Recipes

Recept: Regenboogtaart

Hey Creabea’s,

Ik ben echt onwijs dol op bakken en zou het heel leuk vinden om later een eigen bakkerijtje te openen. Met kerst besloot ik een andere taart te maken dan die ik normaal maak. Ik wilde een wat moeilijker en ingewikkelder recept uitproberen. Ik ben ontzettend trots op het resultaat, en zou dit heel graag nog eens willen maken. Kijken jullie mee naar hoe je deze leuke taart maakt? 🙂

Benodigdheden

Voor de taart:

1 pak Dr. Oetker Biscuitmix
50 ml melk
4 eieren

Voor de botercrème:

2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
200 g zachte boter
250 ml koude melk

Dr. Oetker Kleurstoffen

Bakgerei:

Springvorm (liefst 3)
5 kommen (meerdere bij meerdere kleuren)
Mixer met garden
Beslagkom
Bakpapier
Bloem
Strijkkwast

Bereid het biscuitbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de biscuitmix, 50 ml melk en 4 eieren in een beslagkom. Meng dit met de mixer tot een luchtig beslag.

Verdeel het beslag in het aantal kommen dat je hebt neergezet. Het aantal kommen staat gelijk aan het aantal kleuren. Aan te raden is 3 kleuren, en dus 3 kommen te gebruiken. Dit vanwege het gebrek aan de kleurstoffen voor de kleuren en het weinige beslag.

Meng vervolgens een aantal druppels van de kleurstoffen met de kommen. De kleuren in de Kleurstoffen verpakking zijn rood, geel en blauw. Let op: Teveel kleurstof is niet verstandig. De gewenste kleur krijgen vergt veel druppels en men dient hier met mate met de druppels kleurstof om te gaan.

Verdeel vervolgens de 3 kleuren over de 3 springvormen. Met één kan dit uiteraard ook. Zet dan de andere 2 kleuren in de koelkast tot de eerste kleur gebakken is.

Bak iedere kleur 20-25 minuten gaar op 160 graden. Met een satéprikker kun je controleren of de cake gaar is. Komt hij er droog uit, dan is de cake gaar. Haal na het bakken de cake voorzichtig uit de springvorm, en laat hem afkoelen op het springvorm plateau.

Vervolgens maak je de botercrème via het stappenplan op de verpakking. Voeg hiervoor 100 g zachte boter, 125 ml melk en de botercrème mix aan elkaar toe. Mix dit met een garde tot een luchtig beslag. Herhaal dit vervolgens met het andere zakje botercrème.

De ene botercrème laat je wit. Deze zal uiteindelijk de gehele taart bedekken. Voor de andere botercrème kun je ervoor kiezen dezen te kleuren in de kleuren oranje en groen, of dezen ook wit te laten. Deze botercrème zal namelijk als lijm dienen en de gekleurde taarten van elkaar afhouden. Ook zul je hierdoor de lagen goed zien zitten. Volg voor de kleuren oranje en groen de aanwijzing op de Kleurstoffen verpakking. En vergeet niet de botercrème in tweeën te verdelen.

Je legt de blauwe bodem op een springvorm plateau. Deze besmeer je vervolgens met de groene botercrème (of eventueel wit). Vervolgens leg je hier de gele cake op. Op de gele cake smeer je de oranje botercrème (of eventueel wit). Hier leg je als laatste de rode cake bovenop. Smeer vervolgens de witte botercrème op de taart en zorg ervoor dat hij geheel bedekt wordt. De kleuren mogen aan de zijkant niet meer te zien zijn.

Snijd de taart aan, en zie daar het prachtige resultaat van de regenboogtaart. Eet smakelijk!

Ik ben super trots op het eindresultaat. Laat me zeker weten wat je ervan vindt en of jij dit ook eens gaat proberen 🙂

Oh ja, op mijn tweede blog staat sinds gisteren een nieuw artikel. Zou het leuk vinden als je hem zou lezen en een reactie achterliet 🙂

Liefs, Demi ❤

24 thoughts on “Recept: Regenboogtaart

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s