Irritations

Irritaties online

Iedereen herkent dit wel: Vervelende opmerkingen online, en dat nog wel van mensen die je geeneens kent. Of een leuke jongen blijkt ineens een catfish te zijn, en dat terwijl je hem net leuk begon te vinden… Dit zijn 12 irritaties: Online.

1. Mensen doen zich anders voor dan wie ze werkelijk zijn. Sommige mensen besluiten een andere naam aan te nemen, en soms zelfs een andere foto. Sommigen schamen zich voor zichzelf en besluiten zich mooier te maken door een andere identiteit aan te nemen. Maar geloof mij als ik zeg: Je bent mooi zoals je bent, laat je niets anders wijs maken. En voor degenen die het leuk vinden op die manier te pesten: Stop ermee, je maakt jezelf er alleen maar belachelijk mee.

Afbeeldingsresultaat voor catfish online
Link afbeelding

2. Jaloerse mensen die even duidelijk moeten laten weten wat ze van je vinden en wat je niet goed doet. Als ze recht voor je zouden staan zouden ze dit geeneens durven. Maar veilig achter hun beeldscherm durven ze dit wel. Waarom doen mensen dit, waarom?

3. Mensen verschuilen zich achter het woord ‘anoniem’, vooral bij het plaatsen van een negatieve reactie. Dit gebeurd helaas vooral op YouTube. Ik lees soms echt reacties dat ik denk: Waar slaat dit op? Ik vind het zo erg dat mensen dit doen, en het ook alleen maar durven als ze ‘anoniem’ zijn.

Afbeeldingsresultaat voor anoniem
Link afbeelding

4. Continu je status bijwerken met: op de wc, aan het slapen. Vooral op Twitter doet men dit vaak, precies laten weten wat ze aan het doen zijn. Ik hoef echt niet te weten wanneer je zoent of wanneer je aan het poepen bent, houd dat gewoon lekker privé a.u.b.

5. Ieder uur een selfie plaatsen, met een nieuwe look. Je gaat me niet vertellen dat je echt niets beters te doen hebt dan je gehele kledingkast te showen, en dat door iedere keer een foto van jezelf te maken?

Afbeeldingsresultaat voor selfie
Link afbeelding

6. Op je verjaardag krijgt je bestie 100 likes, en jij net 10. Het is soms net een strijd op Facebook, kijken wie de meeste likes krijgt. Gek genoeg krijgen anderen meer dan 50 likes of zelfs 100, en jij krijgt er net 10 bij elkaar. Maar besef hierbij wel dat zij je echte vrienden zijn, en je echt een happy birthday willen wensen.

Afbeeldingsresultaat voor likes instagram
Link afbeelding

7. Het is een soort wedstrijd geworden om likes of reacties te krijgen, vooral als je geen krijgt. Het hoeft niet alleen op je verjaardag te zijn, het kan ook om hele andere dingen gaan. Feit is gewoon dat mensen elkaar altijd proberen te overtreffen met een foto of status, om maar te proberen zoveel mogelijk likes en reacties binnen te slepen. Mijn advies: Gewoon niet doen.

8. Wat je eenmaal plaatst, gaat er nooit meer af. Ben jezelf heel bewust van welke foto’s en statussen je allemaal plaatst. Ook al verwijder je het na een paar minuten, het zal altijd blijven rondzwerven op internet, altijd.

9. Statussen verwijderen omdat ze geen likes krijgen, en het een kwartier later weer proberen. Goed, je status heeft dus niet het aantal bereikt wat je graag wilde bereiken, dus besluit je het te verwijderen en even later weer te proberen. Geloof me, als ze het toen al geen like gaven, dan doen ze dat nu ook niet.

Afbeeldingsresultaat voor delete
Link afbeelding

10. Continu zeggen: ik haat die, ik voel me rot etc. Ik heb inderdaad ook momenten dat ik even niet lekker in mijn fel zit, maar ik hoef niet per uur te laten weten waar ik me aan irriteer en erger en wie me nu weer ongelukkig of boos maakt. Een keer laten weten wat er mis is, is niet erg, maar continu, dan vinden mensen je alleen maar chagrijnig en dat wil je niet.

11. Teveel hashtags gebruiken #irritaties #indesupermarkt #boodschappen doen. Een status op Twitter, een foto op Instagram, we kennen allemaal de #. Maar één is meer dan genoeg, geloof me.

Afbeeldingsresultaat voor hashtag
Link afbeelding

12. Mensen zijn online, lezen je bericht, maar reageren vervolgens niet. Dit komt vooral voor op WhatsApp, en niets is zo vervelend als dat de blauwe vinkjes dit bevestigen. Zucht…

Dit waren mijn irritaties. Herken jij ze? Of heb je nog meer irritaties?

Liefs, Demi❤

30 thoughts on “Irritaties online

 1. Ik herken deze irritaties echt heel goed. Vooral de 12de, want soms wil ik echt graag dat mensen reageren, omdat ik hulp nodig heb, maar nee hoor dan komen er weer mooie blauwe vinkjes. haha

  Liked by 1 person

   1. Ja, dat vind ik ook een grote ergernis. Of die mensen die denken stoer te zijn door te schelden en mensen nare dingen toe te wensen, en dat allemaal door anoniem te blijven. Oh, daar kan ik me echt aan irriteren

    Liked by 1 person

 2. Irriteer jij je daar echt aan ??
  Lieverd, dat moet niet eens je energie waard zijn !
  Social Media is niet echt..
  Op deze manier wordt het voor jezelf niet echt veel leuker 😦
  Ik stoor mij niet aan deze dingen.. als ik zin heb om iets te plaatsen dan doe ik dat. Soms onzinnig, soms heel nutteloos en soms omdat ik gewoon melig of pissed off ben.
  Maar of iemand het liked, op reageert of er niks mee doet, doet mij eigenlijk niks en ik kan mij niet voorstellen dat ik daar geirriteerd over zou kunnen raken.
  Zal mijn nuchterheid wel zijn denk ik 🙂
  Maar ik denk als je eens een selfie plaatst, jij heel veel likes gaat krijgen hahahahahahahaha

  Liked by 2 people

  1. Het zijn irritaties in het algemeen ^^ Ik trek me er niet veel van aan hoor, maar ik vind dit soort artikels leuk om te schrijven. Ik verzamel mijn eigen irritaties, van anderen en algemene 🙂 Ik en veel likes op een selfie? Hahahahahaha denk eerder dat mensen schrikken, hahaha. Liefs

   Liked by 1 person

 3. Die anonieme aso daar heb ik pas mee te maken gehad. Niet eens tegen mij, maar tegen een gastblogger.
  Ik heb de reactie niet goedgekeurd, maar vond het wel erg jammer dat het gebeurde.
  # op Instagram gebruik ik wel meer dan 1. vooral omdat Engelstalige het gewoon beter doen, maar niet al mijn Nederlandstalige volgers Engels begrijpen 😉

  Liked by 1 person

 4. Je echt herkenbaaar! Ik vind het ze erg als ze dan reageren op een video ofzo: ” oh dat shirt is niet mooi bij je, maar geen haat he ”
  Die geen haat is ze belachelijk. En als je het niet leuk bin kijk er dan niet naar he.
  Liefs Luna x

  Liked by 1 person

 5. Die strijd op Facebook met die likes zo herkenbaar. Wat ik zelf nog vervelender vind is dat mensen op Facebook en een instagram een selfie plaatsen en daar vervolgens meer dan 100 likes op krijgen, terwijl ik dan bijv een foto van mij en mijn vriend plaats en daar net 40 likes op krijg. Ik vraag me dan af waar het aan ligt.

  Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s