Interview

Interview #62 Maaike

Vandaag het tweeΓ«nzestigste interview, met een super geweldige blogster: Maaike! Ik vond het super om haar te interviewen. Ze is een super aardige, creatieve en stijlvolle blogger πŸ™‚

  1. Zou je je kort willen voorstellen? (Vertel iets over jezelf)

Ik ben Maaike Sanders, ik ben 23 jaar oud en ik kom uit Enschede. Momenteel ben ik bezig met afstuderen en daarna wil ik enorm graag voor mezelf beginnen op het gebied van vormgeving, schrijven en social media. In mijn vrije tijd ben ik veel op Instagram te vinden; ik hou van inspirerende foto’s en ik plaats zelf ook zoveel mogelijk op Instagram. Daarnaast hou ik van festivals, stedentrips, cappuccino en hardlopen.

  1. Hoe kwam je op het idee om een blog te beginnen?

Ongeveer vijf jaar geleden was ik begonnen met mijn eerste blog. Dat was toen eigenlijk meer een dagboek: ik schreef er korte stukjes op over wat er die dag of die week gebeurd was. Daarna ben ik helaas gestopt, omdat ik druk was om mijn vwo diploma te halen. Twee jaar laten ben ik weer begonnen, omdat mijn moeder net ziek geworden was en ik een soort uitlaatklep nodig had. Ook had ik net één jaar van mijn studie Media Informatie en Communicatie erop zitten en daar had ik vakken als Photoshop, creatief schrijven en online marketing. Met die kennis kreeg ik eigenlijk weer de kriebels om dat toe te passen in een eigen blog.

  1. Hoe kwam je op je blognaam?

Mijn blognaam is eigenlijk een soort afkorting van mijn naam, Maaike: MMKE. Ik vond het wel leuk staan, het is niet zo standaard. Maar eigenlijk twijfel ik een beetje of ik mijn blognaam moet veranderen.

  1. Waar schrijf je zoal over?

Mijn blog is eigenlijk een soort creatief dagboek over mijn leven. Mijn Weekly Journals gaan over wat ik heb meegemaakt en daarnaast schrijf ik vaak over mijn favoriete beauty en fashion items. Ook probeer ik de laatste tijd zoveel mogelijk outfit foto’s te plaatsen, omdat ik dat leuk vind om te doen en mijn lezers het leukst vinden om te zien.

  1. Wat vind je leuk aan het bloggen?

Ik vind leuk aan het bloggen dat het creatief is. Schrijven is een vak op zich, fotograferen ook en online marketing (zoveel mogelijk bezoekers naar je blog te krijgen) ook. Verschillende disciplines komen bij elkaar en dat vind ik het leukst aan bloggen. Dat je alle dingen kunt doen en je na een tijdje overal beter in wordt.

  1. Wat heb je al bereikt, maar had je eigenlijk niet verwacht?

Ik heb al twee meiden leren kennen door het bloggen, waarvan ik er een ben blijven zien en waarmee ik ook nog steeds heel leuk contact heb. Daarnaast heb ik al vanaf het begin mijn blog op mijn cv vermeld en daardoor werd het zoeken naar een stage iets makkelijker; ik ging langs allerlei online marketingbureaus en zij waren zeer geΓ―nteresseerd in wat ik online allemaal aan het doen was.

  1. Wat hoop je nog te bereiken?

De laatste tijd focus ik mij meer op Instagram dan op mijn blog; ik denk dat Instagram ook echt het medium van de toekomst is (en daarmee bedoel ik de komende jaren). Als je met je blog nog wilt groeien, moet je echt keihard je best doen. Op Instagram trouwens ook, maar daar gaat het net wat makkelijker. Mensen zien liever even een foto op Instagram voorbij komen dan dat ze een hele blogpost gaan lezen. Dus ik hoop dat ik met Instagram de komende jaren nog een groei ga doormaken.

  1. Wat wil je de lezers nog meegeven?

Dat je je niet moet schamen voor je blog. In het begin heb ik het even gedaan, maar ik kwam er al vrij snel voor uit bij vrienden en familie dat ik een blog had. Dat levert nog steeds hele leuke reacties op en vermeld het ook op je cv (vooral als je ook een marketingstudie doet). Mensen vinden het heel interessant wat je online aan het doen bent πŸ™‚

Super leuk om je antwoorden te lezen girl, het was echt leuk om je te interviewen ❀

Liefs, Demi ❀

16 thoughts on “Interview #62 Maaike

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s