, feet, school, jeans

Rond de tweede ging ik op zwemmen. Ik leerde daar drie meiden kennen. Zij kenden mij al een beetje, en ik had geen idee hoe. Even later op school, bleek dat twee van hen bij mij op school zaten. Zodoende werden we vrienden en stonden we elke pauze samen. Er voegden zich af en toe ook eens anderen bij ons, en zo hadden we om de dag een ander aantal waarmee we de pauze doorbrachten. Dat maakte de middelbare school tijd meteen een stuk aangenamer.

Toen was er een dag, ik geloof in de derde, dat een meisje naar ons toe kwam en vroeg of ze bij ons mocht staan. Dat mocht zeker, en vrijwel meteen daarna had ik een tussenuur. We kletsten en zo voegde zij zich ook elke pauze bij ons. Met haar ben ik ook nog steeds vrienden, en met de tweeling die ik via zwemmen leerde kennen.

advice, advise, advisor

Ik ging in de derde ook naar Praag, wat ik al eens eerder uitgebreid heb verteld in een storytime. Ik ging met het meisje op de kamer waarvan ik in de eerste dacht dat we vrienden konden worden. Samen met haar en een ander meisje deelden we een kamer. De reis op zich was erg leuk en ik ben achteraf blij dat ik het heb meegemaakt, maar er waren ook genoeg momenten tijdens de reis dat ik het niet leuk vond. Maar ik was toch maar mooi alleen in Tsjechië.

Op mijn 16e zat ik in het vierde jaar. Ik deed VMBO, op het hoogste niveau. Ik had prima naar de HAVO gekund, maar mijn docenten van groep 8 raadden mij dat af. Ze hebben mij altijd dom ingeschat, vraag me niet waarom. Ik mocht blijkbaar geen succes van hen hebben. Afijn, ik slaagde in elk geval in één keer voor mijn VMBO met mooie hoge cijfers. Ik had eerst naar de HAVO gewild, maar door mijn docenten bleef dat toch in mijn hoofd rondspoken. En ik wilde heel graag juf worden. Dus besloot ik niet nog 2 jaar de HAVO te gaan doen, en de middelbare school te verlaten. Achteraf, had ik misschien toch liever de HAVO gedaan. Ik heb immers 2 jaar verspild dankzij de onderwijsassistent opleiding. Maar dat is een story voor een ander keertje.

blur, door, factory

Ik vergeet nooit weer een situatie op de middelbare. We zaten in de vierde, en moesten onze computers legen qua bestanden. Ik zat achter een jongen die een bril droeg. Hij keek naar foto’s van het kamp in de eerste. Hij zag iemand en begon te lachen. Diegene om wie hij lachte, diegene betekende heel veel voor mij. Hij zei vrij lelijke dingen over diegene, en ik gaf hem een keiharde trap tegen zijn stoel, waardoor hij tegen de rand van het bureau aan knalde. Hij draaide zich om, en ik keek heel onschuldig. Ik gaf hem een verontschuldiging en zei dat het per ongeluk ging. Toen hij zich terugdraaide, kon ik niets anders doen dan lachen.

Gym was echt een hel voor mij. De gym docent had echt een pesthekel aan mij. Ik heb vaak zat ruzie met haar gemaakt. Ze was echt een satan. Ze kon mij niet uitstaan, en ik haar niet. Kijk ik snap dat gym verplicht is op de middelbare, maar ik ben van mening dat je mensen niet kunt dwingen bepaalde dingen wel of niet te doen. Stel je bent slecht in opdrukken, en je hebt het wel geprobeerd, dan hoef je diegene toch niet te pushen, straffen of afblaffen omdat diegene dat niet kan? Of wanneer je bijvoorbeeld met voetbal de goal niet maakt, en ze je slecht noemt zonder gevoel voor coördinatie? Of dat je rondjes moet rennen om het veld en zij je nog één extra laat rennen omdat je niet genoeg zou doen? Dat is niet hoe een gym docent les hoort te geven. Of ben ik de enige die dat vind?

adult, blur, books

Al met al heb ik toch wel veel bereikt dankzij de middelbare. Ik heb een diploma behaald, heb vrienden gemaakt (wat ik niet had verwacht) en ben naar Praag geweest. Ik had graag de HAVO willen doen, maar misschien hoorde het zo te gaan. Immers heb ik wel veel praktijkervaring kunnen op doen op het MBO. Ook al heb ik wel veel pesterijen en plagerijen meegemaakt, ik stond er toch altijd boven. Immers haalde ik altijd goede cijfers, en ik ging er altijd maar van uit dat ze gewoon jaloers waren. En daar kon ik prima mee leven.

Liefs, Demi ❤

16 thoughts on “Storytime: Lastige middelbare schooltijd

  1. Ik wil even reageren op jouw reactie. Ik denk wat er ook gebeurd is dat ze niet zomaar een docent kunnen ontslaan. Dit heeft als reden dat ze voor bewegingsonderwijs een lerarentekort hebben. Daarnaast bestaat het werk niet alleen uit leerlingen rond commanderen, maar ook uit administratie. Ze moet bijvoorbeeld de lessen voorbereiden, en de leerlingen begeleiden en veiligheid altijd waarborgen. Wat zou je liever hebben? Een docent die heel streng is maar waarbij je weet dat er goed op je word gelet of een alo student die de klas niet onder controle heeft.

   Liked by 2 people

   1. Ja dat weet ik, en dat is ook lastig. Maar zoals zij omgaat met een van haar leerlingen is niet pluis. Ik hoef geen van beiden. Ik wil net als ieder ander een docent die gewoon les geeft, maar zich niet opstelt als een satan of heks tegenover een leerling. Hoe zou jij het immers vinden wanneer een docent zo’n hekel aan je heeft? Lijkt me niet dat je dat leuk vindt.

    Liked by 2 people

   2. Het vak gym is toch verplicht. En nu wil je weten wat ik daarvan vind. Als een docent een hekel aan mij heeft is dat zijn probleem. De meeste docenten nemen de moeite om dan met jou als leerling in gesprek te gaan. Ze worden niet opgeleid om je te zieken, maar zijn er omdat ze het leuk vinden je dingen te leren. Als een docent laat blijken dat die een hekel aan mij heeft dan heb ik wel de ballen om naar hem of haar toe te gaan en te vragen wat er is. Ik snap zeker wel dat het vervelend is als de docent je niet moet. Maar een docent leert zijn gedrag aan te passen aan degene die hij voor zich heeft. Ik ben altijd heel vrolijk en enthousiast en serieus, Zo word ik ook in de klas behandeld. Maar wat er is gebeurd heeft in het verleden afgespeeld. Ik weet in iedere geval dat ze nog werkt op die middelbare school.

    Liked by 2 people

   3. Zoals ik het lees deed deze docent dat niet. Als je met haar in gesprek ging, althans vanuit het standpunt van haar, dan viel er niet met haar te spreken. Volgens mij, zoals ze mij weleens vertelde, heeft ze zeker ooit aangegeven bij de docent hoe ze haar gedrag vond. Hier werd niets mee gedaan. Dat vind ik zelfpersoonlijk gewoon niet goed. Dan hoor je als docent hier op in te spelen. Blijkbaar deed zij dat niet. Misschien bij jou wel, wat fijn is uiteraard, maar blijkbaar niet bij iedereen. Verleden of niet, het blijft iets wat gewoon niet hoort, vind ik. Dat ze er nog werkt is meer dan prima, dan was het gewoon een aanvaring tussen de twee. Kan iedereen overkomen.

    Liked by 1 person

  2. Dankje 🙂 Ja ergens wel, maar zo werkt het helaas niet 😉 Maar dat gaat misschien ook wel een beetje ver. Ik had gewoon liever een andere docent gehad, dat was meer dan prima geweest toen 😉 Liefs

   Liked by 1 person

  1. Haha ja dat was altijd heel gezellig 🙂 Ik wist serieus niet dat ze er altijd nog werkte, wat grappig eigenlijk haha. Ben benieuwd naar welke docenten er nog meer allemaal nog steeds werken 🙂

   Like

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s