Questions to yourself

1000 vragen aan jezelf #12

Hey Creabea’s,

Dit keer vraag 309 t/m 336 🙂

309. Wat voel je als je verliefd bent?

Ik voel dan een tintelend, raar gevoel in mijn buik. Ik word dan blij, en zweef echt op een soort wolk. Ik denk dan aan hoe het is als ik samen ben met die jongen, en dan word ik alleen maar vrolijker ^^

310. Horen veel drinken en eten bij gezelligheid?

Nee, ik drink zelf niet, en dan vind ik niet dat je verplicht moet drinken. En eten vind ik ook niet per se bij gezelligheid horen. Je kunt het ook prima gezellig hebben zonder eten of drinken. Ik vind dat een ieder het zelf mag bepalen, zonder gepusht te worden.

311. Welke dingen staan nog op je to do-list?

Ik wil in ieder geval nog graag een keer naar Engeland. Verder staat erop dat ik mijn diploma wil halen en dat ik schrijfster wil worden. En voor de rest zie ik wel wat de toekomst me brengt.

312. Twijfel je vaak?

Soms, maar ik denk dat we dat allemaal wel eens doen. Bijvoorbeeld tijdens een toets, dat je twijfelt tussen A of B. Maar voor de rest valt dat eigenlijk reuze mee. Ik ben geen enorme twijfelkont.

313. Waar ben je ontevreden over?

Ik denk dat sommige mensen mij weleens laten vallen, en dat ik me dan afvraag wat ik verkeerd heb gedaan. Maar ook over het feit dat ik nu een diploma had kunnen hebben, als ik niet voor mezelf was opgekomen en me gewoon had moeten laten behandelen als een klusjesvrouw.

314. Met welk gevoel stap je in een vliegtuig?

Ik heb nog nooit gevlogen en dat hoeft voor mij ook niet. Ik heb geen vliegangst, dat niet, maar ik wil er gewoon niet in. Ik heb er geen behoefte aan, de auto of trein vind ik prima.

315. Vind jij: voor wat, hoort wat?

Nee, ik ben niet zo’n type wat iets terug wilt na het verlenen van een gunst. Nee, ik ben allang blij als ik iemand kan helpen. En dan de lach of de dankbaarheid van diegene is al een teruggave op zich.

316. Ben je wel eens gepest?

Ja, veel te lang. Ik ben 10 jaar lang gepest. De gehele basisschool, en 2 jaar van de middelbare school. Zo nu en dan word ik nog wel eens uitgescholden of nagekeken, maar dat noem ik geen pesten.

317. Hoe spontaan ben je?

Ik krijg soms weleens spontane ideeën, maar dat is meestal rond mijn vrienden, voor bijvoorbeeld een uitje. Maar als ik rondom klasgenoten ben of onbekenden, dan houd ik me meestal stil, gewoon omdat ik ze niet goed genoeg ken.

318. Steun jij mensen onvoorwaardelijk?

In ieder geval de mensen van wie ik zielsveel houd: Mijn familie. Maar ook mijn vrienden zou ik onvoorwaardelijk steunen. Deze mensen betekenen heel veel voor me, en ik laat ze echt niet zomaar vallen.

319. Waar voel je je schuldig over?

Over dat ik soms weleens lieg, maar dat doe ik meestal om iemand te beschermen of om iemand niet te kwetsen. Soms heb ik geen zin om af te spreken en dan zeg ik liever dat ik het druk heb, dan dat ik keihard zeg: Ik heb geen zin om met jou af te spreken. Dus soms lieg ik om bestwil. En ik voel me ook wel schuldig over dat ik toen voor mezelf opkwam tijdens mijn opleiding, want als ik me had laten behandelen als klusjesvrouw, dan had ik nu mijn diploma gehad.

320. Welke mensen van vroeger zitten nog steeds in je hart?

2 goede vriendinnen van me, waarmee het contact is verbroken doordat ze zijn verhuisd. Maar ook familieleden en vroegere huisdieren die niet meer leven, zullen altijd in mijn hart blijven ❤

321. Wat geeft het leven zin?

Familie en vrienden om je heen, een huisdier waar je lekker mee kunt knuffelen, genoeg geld om rond te kunnen komen, een fijn beroep, waardering en erkenning van buitenaf en een hobby waar je gelukkig van wordt. Maar ook fit zijn helpt je om minder gauw ziekjes te worden.

322. Wat had je graag eerder geweten?

Dat mijn opleiding als onderwijsassistent verspilde tijd was, ik had in die tijd naar de Havo gekund of een andere, misschien wel geslaagde, opleiding kunnen volgen.

323. Hoe oud voel je je?

Rondom mijn klasgenoten en bij sommige vrienden heel volwassen, maar anders voel ik me gewoon 19 a 20. Mentaal ben ik 25 heb ik ooit getest (voor de grap) dus dat komt wel aardig overeen. Ik ben vroeg volwassen geworden, en dat vind ik eigenlijk helemaal niet erg. Ik kan goed voor mezelf zorgen en ik denk goed na, om verstandige keuzes te maken.

324. Wat zie je als je in de spiegel kijkt?

Een niet knap, maar ook niet lelijk meisje. Met lang, steil bruin haar, blauwgrijze ogen en een minimaal lachje. Zonder make-up, geheel natuurlijk. Met een bril, en mooie wenkbrauwen.

325. Kun je goed luisteren?

Ja, ik luister heel graag naar anderen, en ik luister ook geïnteresseerd en aandachtig om ze eventueel van advies te voorzien. Ik vind het fijn als ik anderen kan helpen met mijn advies of mening, en ik ben ook iemand die altijd graag naar anderen luistert, zeker als ze iets dwarszit.

326. Welke vraag is je al te vaak gesteld?

Ik krijg vaak de vraag: Wat studeer je ook alweer? Mensen moeten er nog aan wennen dat ik nu een hele andere opleiding volg, wat ik ergens wel snap. En het is ook niet echt iets gemakkelijks om te onthouden, dat geef ik ook toe.

327. Is alles mogelijk?

Nee, dat denk ik niet. In ieder geval moet je genoeg geld hebben om alles te kunnen, en geluk is ook een handig hulpmiddel om alles mogelijk te maken. Dus nee, ik denk niet dat alles mogelijk is.

328. Hoe traditioneel ben je?

Niet heel erg traditioneel. Ik doe wel aan feestdagen, maar niet intensief. In de familie hebben we niet echt tradities.

329. Kent iemand je diepste geheimen?

Eh, ik heb ze niet echt, haha. Nou, mijn moeder weet wel heel veel, maar met haar praat ik ook onwijs veel.

330. Hoe ziet je ideale partner eruit?

Hij hoeft er niet knap uit te zien, het gaat mij om het innerlijk. Zolang hij lief is, zorgzaam is, van dieren houdt en een beetje humor heeft, ben ik heel erg tevreden.

331. Waar hunker je naar?

Naar vrede, overal op de wereld. Ik hoop gewoon dat we ooit stoppen elkaar pijn te doen, en elkaar respecteren om wie we zijn. Dat zou de wereld zoveel mooier maken, en het leven draaglijker.

332. Ben je moedig?

Wat is moedig? Ik doe geen dingen die ik niet wil, en ik stap ook niet heel gauw op mensen af. Wel als ze me aardig lijken, of als ze positief naar me kijken van: kom maar. Maar ik ga wel in elke attractie, want ik ben dol op attracties 😀

333. Is er voor alles een juiste plaats en tijd?

Dat is eigenlijk net als je geluk hebt, of juist niet. Ik weet het eigenlijk niet. Ik denk dat er niet echt een juiste plek of tijd is, ik denk eerder dat zoiets toeval is of geluk. Maar ik vind het wel een moeilijke vraag om eerlijk te zijn.

334. Waar voel jij je te goed voor?

Om me te laten behandelen als klusjesvrouw, en niet voor datgene wat ik wil doen. Ik leer voor datgene wat ik wil worden, niet om het anderen gemakkelijker te maken qua klusjes. Nee, sorry, daar voel ik me dan toch echt te goed voor.

335. Zou jij een jaar zonder mensen kunnen?

Dat hangt ervan af. Ik zou niet een jaar zonder mijn familie kunnen, en ook niet zonder mijn vrienden. Maar zonder anderen zou ik prima overleven, ja hoor. Behalve degenen die van levensbelang zijn, zoals doktoren en andere dienstverleners, die zou ik ook niet kunnen missen. En de pretparkmedewerkers, die kan ik ook niet missen.

336. Wanneer was je voor het laatst trots op jezelf?

Toen ik een 6 had gehaald op een toets waarvoor ik de helft was vergeten te leren, gewoonweg omdat ik me teveel concentreerde op de begrippen. Het was een groot schema voor 25 punten, bijna de helft van de toets. Dat betekende dus dat ik de rest voortreffelijk had gemaakt, en daar was ik heel trots op.

Vraag van de dag: Waar hunker jij naar?

Ik hoop dat je dit deel leuk vond ^^

Liefs, Demi ❤

16 thoughts on “1000 vragen aan jezelf #12

   1. Ik ben het overigens ook volledig eens met nr 310. Alcohol moet een keuze zijn. Zelf drink nauwelijks tot nooit. Maar er hangt zó veel groepsdruk rond! Leuk om te zien dat er nog mensen zoals ik zijn 😀

    Liked by 1 person

 1. Erg leuke antwoorden, Demi 🙂
  Ik hunker naar liefde, respect en vertrouwen voor mezelf. Ik wil dat mensen die ik lief heb, me lief hebben. Ik wil dat mensen me respecteren en dat mensen me vertrouwen. Voor de wereld hunker ik naar vrede, want er zijn te veel conflicten en onschuldige mensen die sterven.
  Love, Lou ❤

  Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s