Interview

Interview #48 Fabian

Vandaag het achtenveertigste interview, met een super geweldige blogger: Fabian! Ik vond het super om hem te interviewen. Hij is een super aardige, grappige en spontane blogger en acteur 🙂

  1. Zou je je kort willen voorstellen? (Vertel iets over jezelf)

Het zou inderdaad kunnen kloppen dat je mij al kent. Laatst heb ik hier al eens een gastartikel gehad over acteren/figuren of misschien heb je mijn eigen blog wel eens bezocht. Voor de mensen die nog nooit van mij gehoord hebben.

Mijn naam is Fabian van der Gijze, maar online beter bekend als Fabiangijze. Nu weet ik niet wanneer Demi dit interview online wilt zetten, maar als het voor 13 mei is dan ben ik nog 18 jaartjes jong. Ik ben dan ook gewoon nog een trouwe student. Momenteel volg ik de saaie opleiding richting boekhouder/accountant op MBO 4 niveau. Zodra ik volgend jaar hopelijk mijn diploma in de pocket heb wil ik naar de acteer/toneel school. Hier kijk ik heel erg naar uit.

In mijn vrije tijd plaats ik om de dag een blog op mijn site, werk ik zo veel mogelijk als acteur/figurant, probeer ik veel met mijn familie/vrienden bezig te zijn en ben ik vooral te vinden op Twitter 🙂 Verder hou ik heel veel van muziek luisteren en maken. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik helaas weinig tijd heb om het tegenwoordig zelf nog te maken. Oh, bijna vergeten wat ik echt niet fijn vindt. Ik haat het echt om de afwas te doen en onbetrouwbare mensen.

Lekker kort ook 😉

  1. Hoe kwam je op het idee om een blog te beginnen?

Dat is eigenlijk best een lang verhaal, maar even kort samengevat. In mijn leven maak ik best veel dingen mee, wat de meeste volwassenen niet eens mee hebben gemaakt. Zo heb ik bijvoorbeeld ooit eens moeten onderduiken. Gelukkig heb ik door therapie en vele gesprekken hier zelf eigenlijk geen last van.

Nou hou ik er echt van om mensen te kunnen helpen, steunen en aan het lachen te brengen. Door mijn verhalen merkte ik dat veel mensen herkenning konden vinden en het fijn vonden om eens een ander verhaal te horen, van iemand anders. Op een dag besloot ik dat groter aan te pakken dan mensen die om mij heen staan. Zodoende ontstond er een blog genaamd Fabiangijze. Een plek waar ik eerlijker dan eerlijk ben en zo persoonlijk mogelijk. Zo lang ik lekker mij zelf kan blijven en zo open mogelijk kan schrijven is er helemaal niks om je te schamen. Dit is gewoon mijn verhaal en daar hoef ik niet om te liegen. Gelukkig heb ik hier door veel mooie gesprekken mogen mee maken en mensen echt kunnen helpen.

  1. Hoe kwam je op je blognaam?

Mijn grootste doel was om zo open en persoonlijk mogelijk te zijn. Ik vertel echt bijna alles. Dit wilde ik zeker niet anoniem doen, want dat zou de kracht er naar mijn mening eruit halen. Persoonlijker dan je eigen naam is er niet, dus ik koos voor Fabiangijze.nl. Bovendien moet je toegeven dat fabianvandergijze.nl net iets te lang was geweest en helemaal niet lekker klinkt.

  1. Waar schrijf je zoal over?

Nou heb ik dit natuurlijk hier boven al een beetje verklapt. Ik vertel zo goed mogelijk mijn verhalen wat ik mee heb gemaakt of nog mee maak. Wel is mijn site de laatste tijd iets veranderd. Met mijn blog wil ik graag laten zien dat wat er ook gebeurd er ook veel mooie dingen kunnen gebeuren. Zo ben ik door alles echt heel gedreven geworden en volg ik mijn dromen. Tegenwoordig vertel ik dan ook de verhalen die ik op een filmset mee maak. Momenteel komen er tegenwoordig vaker heden verhalen online. Dit hoop ik later wel weer iets in balans te brengen. Al betrek ik wel vaak verleden verhalen in mijn heden verhalen. Snap je het nog 😉

  1. Wat vind je leuk aan het bloggen?

Persoonlijk vind ik het erg mooi om te zien wat een blog post kan betekenen voor en ander en wat het kan opbrengen. Daar bedoel ik zeker geen geld mee, maar mooie vriendschappen en verhalen die je met je mee mag dragen. Bovendien vind ik het ook leuk om weer even terug te denken aan de leuke dingen die ik tegenwoordig vaak mee maak. Daarentegen is het tegenwoordig ook een mooie manier om nieuwe connecties te leggen met mensen in de film/tv wereld. Misschien zijn er trouwens al een paar spellingfouten opgevallen. Vanwege mijn dyslexie zou dit vroeger veel erger zijn geweest. Dankzij mijn blog leer ik op taalgebied veel bij. Dat is natuurlijk altijd  mooi meegenomen.

  1. Wat heb je al bereikt, maar had je eigenlijk niet verwacht?

Regelmatig komt mijn lieve omaatje voor in mijn verhalen. Op zo’n blog post kreeg ik ineens een reactie. Het was blijkbaar iemand van mijn oma’s familie kant. Hierdoor heb ik heel veel nieuwe familieleden kunnen leren kennen. Dat had ik echt nooit verwacht. Daarnaast had ik nooit verwacht dat ik vele nieuwe vriendschappen hierdoor zou kunnen opbouwen en maandelijks een standaard mooi aantal bezoekers op mijn site langs zie komen. Ik had de impact echt wat kleiner verwacht.

  1. Wat hoop je nog te bereiken?

Als ik echt puur naar mij zelf kijk hoop ik ooit één groot merk te kunnen worden. Daar bedoel ik niet mee dat ik met mijn blog geld wil verdienen. Nee, ik hoop dat ik ooit wordt geboekt voor tv/acteer werk mede door mijn sociale media bereidheid en dat ze dan echt alles rondom mij willen gebruiken. Dat lijk mij echt heel tof, maar daarvoor hoop ik ooit nog eens een professionele site/portfolio  te kunnen bouwen.

Verder hoop ik nog veel mensen te kunnen helpen/inspireren en te laten lachen.

  1. Wat wil je de lezers nog meegeven?

Vergeet nooit dat er altijd wel iets moois gebeurd. Ook al is het nog zo klein en je dag nog zo kut. Het kan bijvoorbeeld al een glimlach zijn van een klein kindje richting jou.

Bovendien is vallen niet falen, maar niet meer opstaan wel. Vergeet dat nooit 🙂

Super leuk om je antwoorden te lezen, het was echt leuk om je te interviewen 😀

Liefs, Demi ❤

14 thoughts on “Interview #48 Fabian

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s