Personal

Muziekinstrumenten die ik wil bespelen

Hey Creabea’s,

Ik ben dol op muziek. Ik luister dan ook iedere dag naar muziek. Tijdens een concert kan ik enorm genieten van de muziekinstrumenten die de fantastische muziek live produceren. Ik heb vroeger muziekles gehad op de middelbareschool, en vind het jammer dat ik dit niet meer heb. Daarom wil ik vandaag weer even terug in de tijd gaan, en ook denken aan de toekomstige concerten die ik nog ga bezoeken. Want welke instrumenten ik wil bespelen? Dat ga ik je nu vertellen πŸ™‚

1. De gitaar

Brown Acoustic Guitar on White Music Note Book

De gewone gitaar vind ik altijd prachtig in akoestische versies en rustige nummers. Ik heb bij de concerten die ik tot nu toe gezien heb, de leadzanger van de band weleens een nummer zien openen terwijl hij op de gewone gitaar aan het spelen was. Dat klonk zo ongelooflijk mooi. Ik heb vroeger weleens op een gitaar gespeeld, maar ik zou het echt graag heel goed kunnen.

2. De elektrische gitaar

Black Electric Guitar

Ik houd enorm veel van rock, en ik vind het geweldig als er hele gave gitaarsolo’s worden uitgevoerd met de elektrische gitaar. Ik geniet daar echt enorm van. Je kunt zulke mooie gitaarsolo’s maken met deze prachtgitaar. Wat lijkt het me enorm gaaf als ik door deze gitaar te bespelen de nummers van Simple Plan kan naspelen!

3. De piano

Free stock photo of black-and-white, piano, keyboard, musical instrument

Ik heb tijdens muziekles altijd vele liedjes moeten oefenen, en ik kan daarom ook wel 3 soorten liedjes bespelen, maar nog gaver zou het zijn als je de akoestische versies van bekende nummers flawless kan naspelen op een piano, en dan op den duur zonder het gebruik van noten! Ik kan wel noten lezen, maar in de vorm van een bekende hit, lijkt het me toch wel iets waar je echt goed op moet oefenen.

4. Het drumstel

artist, bass, close-up

Drummen is denk ik het enige instrument wat ik op zich wel redelijk kan bespelen. Tijdens de muziekles bleek dit datgene te zijn wat ik op dat moment het beste kon, zonder jaren ervaring en oefening. We leerden een basisritme, en van daaruit leerde ik een aantal andere ritmes te bespelen. Maar om ook allerlei liedjes te drummen, denk ik toch echt dat je lessen moet volgen en tutorials moet bekijken.

Ik kan bijna een rockband beginnen, haha. Ik ben juist het meest geΓ―nteresseerd in de instrumenten die vaak gebruikt worden in bands, en dan bij name rockbands.Β 

Kun jij een muziekinstrument bespelen? Hoe lang doe je dat al? En zo niet, welk muziekinstrument wil jij leren bespelen?

Liefs, Demi ❀

 

16 thoughts on “Muziekinstrumenten die ik wil bespelen

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s