Blogger's posts

Sanne & Simone | The Indie Awards

The Indie Awards – een nieuwe literaire prijs

Gastblog door Sanne Hillemans

Het was een regenachtige dag toen ik op mijn fiets op weg was naar de supermarkt en er een briljant idee in me opkwam. Een Awardshow, speciaal voor schrijvers die uitgeven in eigen beheer. Ik deelde het meteen met Simone Lucchesi, van The Black Sheep Indie, omdat ik me geen betere partner kon voorstellen om dit mee te organiseren. Wat bleek? Ze had hetzelfde idee gehad!

In Amerika zijn indie-auteurs onderdeel van het meubilair in de boekenwereld. Het is een hele gewone optie om ervoor te kiezen om een boek zelf uit te geven, in plaats van via een gevestigde uitgeverij. In Nederland zijn er nog veel vooroordelen over dit soort boeken, terwijl meer en meer schrijvers ervoor kiezen op die manier te publiceren.

Een van de vooroordelen die er heerst over dit soort boeken is dat ze slecht geschreven zouden zijn. Om het kaf van het koren te scheiden en om deze groeiende groep de erkenning te geven die het verdient, hebben we meteen actie ondernomen. The Indie Awards zijn een feit!

Deze nieuwe literaire prijs bestaat uit verschillende awards, waarvan de helft juryprijzen zijn en de andere helft publieksprijzen. De hele maand november kan er genomineerd worden via www.theindieawards.nl/nomineren. Zodra het formulier om te nomineren live was, stroomden de reacties binnen.

In februari zal de kaartverkoop starten voor de feestelijke uitreiking op 14 april 2018. Dit boekenfeestje wil je absoluut niet missen!

Kijk voor meer informatie op www.theindieawards.nl en om geen nieuwtje te missen, like je onze Facebookpagina (www.facebook.com/theindieawards)

 

 

 

16 thoughts on “Sanne & Simone | The Indie Awards

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s