Tag

Gewoon Nederlands tag

Ik ben een geboren Nederlander, ik woon hier inmiddels al mijn hele leven. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik liever in Engeland zou wonen, toch ben ik zeker tevreden met het kleine kikkerlandje. En hoe kun je dat beter laten zien dan met een tag die alleen over Nederland gaat?

 1. Één of meer koekjes bij de thee?

Ik drink al geen thee, maar ik eet weleens een koekje, maar meestal niet meer dan twee.

2. Wat is je favoriete stamppot?

Ik ben niet een grote fan van een stamppot, ik heb liever een salade, en dan een salade waar ik allemaal ingrediënten in kan doen die ik lekker vind. Plus, ik ben vegetarisch, en in de meeste (niet alle) zit vlees.

3. Welke Nederlandse feestdag vind jij de leukste?

Vroeger was met stipt op 1 Sinterklaas, maar ik vier dat sinds mijn kindertijd niet echt meer. Natuurlijk wel met surprise avonden met vrienden en familie, maar meer dan dat niet. Ik denk dat ik de verjaardag toch het allerleukst vind 😉

4. Wat is volgens jou het leukste plekje in Nederland?

Walibi! Dat vind ik by far het beste, leukste en tofste plekje in Nederland. Ik kom er graag, en verveel me er absoluut geen moment. Walibi is the place to be!

Afbeeldingsresultaat voor walibi
Link afbeelding

5. Wat is jouw favoriete accent en doe een stukje na.

Ik houd heel erg van Brabants, en toen ik vorig jaar in Beekse Bergen was, smolt ik helemaal bij de Brabantse accenten van de mannelijke rangers. Ik vond dat zo schattig klinken, I love it!

6. Welk woord is voor jou typisch Nederlands?

Voor mij is ‘ongelijkheid’ een typisch Nederlands woord. Niet alleen qua rijkdom, maar ook qua dat mensen andere mensen in hokjes plaatsen, en dat vind ik één van de vreselijkste dingen die we hier doen in Nederland. Ik vind dat je een ieder in zijn waarde moet laten en moet respecteren zoals hij of zij is.

7. Welk typisch Nederlands gebruik vind jij het leukst?

Ik heb niets wat ik nu echt leuk vind, maar wel iets waar ik me compleet aan kan irriteren: Al dat oranje met het EK of WK. Ik kan op een gegeven moment die kleur niet meer zien! Sorry alle voetballiefhebbers, maar al dat oranje wordt me soms wat te veel.

8. Welk Nederlands gezegde is jouw favoriete gezegde?

‘Tussen de klippen doorzeilen.’ Dat is namelijk iets wat ik altijd doe, of althans, dat probeer ik: ‘Op handige manier alle moeilijkheden vermijden.’ Ik ben een echte doorzetter, wil altijd mijn doel bereiken en het liefst zo netjes mogelijk.

9. Wat is je favoriete winkel van Nederlandse bodem?

SoLow. Ik haal hier altijd mijn knutselspullen vandaan. Het is van goede kwaliteit, goedkoop en er is een ruime keus. Ik vind het een fijne winkel, met een leuke, gezellige uitstraling.

Afbeeldingsresultaat voor so low
Link afbeelding

10. Wie vind jij de leukste BN’er?

Ik ben een grote fan van Ruben Nicolai, Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven. Ik weet niet waarom, maar als zij in een programma zitten, vind ik het al gelijk veel leuker om ernaar te kijken.

11. Wat vind jij het mooiste en/of leukste Nederlandstalige liedje?

Om eerlijk te zijn: Geen een! Ik houd absoluut niet van de Nederlandse liedjes. Maar als ik moet kiezen, dan vind ik Nielson nog wel erg leuk, en Nick en Simon vind ik ook af en toe hele mooie liedjes hebben. Maar voor de rest, nee, sorry, geen Nederlandstalige liedjes voor mij.

12. Haring? Ja of nee?

NEE! Ik ben sowieso al vegetariër, maar ik lust ook geen vis. Ik moet er niet aan denken, bah! Sorry voor de visliefhebbers onder ons, maar ik vind het vies.

Oké, echt positief heb ik hem niet ingevuld geloof ik, haha. Sorry Nederland! Nee, ik ben echt dol op mijn land, maar ik heb niet veel met onze gebruiken en gewoontes. Ik drink en rook ook niet, en dat is tegenwoordig ook erg in bij ons. Ik ben gewoon anders denk ik, maar wel leuk anders 😉

Vind jij jezelf een echte ‘typische’ Nederlander?

Liefs, Demi ❤

22 thoughts on “Gewoon Nederlands tag

   1. Echt niet?! Nou ik ben nu echt bijna klaar, denk dat hij vandaag nog wel online gaat. Ik ga ook nomineren dus misschien wordt het nog wat! dan wordt het ‘booming’ (oké…) Xoxo

    Liked by 1 person

 1. hele leuke tag en je hebt hem heel erg leuk ingevuld! ik vrees dat ik na het lezen van je tag geen typisch nederlands meisje ben haha. liefs Angela

  Liked by 1 person

 2. Leuk ingevuld! Ik ben totaal niet van de stampotten (en ik ben ook vegetariër), maar het ligt eraan hoe je je stampotten klaarmaakt. Hutspot, andijvie, boerenkool, zuurkool, etc. is allemaal vegetarisch, en kan je ook met bijvoorbeeld vegetarische balletjes eten 😉 Liefs

  Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s