Tag

De hardloop tag

Hey Creabea’s,

Ik doe al geruime tijd aan hardlopen, en vindt het heerlijk om in de vrije natuur onder het genot van muziek even een stukje te joggen. Je kunt je gedachtes compleet op nul zetten, en je energie kwijtraken. Plus, het is ook nog eens goed voor je gezondheid! Laten we maar snel en rennend door deze tag heengaan!

Wanneer besloot je te gaan hardlopen?

Poe, eh ik denk 2 jaar geleden? Ik deed het toen misschien niet even regelmatig, maar sowieso het laatste jaar ben ik er heel consequent in geworden en vind ik het fijn om het gewoon te doen, zonder een vast tijdstip te hebben. Als ik wil dan ga ik, en als ik niet wil dan ga ik niet. Ik wil er wel plezier in hebben.

Wat was jouw beginnersfout/valkuil?

Ik heb het rustig opgebouwd, weet wanneer ik eventueel zou moeten stoppen en als ik en eventuele blessure zou hebben, dan ga ik zeker niet hardlopen. Dus ik zou hierbij eigenlijk niets kunnen bedenken.

Heb je wel eens last gehad van blessures?

Niet door het hardlopen, weleens door het boksen of skateboarden. Maar door het hardlopen niet nee. Ik doe ook altijd eerst strekoefeningen om dat juist te voorkomen. Dus ik voorzie dat het in de toekomst ook niet zal gebeuren.

adventure, athlete, athletic

Wat is jouw sportoutfit?

Ik heb een joggingbroek die echt heel fijn zit. Daarboven een T-shirt en daar overheen een vestje. Als je het koud hebt kun je het vestje zo om je middel knopen, en als het dan weer te koud wordt dan doe je hem zo weer aan. Ik heb goede hardloopschoenen en als de zon schijnt doe ik ook nog weleens een petje op, zeker in de zomer.

Welke schoenen draag jij tijdens het lopen, heb je aan- en afraders?

Ik heb geen afraders, maar ook niet echt aanraders. Ik denk dat je het beste naar een sportwinkel bij jou in de buurt kunt gaan, en daar om advies vragen. Het hangt er ook vanaf hoe vaak je gaat hardlopen, in welk gebied en wat jouw voeten het beste kunnen verdragen.

Gebruik je apps tijdens het hardlopen?

Nee, ik zet gewoon een normale timer om te kijken hoe lang ik heb gejogd. Ik zet gewoon muziek op via mijn MP3-speler en sluit me dan even af van de wereld totdat ik weer thuis kom. Dus geen apps nee.

Woman With White Sunvisor Running

Maakt lopen je hoofd juist leeg of vind je het heerlijk om zo de dag door te nemen?

Het maakt juist mijn hoofd leeg, en ik kan gewoon even rustig genieten van mijn omgeving. Het is juist heel fijn om drukte te verlagen, even tijd voor jezelf te hebben en wat van de natuur te zien.

Wat staat er nog op je wishlist?

Wat hardlopen betreft? Eh, geen idee eigenlijk. Ik heb een makkelijke bidon om mee te nemen, ik heb muziek en goede hardloopkleding. Ik heb eigenlijk niet echt een wishlist.

Wat zijn je irritaties om je heen tijdens het lopen en wat is juist bemoedigend?

Irritaties zijn auto’s die soms zo kunnen drammen omdat er een tegenligger aankomt en ze jou niet kunnen ontwijken, waardoor ze moeten wachten. En soms ook wel loslopende honden waar je bijna over struikelt. En soms mensen die je zo nastaren. Bemoedigend zijn andere hardlopers en de muziek die ik tijdens het rennen in heb.

dawn, dusk, forest

Doe jij ook aan hardlopen? Wat doet het met jou?

Liefs, Demi ❤

26 thoughts on “De hardloop tag

 1. Ik ga me schrift ook eens leeg maken maar weer. Afgelopen weken had ik ook wat last van me voet. Dan besef je hoe handig het is als ze geen rare dingen doen. Ik had wat sprintjes getrokken om ergens op tijd te zijn. Beetje dom van me.

  Liked by 1 person

  1. Dat kan zeker fijn werken van tijd tot tijd. Dat is zeker waar, met blessures moet je geen dingen doen die je normaal ook niet doet. Soms moeten we weleens pijn accepteren omdat het op dat moment een goede oplossing lijkt

   Liked by 1 person

  1. Dankje ^^ Ik doe het nu iets minder wegens lange schooldagen, maar wel zo regelmatig mogelijk! Dankje ^^ Dat is zeker een goed idee, eerst even goed aansterken meis! Liefs

   Like

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s