Irritations

Irritaties op school

We hebben allemaal op school gezeten, en velen van ons zullen nog steeds studeren. Maar hoe vaak irriteer je je wel niet aan klasgenoten of docenten? Of aan het vele huis- of leerwerk? Dit zijn 12 irritaties: Op school.

1. Docent dat ziek uitvalt, laat doorgegeven en je bent al op school. Je komt na een haastsessie moe en bezweet op school aan. De bel gaat en je loopt naar je klas. Maar eenmaal daar, krijg je te horen dat je docent ziek is. Hadden ze dat niet even wat eerder door kunnen geven? Je had dan nog thuis kunnen zitten…

2. Volle kantine, meestal 2 a 3 aan 1 grote tafel. Je wilt graag ergens zitten met je vrienden, of je hebt behoefte om even alleen ergens te zitten. Maar meestal zitten er slechts 2 of 3 man aan een grote tafel waar gemakkelijk een hele klas aan kan zitten. Zucht, dat wordt staan.

3. Betalen met schoolpas, niet met geld. Wil je iets kopen in de kantine? Dat kan, maar dan wel alleen met je schoolpas. En heb je die niet bij je? Tja, dan heb je een probleem. Tenzij iemand zijn/haar pasje even aan je wilt uitlenen?

4. Toetsen worden laat nagekeken, lang in spanning wachten op cijfer. Je hebt van die docenten die vrij langzaam zijn met nakijken. Je wilt gewoon heel graag je cijfer weten om maar van de stress af te zijn. En dan moet je iedere les weer vragen of ze eindelijk de cijfers heeft…

Afbeeldingsresultaat voor nakijken
Link afbeelding

5. Wij mogen niet te laat komen, docenten wel. Als wij een keer te laat komen, mogen we of de les niet meer in of we moeten een briefje halen. Maar dat docenten te laat komen, mag wel? Zucht, oneerlijkheid…

Afbeeldingsresultaat voor te laat
Link afbeelding

6. Docenten die tijdens lestijd weggaan om te roken. Sommige docenten kunnen niet wachten op de pauze, en gaan tijdens de les even weg om naar het toilet te gaan of om even wat op te halen. Maar soms gaan ze weleens met hun collega’s roken… Niet heel professioneel.

7. Drang bij de kluisjes. Bijna de hele school heeft pauze op het moment dat jij ook pauze hebt. Logisch natuurlijk, maar dat is vrij lastig als je je boeken uit je kluisje wilt pakken. In groepjes proberen zij langs jou, je overvolle tas en je open kluisje te komen. En als je al geluk hebt, kun je bij je eigen kluisje.

Afbeeldingsresultaat voor kluisje
Link afbeelding

8. Vieze wc’s. Moet ik hier überhaupt nog iets aan toevoegen?

9. In studieruimtes is het niet stil. Eindelijk kun je even rustig leren of je huiswerk maken. Maar dan komen er meerdere studenten bij, en beginnen zij met elkaar te praten. Hallo? Stilteruimte?

Afbeeldingsresultaat voor stilteruimte
Link afbeelding

10. Mensen die ongevraagd foto’s van je maken. Bijvoorbeeld tijdens een evenement of feest. Maar zelfs klasgenoten doen het, om die vervolgens lekker door te sturen aan anderen. Waarom jongens en meisjes, waarom?

11. Kauwgom onder stoelen of tafels wat je aanraakt of wat op je broek valt. Je wilt even je tafel verplaatsen omdat hij niet helemaal recht staat, en dan voel je ineens iets plakkerigs onder de tafel zitten. Je kijkt onder je tafel, en ziet daar kauwgom. Jakkes! En dan valt het vervolgens ook nog eens op je broek! Bah!

Afbeeldingsresultaat voor kauwgom onder tafel
Link afbeelding

12. Boeken aanschaffen is duur, en je gebruikt lang niet alles. Licenties blijven ook maar liggen. Boeken aanschaffen is heel duur. En lang niet alles wordt gebruikt. Sterker nog, sommige boeken worden één keer gebruikt, om vervolgens daarna alles digitaal te doen of via verslagen. En licenties worden ook lang niet altijd gebruikt. Zonde van het geld…

Dit waren mijn irritaties. Herken jij ze? Of heb je nog meer irritaties?

Liefs, Demi ❤

20 thoughts on “Irritaties op school

 1. Als aankomende docente moet ik eerlijk toegeven, dat ook ik weleens te laat kom. Dan word je opgehouden door leerlingen of collega’s met vragen. Daarom ben ik ook niet zo streng, iedereen kan wel eens vijf minuten te laat zijn.
  Ook de proefwerken maak ik mij schuldig aan. Het is leuk, dat leerlingen denken dat je verder niks te doen hebt, maar bereid jij maar eens alle lessen voor, vergaderingen, leerlingbesprekingen en dan heb ik het nog niet over het vele thuiswerken terwijl je vaak ook een gezin en huishouden hebt.. Ik kijk wel altijd binnen de gestelde drie weken na, dat dan weer wel 🙂
  Liefs Kimberly

  Liked by 1 person

  1. Ja, daar heb je ook zeker gelijk in. Ik het ook hetzelfde toen ik de opleiding deed. Ik snap zeker je punt, en dat is ook zeker vaak het geval. Echter heb ik soms docenten gehad die gewoon echt uitsliepen of nog even een sigaretje moesten roken. En sommigen die gewoon te lui waren om na te kijken. Maar niet iedereen is zo, dat weet ik. Jouw redenen zijn normaal, en ook zeker acceptabel 🙂 Liefs

   Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s