Blogger's posts

Lou | Hobby’s en passies

Hey Lovelies,

Mijn naam is Lou, van Justanotherwriterssoul en ik mocht van Demi een gastartikel schrijven, dus hier is die dan 🙂 Ik ga jullie even meer over mezelf vertellen, voor degene die me niet kennen en dan zal ik praten over wat mijn hobby’s voor me betekenen.

Ik ben dus Lou, ik leef in België en ik ben 17 jaar oud. Ik heb een paar hobby’s, maar jammer genoeg heb ik niet altijd tijd om deze te doen. Dit komt doordat ik de oudste thuis ben en vaak voor mijn twee broertjes en zusje moet zorgen. Ook help ik vaak mijn vader met klusjes of mijn moeder in de keuken. Maar okay, mijn hobby’s zijn schrijven, dat doe ik al sinds mijn tiende jaar, lezen, bakken, doe ik vaak met mijn moeder, muziek luisteren, bloggen en af en toe kijk ik naar series zoals teen wolf, American Horror Story, Degrassie… Meestal met mijn zusje.

Schrijven is eigenlijk mijn grootste passie en ik hoop dat ik op een dag een gepubliceerde schrijfster kan worden. Het begon allemaal toen ik een dagboek wou en vroeg aan mijn moeder om me een schriftje te kopen. Na lang zeuren kreeg ik het schriftje, maar in plaats van enkel over mezelf en over hoe stom school was te schrijven, begon ik te schrijven hoe ik mijn leven wou hebben. Ik creëerde een verhaal over een meisje dat verhuisde en die dan de beste vriendinnen werd met geweldige meisjes en zelfs verliefd werd op een lieve jongen. Het was hoe ik mijn leven wou hebben. Het is pas later dat ik andere ideeën kreeg en meer verhalen wou schrijven die niets met mijn leven te maken hadden, maar wel telkens herkenbaar waren. Nu schrijf ik bijna elke dag en ik hou van de controle die ik heb over het verhaal.

Link afbeelding

Lezen is eigenlijk de oorzaak voor mijn liefde voor storytelling, het vertellen van verhalen. Als kind las ik echt niet veel, ik deed het ook niet graag en op school was ik er niet goed in, maar toen in acht/negen jaar oud was, ging ik vaker naar de bibliotheek en begon ik echt boeken te appreciëren. Het begon met de Fantasia boeken van Geronimo Stilton, de boeken van Thea Stilton en de Wilde Kippen Club van Cornelia Funke, maar ik begon snel met het lezen van zeer veel thrillers en fantasieboeken. Vaak las ik boeken die boven mijn leeftijd en niveau waren, maar dat vond ik wel leuk, want zo leerde ik zeer veel woordenschat dat me heel erg heeft geholpen op school.

Muziek is iets dat ik al sinds dat ik een baby ben hoor. Mijn moeder zette vaak de radio op en daardoor ken ik veel liedjes van het begin van de jaren 2000. Sterren zoals Eminem, Michael Jackson en Destiny’s Child waren mijn favorieten als kind. Toen ik groter werd was ik niet zo bezig met muziek, het was pas toen ik een tiener werd dat ik zelf muziek begon te ontdekken en echt leuk te vinden. Nu kan ik er niet zonder, ik heb zo veel favoriete liedjes, zangers, zangeressen en bands en luister ik er dagelijks naar.

Link afbeelding

Ik help mijn moeder al jaren in de keuken. Het begon eerst met groente schillen en helpen met eten klaar maken, maar al snel mocht ik zelf pannenkoeken maken en cakes bakken. Nu maak ik vaak het eten klaar en ook maak ik gebakjes voor mijn familie, zoals een verjaardagstaart voor mijn broer. Ik heb heel veel van mijn moeder geleerd die namelijk een opleiding als bakker heeft gehad, dus zij is mijn voorbeeld bij het bakken en koken.

Bloggen is mijn meest recente hobby, ik ben begonnen met bloggen in 2015. Eigenlijk was dit een andere manier van schrijven, wat ik erg leuk vind, natuurlijk. In plaats van een personage creëren is het geschreven in mijn eigen oogpunt. Ik ben altijd heel gesloten geweest, ik kon nooit goed met mensen praten, dus het delen van mijn leven, of tenminste een deeltje ervan, was een grote verandering, op een positieve manier natuurlijk.

Link afbeelding

Dit was het dan 🙂 Ik wil Demi bedanken dat ze me vroeg voor een gastartikel, ik ben echt blij dat ik dit mocht schrijven ❤

Lots of Love, Lou

14 thoughts on “Lou | Hobby’s en passies

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s