Interview

Interview #76 Gerda

Vandaag het zesenzeventigste interview, met een super geweldige blogster: Gerda! Ik vond het super om haar te interviewen. Ze is een super aardige, positieve en creatieve blogger πŸ™‚

  1. Zou je je kort willen voorstellen? (Vertel iets over jezelf)

Kan over van alles en nog wat schrijven, maar deze vraag nekt me zo vaak. Hoe kan je in het kort samenvatten wie je bent en het ook zo over weet te brengen, dat mensen het ook werkelijk begrijpen en voelen? Maar laat ik beginnen bij mijn naam: Gerda. Moeder van twee tieners, jongens, van 11 (bijna 12) en van 14. De jongste heeft PDD-Nos. 41 jaar jong, bewust happy single (echt!), werkt deels zelfstandig en ook een paar dagen per week als vrijwilliger in de functie van coΓΆrdinator webwinkel voor een christelijk boekwinkelketen. Ben dus ook overtuigd christen. O ja, ook nog het baasje van Layka, ons boomertje. Lachebek, kletsgraag, flapuit, dagdromer, koffieleut, chocoladejunk, ex-roker en soms irritant perfectionistisch. Hobby’s en passies? Ja, ook nog! Wandelen in de natuur, (natuur)fotografie, schrijven, lekker eten, lezen, fantasy films kijken en sprookjes. Met vlagen andere creatieve projecten ertussendoor.

  1. Hoe kwam je op het idee om een blog te beginnen?

Lange of korte versie? Want voor de lange moet ik een paar duizend blogs terug in de tijd. Naar het jaar 2013. Ergens in dat jaar had ik mijn liefde voor schrijven weer teruggevonden door de site Plazilla. Daar bleek ik toch wel wat in mijn mars te hebben, deed ik regelmatig mee met de grappige schrijfwedstrijden en scoorde behoorlijk goed. Al met al een enorme boost voor mijn zelfvertrouwen. Maar het geld bleef weg en dat had ik nou juist zo hard nodig. Van het één kwam het ander en via het online surfen stuitte ik op artikelen om een blog te beginnen. Zo gezegd, zo gedaan. Maar ook hier bleef het geld zoek en snapte er werkelijk waar de ballen van.

Om het kort te maken, ik ging zo hard (veel lange slapeloze nachten) en mijn blog had echt een goede start, maar de stress wat erbij kwam kijken terwijl de gewenste resultaten uitbleven nekte mij na een paar jaar. Het was tijd voor een time-out. Maar het bloed kruipt toch… en ik wilde weer een blog starten. Dit keer zonder de druk, zonder de stress en met artikelen die mij dicht bij mijn hart liggen. Artikelen die ik echt graag zou willen delen om ook anderen weer op de rit te krijgen, om positief in het leven te staan. Zoals afvallen na gestopt te zijn met roken. Valt niet mee, die 17 kilo zit er nog steeds aan. Een strijd van velen en hoe blijf je dan toch happy?

  1. Hoe kwam je op je blognaam?

Ben inmiddels een specialist geworden in namen bedenken, schud ze zo uit mijn mouw. De naam Infomaatje Blogt had ik al gehad, daarna nog VoilΓ  Pippi, Diamonds Sing, Between Faith and Fairytale en nog een aantal die ik echt ben vergeten. Hoe kan je zoiets vergeten? Maar goed, dit keer wilde ik een nieuwe start. Had alles daarvoor losgelaten en ook de accounts met heel veel volgers op Social Media. Ik wilde een vrolijke frisse naam, dat bij een nieuwe start zou passen en waar ik het hele jaar door mee kon werken. Wat zou passen bij verschillende onderwerpen zoals de natuur, gezondheid, bij geloof en zelfontplooiing. Maar ook bij dromerige foto’s en andere sfeermakerij. Avril betekent April. De lente, de lammetjes, nieuw seizoen, nieuwe start, eigenwijs, vrolijk, fluitende vogels, perfect voor de dagdromer. Wish me Avril, wens me lente het hele jaar door. Blog ging dit jaar uiteraard ook in April online.

  1. Waar schrijf je zoal over?

Hoewel ik voorheen ook over Lifestyle schreef, want ja, daar kan je alles inproppen, koos ik deze keer voor toch meer een niche. Hoewel het nog steeds breed is en met Lifestyle te maken heeft, is het gebied toch afgebakend en loopt er een duidelijke rode lijn doorheen. Dat valt niet altijd mee, maar biedt wel meer perspectief dan ik ooit eerder heb gehad. De rode lijn is nu toch natuur, genieten en gezondheid. Ben zelf een eeuwige optimist en door de jaren heen heb ik toch gemerkt dat daarin mijn kracht ligt, zowel voor mijzelf als voor mijn omgeving.

  1. Wat vind je leuk aan het bloggen?

Ik zal je eerlijk bekennen, bloggen is niet altijd leuk! Het leukste is wanneer een artikel klaar is en eindelijk online staat en dan ben ik alweer druk bezig met een ander artikel. Never ending story! Favoriete film trouwens. Soms geniet ik echt alleen maar van het schrijven, spelen met de woorden, proberen SEO zo goed mogelijk in te zetten, soort van uitdaging. Soms is het gewoon een brandende drijfveer en kan ik niet stoppen. Wat in mijn hoofd zit moet er gewoon uit. Dan ben ik ook wel eens minder aangenaam voor mijn omgeving. Een creatieve bom.

Uiteindelijk gaat het toch weer om leren en delen. Als dan blijkt dat mensen jouw artikelen ook daadwerkelijk lezen en erop reageren, dan is dat een bonus op je werk. De kers. Er zit wel degelijk een sociaal aspect aan, ook al is het maar online. Anders zou je wel een dagboek kopen toch? Daarbij is de blog met zijn lay-out echt je eigen stekkie waarin je mensen uitnodigt om op bezoek te komen. Beetje een woonkamer idee, steeds weer opnieuw inrichten totdat het bevalt. Maar dat zal ook wel weer voor iedereen anders zijn.

  1. Wat heb je al bereikt, maar had je eigenlijk niet verwacht?

Nou, jouw interview! πŸ˜‰

Wish Me Avril is voor hele grote mijlpalen veel te kort online. Word amper gevonden door Google. Met mijn oude blog had ik wel reviews in het begin, maar die was ook een stuk minder professioneel opgezet. Wanneer je wat meer ervaring hebt en dit ook weet uit te dragen, dan kan men zelfs met een nieuw blog wat terughoudend zijn. Daarbij ben ik ook meer voor mijzelf bezig en sta ik niet meer zo te springen om een tandpasta uit te testen. Dat verandert denk ik ook als je wat ouder wordt. Maar voor de eerste keer een eigen domeinnaam, dat had ik nooit verwacht op zo’n korte termijn. Het voelt dit keer dus echt goed!

  1. Wat hoop je nog te bereiken?

Persoonlijke groei op verschillende vlakken, zowel met voeding, soulfulness en fotografie. Dit te kunnen blijven delen aan een happy community die zich verbonden zal voelen met Wish Me Avril. Natuurlijk zal het heel fijn zijn dat het na verloop van tijd ook uit zal groeien tot een volwaardige business. Maar zoals ik al aangaf, geen haast, geen druk. Daar wordt niemand vrolijk van. Daarbij hoop ik een blog te creΓ«ren, die niet alleen maar informatief en persoonlijk is, maar ook een sfeer weet neer te zetten waar de lezer helemaal warm van wordt. Soort van realistisch sprookje..

  1. Wat wil je de lezers nog meegeven?

Wees realistisch, maar blijf ook dagdromen en hopen. Wees niet bang om te experimenteren en ook niet om een stap terug te doen. Als ik terugkijk op de laatste twintig jaar van mijn leven, dan heb ik zoveel verschillende dingen gedaan en alles lijkt nu op zijn plaats te vallen en samen te komen in één blog. Volg daarom altijd je gevoel! En investeer ook wat tijd in Marketing en SEO wanneer je serieus aan de slag wil gaan. Het is echt niet leuk om achteraf honderden artikelen te verbeteren.

Super leuk om je antwoorden te lezen, het was echt leuk om je te interviewen ❀

Liefs, Demi ❀

12 thoughts on “Interview #76 Gerda

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s