Blogger's posts

Miss B | Kwetsende woorden

IMG_20170731_093436_871.jpg

picsart_03-03-12-34-08.jpg

Ik ben Miss B. 

Ik ben door Demi  girl gevraagd om gastblogger te zijn op haar fantastische blog! ThnQ Dear! It’s a pleasure! So yes, there we go… Let’s T@lk!

picsart_03-26-07-05-10.jpg

“Kwetsende woorden worden niet voor niets vergeleken met steken van een zwaard…”

Woorden gebruiken we om onszelf te kunnen uiten, om elkaar te kunnen begrijpen en te kunnen communiceren. Helaas worden woorden ook gebruikt om elkaar te kwetsen of af te kraken. Ik ben niet perfect, so of course heb ik ook weleens mijn woorden op een verkeerde manier geuit, no doubt about that. Maar niet met de intentie om iemand opzettelijk te kwetsen of af te kraken. Dat meningen van anderen invloed hebben op een persoon is niet zo raar want woorden hebben nu eenmaal de kracht om iemand op te bouwen of om  iemand te breken… Kwetsende woorden wordt niet voor niets vergeleken met steken van een zwaard. Hoe hard we ook roepen or act like it doesn’t hurt … It does. We zijn nu eenmaal human en we hebben gevoelens, right? Exactly.

“The Power of Words…”

Heb je wel eens gezien hoe een kind helemaal opbloeit en straalt wanneer hij of zij complimenten krijgt van zijn of haar ouders? Dat is zo mooi om te zien! En of course hebben we allemaal eens ervaren hoe het voelt om een oprechte compliment te krijgen. Allemaal worden we er helemaal happy of verlegen van. Maar het krijgen van complimenten of opbouwende woorden fleurt je op en geeft je een boost en het motiveert je, nietwaar? En zelfs opbouwende kritiek geeft je inzicht om jezelf te verbeteren want je kunt er van leren. Het heeft een positieve impact that’s for sure! Als er op een verkeerde manier gebruik wordt  gemaakt van woorden dan zul je de resultaat of impact ervan ook meteen merken. Het is jammer dat niet iedereen de kracht van woorden begrijpt of erbij stil staat wat voor nare impact het eigenlijk kan hebben op een ander.  Het kan namelijk voor altijd invloed hebben op de manier waarop iemand naar zichzelf kijkt… Je zult jezelf nu vast afvragen but what is your’e point, Miss B?

“It can happen to all of us as a Blogger or Vlogger…”

Here is the thing… als blogger of vlogger kunnen we te maken krijgen met verschillende soorten reacties leuke reacties, inspirerende reacties maar helaas ook met kwetsende reacties ( of zoals ik ze noem nutteloze reacties.) Maybe you can relate, misschien heb jij zelf ervaren dat iemand een nare reactie heeft achtergelaten bij jouw blog of YouTube channel? Of ken jij  iemand die dat helaas heeft moeten ervaren of heb jij ook weleens in een comment section van iemand kwetsende reacties gelezen. Dan weet je wel over wat voor soort kwetsende reacties ik het heb. It can happen to all of us as a blogger or vlogger. Persoonlijk heb ik tot nu toe nog geen kwetsende reacties gehad maar dat zal soon or later ook met mij gebeuren… How I would react? I don’t know… Maar leuk zal het niet zijn. Ik heb een vlogger zien breken omdat ze steeds kwetsende reacties kreeg over haar uiterlijk. En dat was pijnlijk om te zien… En desondanks ze zegt dat het haar niets doet you can tell… That it hurts… It was very clear…

It’s Painful..

Ik vind het moeilijk om iemand dat te moeten zien doormaken. Especially omdat ze niemand kwaad doen en dat gewoon niet als mens zijnde verdient. Niemand verdient zoiets… Period. Vele reacties gingen over haar uiterlijk… Het was zo erg dat ze bijna had overwogen om wat aan haar uiterlijk te doen, gelukkig heeft ze daar vanaf gezien! Maar zo zie je maar weer dat we de kracht van woorden zeker niet moeten onderschatten! Als je steeds van die negatieve comments krijgt dan laat dat op ten duur zijn sporen na…. Sterker nog je begint zelfs te geloven wat er gezegd wordt. Je blijft er ongewild er toch over nadenken omdat het je deep down toch heeft geraakt. Het is belangrijk dat we goed nadenken en gebruik maken van woorden op een mooie en positieve/opbouwende manier want waarom zouden we gebruik willen maken van woorden op een negatieve manier als het gebruik maken van woorden op een positieve manier zo’n mooie en positieve impact kan hebben op iemand? Just think about it. En desondanks het niet altijd gemakkelijk is moeten we dit soort negatieve reacties ons zeker niet laten ontmoedigen of onzeker laten maken… Sterker nog wij moeten juist medelijden hebben met degenen die dit doen ze weten blijkbaar niet hoe ze op de juiste manier gebruik moeten maken van woorden. “If you don’t have nothing nice to say, don’t say nothing at all.” Net als we dingen weggooien omdat ze niet meer bruikbaar zijn zo moeten we ook negatieve woorden en nutteloze reacties negeren en weggooien. Het is niet makkelijk maar laten we het proberen zen er geen aandacht aan te besteden because:

It’s just not worth it….

De realiteit is dat wij als bloggers of vloggers wel eens te maken zullen krijgen met negatieve reacties… En dat kan soms best ontmoedigend zijn, let’s be honest. Soms lees ik van die reacties waarbij ik mezelf afvraag waarom iemand zoiets eigenlijk doet…Het lijkt me voor de blogger of vlogger super ontmoedigend want ze doen het bloggen en vlogggen met zoveel plezier en liefde. Dat doe jij en ik ook. En om dan vervolgens kwetsende reacties te krijgen en die ook nog eens niets te maken heeft met de inhoud van de artikel of vlog…

“There is a Difference…”

Of course, kan het zijn dat iemand het niet eens is met wat we schrijven nothing wrong about that. We zijn nu immers allemaal verschillend en hebben allemaal onze eigen mening of kijk over een bepaalde topic. Het kan zijn dat jij op dit moment het ook niet zo eens bent met mij but that’s okay, dat is normaal. Maar er is een verschil tussen je mening geven of vertellen hoe jij persoonlijk over iets denkt en iemand persoonlijk te beledigen of aan te vallen met een kwetsende reacties. If you know what I mean…

Laten we als Bloggers & Vloggers elkaar aanmoedigen!

Ohwww Yessss!  Als bloggers en vloggers moeten we elkaar blijven aanmoedigen! Especially omdat wij weten met hoeveel passie en liefde wij dit allemaal doen en vooral hoeveel werk het is. Dat maakt het ook makkelijker om in te leven met onze blogcollega’s  en vloggers en ze te steunen als dit zou gebeuren. Gelukkig gebeurt het niet vaak maar als het gebeurt laten we elkaar zeker blijven aanmoedigen!

My Question for you…

Heb jij weleens te maken gehad met beledigende of kwetsende reacties op je blog of YouTube channel en hoe ging jij er mee om?

PicsArt_08-19-01.12.44.jpg

Ohwww Yesss! Mah Girl Demi! ThnQ so much, dear! Het was een eer om gastblogger te mogen zijn op jouw blog! Ik heb het met veel plezier gedaan!

PicsArt_08-18-11.57.24.png

18 thoughts on “Miss B | Kwetsende woorden

  1. Ik ben het helemaal met je eens! Of bijvoorbeeld wanneer iemand een nare comment heeft geschreven (onder bijv. een youtuber die ik volg) en iemand anders zegt daar van. Dan is het weer: ‘oh ik meende het niet zo serieus’, of juist ‘ja maar ze moet toch tegen kritiek kunnen’. Ja kritiek is prima. En vooral wanneer iemand er om vraagt. Maar er is een verschil tussen kritiek geven en iemand oprecht keihard beledigen. Woorden kunnen zo lang blijven hangen en negatieve invloed op je hebben. Please people, denk voordat je iets zegt/schrijft denk ik dan.

    Liked by 2 people

    1. Ik ben het volledig eens met je reactie! Ik zie het ook zo vaak gebeuren inderdaad. Vraag me altijd af waarom mensen dat moeten doen. Laat een ander lekker in zijn waarde, je zou het ook niet leuk vinden als iemand dat bij jou deed. Liefs

      Like

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s