Diary

Kennismakingsdag 5

In dit verhaal bepalen jullie de afloop, het lot. En er is gekozen voor: Zoen hem terug, hij meent het.

5.

Ik schrik heel erg van zijn reactie, maar ergens vind ik het ook wel een hele eer. Ik doe mijn armen langs zijn rug en zoen hem terug. Ik voel hoe hij door mijn haar strijkt en ik besef me dat ik mijn eerste zoen met Justin deel. Heel langzaam duwt hij me van zich af.
‘Wow…’
‘Wow…’ We kijken elkaar aan, en ik voel dat mijn hoofd rood wordt.
‘Ik eh… Ik denk dat ik…’ Justin kijkt me aan en wrijft door zijn haar. Ik kijk hem aan en ik vind het schattig als hij zo stamelt. Ineens hoor ik een meisjesstem keihard lachen. Justin en ik draaien ons om en Merel staat achter ons, met haar mobiel in haar hand.
‘Dit is prachtig voor op YouTube en SnapChat.’ Justin staat op en loopt naar haar toe.
‘Kun je me niet gewoon met rust laten? We gaan dit niet weer doen!’ Ze laat ons het beeldscherm zien. Ze houdt haar vinger boven de upload knop.
‘Luister Justin, ik wil je alleen maar beschermen.’
‘Beschermen? Je hebt Rebecca weggejaagd!’ Merel begint geniepig te lachen.
‘Ze hield blijkbaar niet genoeg van je.’
‘Omdat jij haar neerzette als een vuile sloerie!’
‘Dat is ze Justin, zie je dat dan niet? Amber hier is net zo als zij.’ Justin kijkt me aan.
‘Amber is niet net als Rebecca, en andersom ook niet. Houd hier mee op Merel!’ Ze kijkt ons lachend aan. Ze drukt op de upload knop en Justin vliegt haar aan.

Er is een enorm gevecht ontstaan. Justin trekt Merel aan haar haren, en ze rollen over de grond. Je hoort haar schreeuwen, terwijl een grote groep leerlingen zich rondom de twee heeft verzameld. Ik sta in een hoekje, verafschuwend toe te kijken hoe ze elkaar verwonden. Ik zie dat velen naar de video kijken, en dat velen staan te filmen. Ik weet niet wat ik moet doen. Ik wil geen problemen, maar ik wil ook niet dat Justin problemen krijgt. Maar dan zie ik vanuit mijn ooghoek een leraar naar ze toe lopen. Hij haalt ze uit elkaar en neemt ze mee naar een apart lokaal. Ik sta nog steeds achter de kluisjes. Ik wacht tot de grote groep verdwenen is en ik loop langzaam naar het lokaal toe. Daar worden Justin en Merel streng toegesproken door een leraar. Als Merel mij ziet, begint ze te huilen.
‘Zij is de reden dat Justin me aanviel.’ Ze pakt een zakdoekje en veegt overdreven een traan weg. De leraar kijkt me aan.
‘Wat is er precies gebeurd volgens jou?’ Ik pak een stoel en vertel over de zoen met Justin, en dat Merel dat gefilmd heeft. Ze dreigde het online te zetten en toen ze dat eenmaal deed, viel Justin haar aan.
‘Dat is niet waar! Ze liegt! Ze hebben dit samen besproken’, jammert Merel. De leraar kijkt ons aan.
‘Als dat zo was, waarom vertelde Amber dan precies hetzelfde als Justin?’ Merel kijkt naar de grond.
‘Welk filmpje heb je geplaatst Merel?’ Ze haalt haar telefoon uit haar broekzak en geeft hem aan de leraar. Hij bekijkt de video en drukt hem in haar handen.
‘Ik wil dat je nu die video wist.’
‘Maar… Hij heeft zoveel views…’ De leraar kijkt haar kwaad aan, en Merel zucht diep. Ze wist de video online en ook uit haar opgeslagen video’s. Ze doet het onder toeziend oog van de leraar.
‘Ik schors jou voor 3 dagen Merel’, zegt de leraar.
‘Wat? Maar dat is oneerlijk!’ Ze stampt kwaad met haar voeten op de grond.
‘En jij jongeman, jij moet nablijven vanwege het vechten met een medeleerling.’
‘Daar ga ik mee akkoord’, zegt Justin. De leraar knikt en Justin en ik verlaten het lokaal, terwijl de leraar achterblijft met een hysterische Merel. We lopen naar de studieruimte op de tweede verdieping. Er zit gelukkig niemand en we gaan zitten. Ineens zie ik dat er een streepje bloed op zijn voorhoofd zit.

‘Ze heeft je toch goed geraakt’, zeg ik. Ik wijs naar zijn voorhoofd en hij veegt er met zijn hand langs. Een streep bloed zit op zijn hand en ik pak een zakdoekje uit mijn tas. Ik veeg het bloed weg en kijk hem aan.
‘Bedankt dat je het voor ons op nam.’ Justin glimlacht.
‘Ik wilde niet nog een geweldig meisje kwijtraken’, zegt hij. Ik kijk hem aan.
‘Is Rebecca echt weggegaan vanwege die video?’ Justin knikt.
‘Merel had het toen niet pal voor onze neus online gezegd, maar achter onze rug om. Het kwaad was al geschied voor we ervan af wisten. Binnen de kortste keren schold iedereen Rebecca uit. Omdat we niet zeker wisten wie het gedaan had, konden we de video ook niet offline halen. Rebecca kon het niet meer aan en ze vertrok, ik heb geen idee waarnaar toe.’
‘Maar waarom deed Merel het nu zo? Waarom niet weer op die manier?’
‘Ik weet het niet, dat vraag ik me ook af.’ Dan horen we geroezemoes. We kijken elkaar aan.
‘We gaan niet vluchten’, zegt Justin. Hij pakt mijn hand.
‘Nee, we zullen sterk blijven.’ De groep loopt ons straal voorbij. Justin en ik kijken elkaar verbaasd aan.
‘Misschien blijven we wonder boven wonder wel bespaard’, zegt Justin lachend. Ik kijk hem aan en geef hem een zoen. Hij kust me terug en ik heb het gevoel dat ik ondanks mijn angst, toch de ware heb gevonden.

Nu een paar maanden later gaat het erg goed op school. Ik haal goede cijfers en ik heb een aantal vriendinnen gemaakt in de klas. Justin en ik hebben nu officieel bijna 3 maanden een relatie. Merel is gelukkig niet weer teruggekomen na haar schorsing, dus we kunnen ongestoord verliefd zijn. De ex van Justin, Rebecca, is nog steeds spoorloos. Justin baalt enorm, maar ik heb hem beloofd dat we haar samen op gaan sporen. Hij heeft haar nooit vaarwel kunnen zeggen, en ik gun hem een goed afscheid met haar. Per slot van rekening hebben ze minimaal een jaar een relatie gehad. Mijn ouders vertrouwden Justin eerst niet, wat ik op zich wel kan begrijpen. Het is mijn eerste vriendje, en ook ÊÊn van de sportiefste en knapste jongens van de school. Maar zijn hart is heel anders dan de buitenkant, veel zachtaardiger en liefdevoller. Ik ben gelukkig met hem. Ik was die eerste schooldag zo ontzettend bang dat ik geen vrienden zou maken, en dat ik weer gepest zou worden. Maar ik heb de liefde van mijn leven ontmoet die dag, en voor mij betekent die dag nu zoveel meer dan alleen de eerste schooldag. Het is de dag dat mijn hart de liefde leerde kennen, iets wat ik nooit verwacht had.

Bedankt voor al jullie keuzes, jullie hebben goed geholpen.

Dikke kus, Amber

Einde

Volgende maand een nieuw verhaal waarin jullie de keuzes maken en op die manier het verhaal bepalen 🙂

Liefs, Demi ❤

14 thoughts on “Kennismakingsdag 5

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s