Top 3-10

Top 5 talen & Vaderdag

Hey Creabea’s,

Ik ben dol op talen, en ik vind alle talen heel bijzonder. Er zijn zoveel klanken die wij Nederlanders amper kunnen uitspreken. Vandaag deel ik daarom ook heel graag de talen die ik het leukst vindt om naar te luisteren 🙂

1. Brits/Engels

Afbeeldingsresultaat voor engels
Link afbeelding

Ik ben zo dol op het Britse accent. Als ik Engels praat hoor ik ook regelmatig dat ik meer neig naar het Brits dan naar het Amerikaans. Ik kan het niet uitleggen, ik houd gewoon ontzettend van de taal ❤

2. Frans

Afbeeldingsresultaat voor franse vlag tekening
Link afbeelding

Ik vind Frans een hele mooie taal. De woorden, de klanken, alles klinkt chique en I love it! Ik kan het goed verstaan, spreken en begrijpen. I just love the language.

3. Spaans

Gerelateerde afbeelding
Link afbeelding

Ik houd van deze taal. Het klinkt heerlijk, de klanken zijn super leuk en ook al klinkt het onverstaanbaar, ik kan wel degelijk een groot gedeelte verstaan.

4. Italiaans

Afbeeldingsresultaat voor italiaans
Link afbeelding

Het is een super mooie taal, het heeft mooie klanken en ik houd gewoon van dat accent. Vooral als ze dan een Nederlandse achtergrond hebben, mama mia dat klinkt leuk.

5. Koreaans

Afbeeldingsresultaat voor koreaans
Link afbeelding

Ik vind het een leuke taal, vooral de Koreaanse K-Pop is echt heel leuk. Ik kan dit helaas niet verstaan en al helemaal niet schrijven, maar ik vind het super leuk om naar te luisteren.

Welke taal vindt jij het allermooist? 

Ook wil ik heel graag tegen mijn lieve papa het volgende zeggen: 

Lieve papa,

Al 20 jaar ben jij mijn vader. Ik houd heel veel van je. Je hebt me zoveel geleerd en al zoveel voor mij gedaan. Je trotsheid die je voelt als ik een goed cijfer behaal, de glimlach op je gezicht toen je mijn boek in je handen had, blij dat ik een brave puber ben geweest, je lieve woorden en complimenten als ik iets goeds heb gedaan, de blijheid die je had toen ik mijn rijbewijs behaalde, de leuke uitjes die we altijd samen beleven, dat ik dankzij jouw liefde voor katten zelf de liefde voor katten ontdekte, jouw onvoorwaardelijke liefde voor mij, alle eigenschappen die ik van je heb meegekregen, alle zorgen die je voor mij doet en ik voor jou, dat je mij sterk vindt, dat je trots bent op mijn doorzettingsvermogen en kracht. Maar bovenal, dat jij mij laat zijn.

Dankzij jou, mijn lieve papa, mag ik mijn dromen najagen. Mag ik zijn wie ik ben, mag ik zijn wie ik wil zijn.

Ik heb niet genoeg woorden om te zeggen hoeveel ik van je houd. En gelukkig vertel ik je dit niet alleen op Vaderdag, maar het hele jaar door. Want ik houd van je pap, heel veel. En ik weet dat je ook van mij houdt, heel veel zelfs.

Ik ben onwijs blij dat jij mijn vader bent. Ik wil geen andere, want jij bent de ware voor mij. Jij bent de liefste vader van de wereld, en ik kan me geen betere wensen. IK HOUD VAN JE PAP ❤

Een fijne Vaderdag aan alle vaders van over de hele wereld ❤

Liefs, Demi ❤

16 thoughts on “Top 5 talen & Vaderdag

 1. Ik.vind nederlands duits en frans heel.mooi. dat engelse accent is vreselijk vooral als mensen hem doelbewust.opzetten klinkt dat vreselijk. Ik heb daar een keer bij de.ns een klacht over ingediend omdat ik.in de trein.rustig mijn boek wilde lezen en dan.heb ik geen zin omdat.aan te horen. Ook.omdat ik niet kan verstaan wat ze zeggen.

  Liked by 1 person

  1. Sorry maar dat vind ik wel een beetje over de top. Als het geen stilte coupé is dan mogen zij vrij spreken. Plus, ze waren echt Brits en dat accent was niet doelbewust opgezet. Dat je misschien niet zo van het accent en het Engels bent is toch niet meteen een reden om daarover een klacht in te dienen? Ik ben het niet helemaal eens met je handelen, maar ieder reageert hier op zijn eigen manier op. En ik hoop dat ik dan ook eerlijk mijn mening mag geven hierover, zonder dat we meteen een discussie starten.

   Liked by 1 person

   1. Uiteraard mag je eerlijk je mening geven daarvoor woon je in Nederland. Ik hoef er geen discussie over te starten. Het feit was dat je niet kan verstaan wat er word gezegd dat is soms.heel vervelend. Jij luistert ook wel eens naar Edwin Evers? Daar was een vraag voor welke ergenis zou jij meer betalen. Een vrouw was chauffeur in Den Haag en die wilde meer betalen voor mensen die in haar bus hardop praten of dingen roepen in hun eigen taal.die niemand kan verstaan. Het feit is dat het.vooral ongemakkelijkheid is. Je weet niet wat er word gezegd en daar kan je je onveilig door gaan voelen en.Misschien was dat ook de reden dat ik er op dat moment.niet tegenkan.

    Liked by 1 person

   2. Ik luister niet meer naar Edwin Evers, ik draai meestal mijn eigen gebrande cd 😉 Dat zou best kunnen inderdaad dat het zo voelt voor mensen, daar kan ik zelf uiteraard niet over oordelen. Ik heb het zelf niet en daarom snap ik het niet. Maar dit is inderdaad Nederland dus iedereen mag zijn eigen mening en ervaring hebben in bepaalde dingen 🙂

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s