Top 3-10

Top 4 Fantasy schrijfsters

Hey Creabea’s,

Ik ben een echte boekenliefhebster, en ik verslind er jaarlijks wel meer dan 50. Ik vind Fantasy boeken het leukst om te lezen. Ik heb daarom ook 4 favoriete Fantasy schrijfsters. Natuurlijk lees ik veel verschillende boeken van verschillende Fantasy schrijvers en schrijfsters, maar van deze 4 heb ik toch wel de meeste boeken. Ik zal erbij zetten hoeveel ik van iedere schrijfster heb ^^

1. J.K. Rowling

Afbeeldingsresultaat
Link afbeelding

Joanne (Jo) Rowling is een Engels schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad.

Ik heb 8 boeken van haar 🙂

2. Kiera Cass

 

                                           Link afbeelding

Kiera Cass is een Amerikaanse schrijfster van jongvolwassen-fictie boeken. Ze staat bekend om haar De Selectie serie. Ze heeft geschiedenis gestudeerd. Van haar boeken zijn er miljoenen verkocht. Ze is getrouwd en heeft een zoon en een dochter.

Ik heb 7 boeken van haar 🙂

3. Suzanne Collins

Afbeeldingsresultaat voor suzanne collins
Link afbeelding

Suzanne Collins is een Amerikaanse scenarioschrijfster en auteur. Ze schreef onder andere De Hongerspelentrilogie. De Hongerspelen (deel 1) was deels geïnspireerd door de Griekse mythe van Theseus en de Minotaurus. Maar ook vele andere Griekse en Romeinse aspecten verwerkte Collins in De Hongerspelentrilogie. Het vervolg op het boek werd Vlammen (deel 2), dat later datzelfde jaar uitkwam. Het laatste boek uit de trilogie, Spotgaai (deel 3), kwam in 2010 uit. Collins woont in Connecticut met haar gezin.

Ik heb 3 boeken van haar 🙂

4. Kerstin Gier

Afbeeldingsresultaat voor kerstin gier
Link afbeelding

Kerstin Gier is een Duits schrijfster, die voornamelijk vrouwenliteratuur schrijft, zowel onder haar echte naam als onder haar pseudoniemen Jule Brand en Sophie Bérard. Haar bekendste boeken zijn van de edelsteen-trilogie. Ze is getrouwd en heeft een zoon, waarmee ze woont in Bergisches Land.

Ik heb 3 boeken van haar 🙂

Ken jij deze dames? Wie is/zijn jouw favoriete schrijfster(s)?

Liefs, Demi ❤

 

12 thoughts on “Top 4 Fantasy schrijfsters

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s