Irritaties

Irritaties in de sportschool

We zijn allemaal weleens in een sportschool geweest. Even een aantal calorieën verbranden op de loopband of even een aantal krachttrainingen volgen. Maar hoe vaak erger je je wel niet aan mede sporters? Dit zijn 12 irritaties: In de sportschool.

1. Alle apparaten zijn bezet en je staat te wachten. Logisch dat anderen ook willen sporten, maar kunnen we niet een bepaalde tijdslimiet instellen? Het duurt soms wel erg lang voor je eens op de loopband kunt.

2. Er zijn allemaal sportieve mensen die erg gespierd zijn. Stel je begint net, omdat je bijvoorbeeld wilt afvallen. Na één keer liften ben je al moe, maar die spierbundels liften de halter nog wel 30 keer op. Het werkt nou niet bepaald motiverend als er zo iemand naast je sport.

Gerelateerde afbeelding
Link afbeelding

3. Je hebt geen plek om je flesje water en handdoek kwijt te kunnen. Je moet daarom je handdoek bovenop die van een ander gooien en je flesje water raak je kwijt doordat iedereen hetzelfde flesje bij zich heeft.

4. Sportschool houder wil je steeds advies geven. Ik snap dat ik bepaalde dingen niet helemaal goed doe, maar als ik echt behoefte heb aan advies, dan vraag ik er wel om.

5. Soort onderlinge wedstrijd met mede sporters op de loopband en andere apparaten. Degene naast je verhoogt de snelheid of doet even een extra gewicht aan de halter. Jij wilt hierover heen en doet er een schepje bovenop. Diegene doet vervolgens hetzelfde en zo belanden jullie beiden in de kreukels.

Afbeeldingsresultaat voor sportschool cartoon
Link afbeelding

6. Meestal geen afgesloten douches. Ik weet niet of het nu zo prettig is om letterlijk alles te zien van mede sporters. Misschien zou een afgesloten douche niet eens zo verkeerd zijn?

7. Meestal geen kluisjes, en als het zo is zijn ze vrij klein. Als je al een kluisje hebt, dan zijn ze erg klein en dan past je sporttas er niet in. En vrijwel altijd zijn er geeneens kluisjes aanwezig. Dan moet je je spullen dus achterlaten in een onbeveiligde, openbare kleedkamer.

Afbeeldingsresultaat voor sportschool kluisje
Link afbeelding

8. Mensen laten het apparaat niet netjes achter waardoor je eerst alles moet instellen voor je kunt beginnen. Ze laten alle gewichten liggen of verstellen de fiets niet. Hier ben je dan meestal al langer mee bezig dan dat je eigenlijk met de oefening bezig bent. Maar ach, zo krijg je ook beweging, toch?

9. Mensen die snappen, vloggen of selfies maken in de sportschool. Waarom moeten we aan de buitenwereld laten zien dat we goed bezig zijn? Wat hebben die mensen eraan als ze de zoveelste ‘gespierde’ bundel voorbij zien komen?

Afbeeldingsresultaat voor selfie sportschool cartoon
Link afbeelding

10. Mensen die nogal veel lawaai maken tijdens bepaalde oefeningen (kreunen/schreeuwen). Waar is het voor nodig om zoveel lawaai te produceren? Dit hoort zo ontzettend raar als je zelf geconcentreerd aan het sporten bent en naar muziek luistert. Dan hoor je ineens een keiharde sport kreun tussendoor.

Afbeeldingsresultaat voor kreunen sportschool
Link afbeelding

11. Mensen die de spiegel niet gebruiken ter controle van de bewegingen, maar om te kijken of de make-up nog wel oké is. Die spiegel is er om te kijken of je wel de juiste bewegingen maakt. Het is niet om te kijken of je een strakke kont hebt in je broek of dat je haar en make-up nog goed zitten. Zweten doe je toch wel.

12. Mensen die erg zweten en overal hun lichaamssappen achter laten. Je ziet dan gewoon het zweet op het fietszadel liggen of op het zitje van een krachtapparaat. Bah, dat is niet heel fris.

Dit waren mijn irritaties. Herken jij ze? Of heb je nog meer irritaties?

Liefs, Demi ❤

Advertenties

14 gedachten over “Irritaties in de sportschool

  1. O heel herkenbaar. Daarom ga ik ook al lang niet meer naar de sportschool.
    We zijn in de gelukkige omstandigheid dat we een eigen fitnessruimte in onze schuur hebben gemaakt. Dat traint een heel stuk prettiger, met de muziek die we willen en zonder al de bovengenoemde irritaties.

    Liked by 1 persoon

Een reactie plaatsen

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s