Irritaties

Irritaties in een pretpark

We zijn allemaal wel eens in een pretpark geweest, voor een leuk dagje uit met vrienden, familie of collega’s. Maar hoe vaak irriteer je je wel niet in de rij, in een attractie of in een eet restaurant? Dit zijn 12 irritaties: In een pretpark.

1. Voordringende mensen. Niets is zo vervelend als mensen die stiekem voorkruipen als jij even niet oplet, of die gauw voor je langs snaaien. Iedereen staat in de rij, en iedereen wil in de attractie. Er komt ook alleen maar ruzie van, en dat is wel het laatste wat je wilt.

2. Lange wachtrijen, niet veel attracties. Door de veel te lange wachtrijen sta je uren in de rij, en hierdoor gaat er veel tijd verloren. In die tijd had je heel veel andere attracties kunnen doen. Hierdoor zijn je uren vol plezier snel op.

Afbeeldingsresultaat voor tijd vliegt voorbij
Link afbeelding

3. Korte ritjes, veel te lang voor gewacht. Je hebt een uur gewacht op die toffe achtbaan, en je bent eindelijk aan de beurt! Maar binnen no time is het alweer voorbij. En als je nog een keer wilt, tja, dan zul je toch echt weer helemaal achteraan moeten sluiten.

4. Dure prijzen. In een pretpark is niet alleen de entree duur, maar ook alles wat er te koop is. Souvenirs, eten, drinken, het is vrij duur. Daar gaat je net verdiende geld.

5. Mensen die een fast lane of vip ticket hebben en ineens alles mogen. Ik vind het heel fijn voor die mensen dat ze nog meer geld wilden uitgeven om sneller in attracties te geraken, maar er zijn veel mensen die dat niet of nauwelijks kunnen betalen. Die mensen staan uren in de rij om even een halve minuut pret te beleven, en een ander kan mooi voorkruipen met zijn abonnement. Echt eerlijk vind ik het in ieder geval niet.

Afbeeldingsresultaat voor fast walibi
Link afbeelding

6. Bagage wat je redelijk onveilig achter moet laten. Bij sommige attracties hebben ze nu speciale bagagerekken en bakken, maar dat is lang niet overal zo. Bij vele attracties moet je je tas op de grond gooien of langs de rails. En dan moet je maar hopen dat niet iemand zomaar jouw tas meeneemt.

7. Mensen die alles laten slingeren waardoor er meer wespen op af komen, en dan vooral in de rijen. Er staan vaak veel prullenbakken in en rondom de rijen, maar mensen gooien daar vaak afval in wat zoetigheden bevat. En wat gebeurd er dan? Juist ja, wespen die steeds om je heen vliegen. En als je ze wilt wegslaan, dan stoot je per ongeluk iemand anders aan.

8. Souvenirs & snacks die je moet kopen omdat ze je roepen en nergens anders verkrijgbaar zijn. Sommige pretparken hebben hele speciale snacks, en die moet jij natuurlijk wel geprobeerd hebben! Of de souvenirs die ze verkopen, die vind je nergens anders! En tja, dan moet je toch je portemonnee gebruiken.

9. Lange afstanden, route niet altijd duidelijk aangegeven. Plattegrond soms onduidelijk. Sommige pretparken zijn erg groot, en de attracties staan best ver uit elkaar. Vol goede moed ga je de attractie zoeken, maar de wegwijsborden zijn niet altijd even duidelijk, en van de plattegrond wordt je ook niet veel wijzer.

Afbeeldingsresultaat voor plattegrond walibi
Link afbeelding

10. Je wordt nat in een attractie en er staat geen droog machine. Het is een vrij koude dag en je vrienden besluiten in de wildwaterbaan te gaan. Om geen spelbreker te zijn ga je mee, maar jij wordt het natst van iedereen! En hoe droog je je broek? Eh, niet.

11. Het pretpark is groot, en je wordt gedwongen er te overnachten, maar dat is erg prijzig. Sommige pretparken kun je gewoon niet in één dag voltooien, en dus zou het beter zijn als je nog een dag zou terugkomen. Maar je woont ver weg, en zou dus genoodzaakt worden een overnachting te boeken. Hadden ze al verteld dat dat ook erg prijzig is?

12. Foto’s die leuk zijn gemaakt na een ritje, maar je moet het kopen, en dat is niet goedkoop. Je komt net uit een achtbaan en checkt je foto. Wat sta je er leuk of grappig op, die moet je hebben! Maar dan zie je dat de foto best duur is, en je haakt algauw af. Erg zonde.

Dit waren mijn irritaties. Herken jij ze? Of heb je nog meer irritaties?

Liefs, Demi ❤

Advertenties

16 gedachten over “Irritaties in een pretpark

 1. Eerlijk gezegd heb ik een hekel aan attractieparken – ben er ook heel lang niet meer geweest. Het is mij (1) veel te druk en (2) het is in mijn ogen gewoon te plat vermaak.Ik ga liever een stukje fietsen, naar een goede film of toneelstuk, of lees een leuk boek.

  Liked by 1 persoon

   1. Het ligt er een beetje aan waar ze prikken. In mijn gezicht is het bijvoorbeeld gevaarlijker dan in mijn hand. Ik kwam er ooit achter toen ik klein was en een kriebel in mijn gezicht voelde en dat bleek een wesp te zijn die ik er zo in sloeg. Mijn hele gezicht zwol toen extreem op en toen moest ik naar het ziekenhuis voor een prik. Gelukkig daarna nooit meer gestoken. Mijn pa had precies hetzelfde, bij hem was het zijn hand in de Efteling.

    Liked by 1 persoon

Een reactie plaatsen

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s