Irritations

Irritaties in het dagelijks leven 2

We maken iedere dag wel irritaties mee, soms zelfs om de kleinste dingetjes. We raken sneller geïrriteerd als we gestrest zijn of als iets op is. Uit onderzoek blijkt dat we ons 20 keer per dag irriteren, dat is 7300 keer in één jaar. Dit zijn 12 irritaties: In het dagelijks leven deel 2!

1. Je hak breekt af (high heels voor als je dat draagt). Niets zo vervelend als dat ineens je ene hak afbreekt. Je kunt moeilijk verder lopen op één hak of op blote voeten. Neem gewoon altijd een extra paar schoenen mee.

Afbeeldingsresultaat voor afgebroken hak
Link afbeelding

2. Alle stoplichten heb je tegen (steeds op rood). Niets zo vervelend als dat je continu moet stoppen voor de stoplichten. Zeker als je ook nog eens haast hebt.

3. Je rent om je bus te halen en hij wil niet op je wachten, dus mis je hem alsnog. Soms dan is de bus net iets eerder dan je had verwacht. Je begint dan te rennen, maar de buschauffeur wil niet een minuut op je wachten. Helaas, wachten op de volgende bus dan maar.

Afbeeldingsresultaat voor bus missen
Link afbeelding

4. Je wilt je afval weggooien maar de prullenbak is te vol (openbaar gebouw). Dan wil je eens je afval opruimen, en dan is de prullenbak te vol. Het valt er dan net zo hard weer uit.

5. Mensen die op het fietspad lopen of fietsers die over de stoep fietsen. Het fietspad is voor fietsers, en de stoep voor voetgangers. Wie snapt dat nu nog niet? Als het echt niet anders kan dan is het niet anders, maar meestal is dit niet het geval.

6. Uitnodigingen voor het invullen van enquêtes van een organisatie. Ik heb nooit gevraagd om mij een vragenlijst toe te sturen, en ik kan me ook niet herinneren dat ik hiermee akkoord ging? En als ik de mail negeer, dan wil ik het ook niet invullen lijkt me. Een herinnering sturen is hierbij dan ook niet nodig.

Gerelateerde afbeelding
Link afbeelding

7. Gebeld worden door een energieleverancier of aan je deur praten met zo’n iemand. Heel fijn dat u probeert mij bij uw bedrijf aan te sluiten, maar na één keer nee zouden ze het toch eigenlijk moeten noteren om herhaling en irritatie te voorkomen.

8. Je mouwen zijn nat na het wassen van je handen. Ja hoor, niet goed opgestroopt of het spetterde teveel… Gatsiedarrie.

9. Je maakt met de perforator een gat in je papier, maar het is of ernaast of niet hoog genoeg. Dan heb je een paar ongelijksoortige papieren in je verslag zitten. Dat ziet er toch niet professioneel uit?

10. Je opent een pakje met pennen, maar als je hem opent zie je karton. Het plastic werkt niet goed mee. Meestal moet je het dan alsnog met een schaar openmaken of met je nagel langs de randjes gaan om een gat te creëren.

pennen.jpg
Link afbeelding

11. Als iemand zijn/haar bord of glas niet afspoelt en je de restjes er moeilijk af/uit krijgt. Dan zitten er weer aangekoekte etensrestanten aan, en dan weer een afdruk van de chocolademelk of spaghettisaus.

12. Je oortjes of oplader zitten weer eens in de knoop. Het duurt meestal al een kwartier voor je dat überhaupt weer uit de knoop hebt gehaald. Hoe is dat toch altijd mogelijk?

Afbeeldingsresultaat voor oortjes in de knoop
Link afbeelding

Dit waren mijn irritaties. Herken jij ze? Of heb je nog meer irritaties?

Liefs, Demi ❤

16 thoughts on “Irritaties in het dagelijks leven 2

  1. O zo herkenbaar. Maar ook aan mensen die altijd een andere mening hebben en dit ook gelijk van de bergen af moeten schreeuwen. Vieze wc brillen. Mannen die op straat, terwijl ze voor je lopen, hun neus ophalen en spugen. Maar inderdaad…. laat het maar van je afglijden 🙂

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s