Personal

Persoonlijk: Enig kind

Hey Creabea’s,

Ik denk dat jullie wel weten dat ik geen broers of zussen heb, en ik krijg er geregeld vragen over als: ‘Maar is dat niet eenzaam?’ en: ‘Is het heerlijk om niets te hoeven delen?’ Dus vandaag wil ik wat van dat soort vragen beantwoorden, en dan op de manier van hoe ik erover denk en wat mijn mening is. Allereerst wil ik vertellen hoe het komt dat ik enig kind ben. Mijn ouders wilden na mijn geboorte graag nog een kindje, maar dit mislukte door een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Ze wilden het hierna nog een keer proberen, maar dit resulteerde ook in een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Mijn ouders waren dolgelukkig dat ik er wel was, en hebben me vanaf dat moment zoveel liefde en aandacht geven, dat ik niets te kort kwam.

Ik ben ermee opgegroeid geen broers en zussen te hebben, en dat is altijd heel goed gegaan. Ik kon heerlijk spelen, hoefde mijn ouders en oma en opa met niemand te delen en mijn eerste katje was van mij, mijn schatje. Ik baalde alleen wel dat ik altijd de schuld kreeg, want als er iets kapot was, ja, dan was er maar één die dat gedaan kon hebben. En ik had natuurlijk weleens ruzie met mijn ouders, en ja, dan was ik natuurlijk de enige met een grote mond. Dat vond ik soms wel erg vervelend.

Wat ik ook vervelend vond was dat ik niet altijd iemand had om mee te spelen. Mijn vader ging altijd werken, en mijn moeder wilde na een uurtje spelen even rustig aan doen, en had natuurlijk ook andere dingen te doen in het huishouden. Maar ik als klein meisje snapte dat niet. Ik had ook geen vrienden en speelde dus geregeld alleen. Gelukkig vond ik dat niet heel erg, maar op den duur begon dat te vervelen.

Toen ik ouder werd vond ik het enig kind zijn al veel minder erg. Ik had alles voor mezelf, had een eigen kamer, kreeg alle aandacht van mijn ouders en hoefde niets te delen. Maar ik had verder niemand anders om mee te praten dan mijn moeder. Je wilt toch ook graag met je broer of zus praten over dingen die gebeuren, zodat je elkaar tips kunt geven. Ik had geen vrienden waar ik bij terecht kon in die tijd. Mijn moeder is dus mijn beste vriendin geworden, waar ik veel mee deel.

Toen mijn eerste katje overleed, wilde ik graag een nieuw katje. Het voordeel was dat ik enig kind was, want we konden een nieuw katje nemen. Dit klinkt heel lullig, maar een huishouden met meerdere kinderen kost toch altijd meer. Het voelde geweldig om mijn katje uit te zoeken en hem een naam te geven, en hem mee te maken als kitten. Mijn eerste katje was er al 3 jaar voordat ik werd geboren, en haar kitten tijd heb ik dus niet meegemaakt. Dat vond ik altijd vreselijk, maar ik beschouwde haar echt als mijn zusje, en ze was mijn alles. Nu voelt mijn katje als mijn kindje, hij ligt graag bij me en kroelt veel. Maar er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan haar denk, en aan mijn andere huisdieren. Dankzij het hondje van mijn oom en tante en mijn katje heb ik altijd iemand om mee te spelen, en dat vind ik heerlijk, en hun liefde waardeer ik enorm, waardoor ik me altijd happy voel als ik thuis kom. Mijn katje weet me altijd op te vrolijken, en daarom houd ik zoveel van hem ❤

Eigenlijk heb ik er dus geen problemen mee om enig kind te zijn, maar natuurlijk denk ik soms nog steeds: Had ik maar een broer of zus, omdat ik vrienden heb die dan zo vrolijk vertellen over hun band, en dat vind ik soms jammer, dat ik niet zo kan praten. Maar ik heb dan weer andere pluspunten. Ik hoef niets te delen, heb weinig ruzies en krijg veel aandacht.

Ben jij ook enig kind? Of heb jij wel broers of zussen?

Liefs, Demi ❤

18 thoughts on “Persoonlijk: Enig kind

 1. Het hebben van een broer en/of zus is niet altijd even leuk, kan ik je vertellen 😉 Mijn zus heeft al jaren geen contact meer met ons (=mijn ouders, mijn broer en ik). En waarom is ons onduidelijk.

  Liked by 2 people

   1. Dat is zeker waar. Een kennis van mij, die haar broer doet ook net alsof zijn ouders niets voor hem betekenen, terwijl ze zoveel voor hem hebben gedaan. Triest vind ik dat eerlijk gezegd.

    Liked by 1 person

   2. Tsja, het is triest. Helaas zijn sommige mensen zo. Maar ik kies er voor om me er niet door mee te laten slepen, het is de moeite niet waard om er teveel aandacht aan zulke personen te schenken.

    Liked by 1 person

 2. Ik heb een broer en een zus en die zijn beiden een stuk ouder dan mij.
  Ik heb dus wel veel tijd ‘alleen’ thuis doorgebracht omdat zij het huis al uit waren.
  Gelukkig heb ik een goede band met mijn zus en broer!

  Liked by 1 person

 3. Het heeft voors en tegens denk ik.. ik ben altijd heel close geweest met mijn broer, we schelen maar anderhalf jaar en deden alles samen.
  Invloeden van buitenaf en derden hebben er mede voor gezorgd dat ik nu geen contact meer met hem heb.
  Bizar hoe dingen soms kunnen lopen en ik weet niet wat erger is. Geen broer of zus hebben en enigs kind zijn of wel een broer of zus hebben maar geen contact meer hebben en daar dagelijks mee geconfronteerd worden.

  Liked by 1 person

  1. Dat is waar. Wat naar om te horen 😦 Vreselijk als dat door anderen gebeurd… Misschien heb je wel gelijk, ik zou ook niet weten wat erger is. Ik denk dat beiden erg is, maar dan met een andere reden, andere gevoelens en een ander aspect. Liefs

   Liked by 1 person

 4. Mijn dochtertje van 5 jaar is ook enigs kind en de kans dat het zo blijft is heeeeel groot ik merk wel dat ik haar veel verwen maar dat ben ik nu wel een beetje aan het afleren. Het is ons alles en tja idd als je enig kind bent krijg je miss hier toch iets meer dan kinderen met broers en zussen. Zelf heb ik een broer en mijn man een zus.

  Liked by 1 person

  1. Een beetje verwennen is zeker niet erg 🙂 Mijn ouders hebben mij met mate verwend, gewoon zoals ieder ander kind. Natuurlijk weleens iets extra’s, maar nooit meer. Ik ben absoluut geen verwend meisje. Wat leuk dat je een broer hebt, heel leuk 🙂 Liefs

   Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s