Irritations

Irritaties ongesteld zijn

Iedere vrouw herkent dit wel: De maandelijkse periode waarin we bloed verliezen, buikpijn hebben en soms best chagrijnig kunnen zijn. En wat logisch is: er treden vaak irritaties op tijdens deze periode. Dit zijn 12 irritaties: Als je ongesteld bent.

1. Je bent het net op de dag dat je gym hebt, een date hebt of naar een pretpark gaat. Je ongesteldheid dient zich altijd aan op dagen dat je het niet kunt gebruiken. Bijvoorbeeld tijdens een gymles, tijdens een date of als je een dagje weggaat. Waarom kon het niet een dag eerder of later komen?

Afbeeldingsresultaat voor ongesteld
Link afbeelding

2. Continu het maandverband verwisselen, omdat je zo erg lekt. Om het uur moet je wel naar de wc, omdat het maandverband daar beneden zo vol is, dat het ernaast begint te lekken, en het begint nog te ruiken ook.

3. Op de wc zitten, geen maandverband bij je hebben en aan een voorbijganger vragen om een maandverbandje. Je ontdekt ineens dat je ongesteld bent, maar je bent vergeten maandverband mee te nemen. Je moet dan aan een andere vrouw vragen of ze een voor je heeft. Dat is best gênant, ook al kent iedere vrouw het. Erom moeten vragen is niet heel relaxt.

Afbeeldingsresultaat voor ongesteld maandverband
Link afbeelding

4. De buikpijn, wat ook gepaard gaat met vaker naar de wc te moeten. Je krijgt erge buikpijn en neemt een aspirientje in, maar dan worden je darmen ook nog eens extra geactiveerd, waardoor je ook vaker naar de wc moet. Krampen, buikpijn… au…

Afbeeldingsresultaat voor buikpijn
Link afbeelding

5. De week waarin je chocolade mag eten, maar waar je toch wat van aankomt. Vooral in deze week eten vrouwen chocolade, omdat ze zich daardoor beter voelen. Maar helaas kom je hier door wel wat aan, en dat moet er wel weer af, zodat je de volgende maand weer ongestoord chocolade kunt eten.

6. Tijdens gym alles verschuift, waardoor je ernaast lekt. Je moet turnen, en daarbij allerlei gestrekte bewegingen maken. Je voelt ineens dat het verschuift, en dat het bloed langs je stroomt. Als het nu maar niet zichtbaar wordt…

7. Een witte broek dragen, en er dan pas achter komen dat je die dag ongesteld moet worden. Je hebt een super leuke outfit bij elkaar gezocht, en je favoriete witte broek aangetrokken. Maar dan wordt je ongesteld, en er vormt zich een grote, rode vlek… Verschoning iemand?

8. Niet kunnen zwemmen in verband met lekken. Veel vrouwen gaan niet zwemmen omdat ze bang zijn bloed te verliezen in het water. Dit gebeurd zeer zelden, maar zodra je uit het water komt, stroomt het er met bakken uit…

9. Een tampon met moeite in brengen, en hem er moeilijk uitkrijgen, waardoor je handen vol zitten met bloed. Je doet het voor het eerst, of het lukt even niet, en je handen zitten gelijk onder. En stel je voor dat het draadje weg is, dan moet je hem er ook nog eens uitplukken…

Afbeeldingsresultaat voor tampon ob
Link afbeelding

10. Duizelig worden door het bloedverlies. Sommige vrouwen verliezen meer bloed dan andere vrouwen, en kunnen hierdoor wat duizelig zijn. Vooral vervelend als je een toets hebt, en ook best gevaarlijk met autorijden.

Afbeeldingsresultaat voor duizelig
Link afbeelding

11. Het geritsel van de verpakking vervelend vinden en er lang overdoet om hem zachtjes en onopmerkzaam open te maken. Je zit op de wc, en het is nogal druk. Je wilt een schone maandverband pakken, maar je moet eerst die akelige, geluid veroorzakende verpakking verwijderen. Je wilt niet teveel lawaai maken, omdat je je schaamt, en doet er lang over om de verpakking geluidloos open te maken.

12. Het chagrijnig zijn, is voor zowel jezelf als je omgeving geen pretje. Tijdens de periode zijn we sneller geïrriteerd en kunnen we minder verdragen. Dit is niet alleen vervelend voor onszelf, maar ook voor de mensen om ons heen. Ze durven niets te zeggen en houden afstand. Erg vervelend, en erg ongezellig.

Afbeeldingsresultaat voor chagrijnig ongesteld
Link afbeelding

Dit waren mijn irritaties. Herken jij ze? Of heb je nog meer irritaties?

Liefs, Demi ❤

34 thoughts on “Irritaties ongesteld zijn

 1. Ik als man heb er geen weet van. Wel van de vrouwtjes die ooit in huis hebben gelopen en de cyclus eraan kwam pfff. Maar nu hebben anderen daar het probleem van.

  Maar je moet het als vrouw ook positief inzien het zuivert je lichaam.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 person

  1. Ikdenk dat je als man geen recht van spreken hebt. De vrouwen (niet vrouwtjes) hebben er zelf vele malen meer last van dan de man die toevallig in de buurt is. Als man kun je er van weglopen, als vrouw niet.

   Liked by 2 people

 2. Ja, tuurlijk, het hoort erbij. Het is ook niet zo erg als je geen last van pms hebt. Pms is echter niet iets wat je zelf in de hand hebt, of waarbij je kunt denken: ach, kom op, over een paar dagen is het weer beter. Hormonen zijn rare dingen en kunnen ook voor nare gedachten zorgen. Kun je niet helpen. Er zou wel meer aandacht voor mogen zijn, en vrouwen zouden het niet moeten verdringen (om de mannen niet nog meer lastig te vallen). Het lijkt wel of sommige mannen denken dat je het vooral moet weglachen en belachelijk maken of bagatelliseren. Voor een groot aantal vrouwen is de last die ze van hun menstruatie hebben veel meer dan alleen maar een ongemak.

  Liked by 1 person

  1. Dat heb je heel goed gezegd, ben het ook zeker met je eens. Dat geldt net zo voor verschil tussen migraine en hoofdpijn, of andere vergelijkingen qua pijn of kwaaltjes

   Like

 3. Ik heb alleen last van mijn eisprong, van mijn ongesteldheid heb ik niet vaak last.. heb ook geen last van stemmingswisselingen en eet geen rare dingen (ook geen chocolade) … ik ben gezegend 😇😇. Tampons moet je ook niet gebruiken, maar tampax. Dat is met inbrenghuls, dan hoef je zelf niet met je frieten eraan te gaan, veel hygienischer!

  Liked by 1 person

  1. Oh dan ben je zeker gezegend, haha. De helft is gewoon van herkenbare, voorkomende irritaties. Heb zelf ook niet heel erg veel last ervan, het is te verduren en zo erg vind ik het niet. Liefs

   Liked by 1 person

 4. Herkenbaar! Als puber lekte ik ooit met gym door op een wit bankje (alsof de brugklas niet erg genoeg is). En tot ik Aleve Feminax ontdekte lag ik elke maand mezelf in onmogelijk houdingen te rollen van de pijn.
  Xx

  Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s