Irritations

Irritaties bij hulpposten

We moeten vast allemaal wel eens naar de dokter voor een kleine check-up bijvoorbeeld, of voor een controle naar de tandarts. Maar ook daar kunnen irritaties ontstaan, zeker als je lang moet wachten of als de tandarts je hardhandig aanpakt. Dit zijn 12 irritaties: Bij hulpposten.

1. Je was om 1 uur aan de beurt, maar inmiddels loopt het al een halfuur uit. Je maakt een afspraak, en besluit er op tijd heen te gaan zodat je niet te laat komt. Eenmaal aangekomen loopt alles vreselijk uit, en zelfs zo erg dat je al de gehele leesmap hebt doorgebladerd…

Link afbeelding

2. Het licht bij de tandarts schijnt recht in je ogen. Eigenlijk kun je geen andere kant opkijken, want de tandarts continu aankijken wekt ook vragen op…
3. De tandarts trekt aan je tanden en port er hard in. Vind je het gek dat het tandvlees gaat bloeden?
4. Vieze smaak van de handschoenen in je mond, voelt ook raar. Dat rubber smaakt nou niet bepaald lekker, en dat geschuur langs je mondhoeken is ook niet heel fijn.

Link afbeelding

5. Sommige doktoren trekken te snel conclusies, en maken je bezorgd. Je word dan bijvoorbeeld doorverwezen of je kunt vragen om een second opinon. En vaak is het dan lang niet zo erg als de dokter zei.
6. Ze hebben het zo druk dat je je tandsteen maar een andere keer moet laten verwijderen. Natuurlijk is het logisch dat er nog andere patiënten zijn, maar hoort zoiets niet bij je controle? En opnieuw terugkomen en wachten, alsof je het zelf niet druk hebt.
7. Oude tijdschriften in de wachtkamer, geen nieuws meer. Eigenlijk zijn het bladen van al een halfjaar oud, en dat gaat op den duur vervelen. Of er ligt zo weinig dat je het al uit hebt voor je aan de beurt bent.

Link afbeelding

8. Dat ze vragen stellen als ze in je mond zitten. Ik vind het onwijs leuk dat u vraagt wat ik allemaal doe, maar hoe moet ik antwoorden als u met uw handen in mijn mond bezig bent?
9. Je krijgt kramp in je kaak, en je verveelt je kapot. Je kunt eigenlijk alleen maar naar boven kijken, en daar is niets leuks te zien. En natuurlijk krijg je op een gegeven moment een verkrampte kaak en de drang om te slikken.
10. Je krijgt een ijskoude stethoscoop op je rug, en je moet heel diep ademhalen, heel diep. Niets zo vervelend als een ijskoude stethoscoop op je rug, en dan is het ademhalen geblazen. En het moet heel diep, en lang.

 

Link afbeelding

11. In het ziekenhuis duurt het heel lang voor je de juiste kamer hebt gevonden. Al die afdelingen, en dan moet je ook nog eens de juiste kamer zien te vinden. Het is net een soort doolhof.
12. Je krijgt een recept mee, maar je kunt pas na 4 uur je medicijnen of antibiotica ophalen. De apotheek krijgt het anders veels te druk, maar is het niet beter om zo snel mogelijk te beginnen met de kuur?

Dit is een beetje humoristisch benoemd, dus alsjeblieft beschouw het ook zo. Ik ben namelijk ontzettend blij dat ze er zijn, want ze helpen je altijd enorm.

Dit waren mijn irritaties. Herken jij ze? Of heb je nog meer irritaties?

Liefs, Demi❤

 

14 thoughts on “Irritaties bij hulpposten

 1. Wat een grappig en herkenbaar lijstje. Vooral die tandartslamp is heel irritant. Oh ja en in het ziekenhuis kan ik ook nooit de goede kamer vinden. Wat ik ook heel vervelend vind, zijn onduidelijke vragen als de assistente moet beoordelen of je langs moet komen bij de dokter. “Is het veel bloed?” Ja wat is veel?

  Liked by 1 person

 2. Zo herkenbaar, erg leuk gedaan.
  Aan die ijskoude stetoscoop ben ik inmiddels wel gewend aangezien ik elk half jaar zo’n ding op me heb. En als er een stagiaire is zelfs twee.
  en bij mijn halfjaarlijkse controle zit uitloop van minimaal een half uur standaard inbegrepen.
  En de tandarts, tja daar heb ik gewoon een hekel aan.

  Liked by 1 person

  1. Dankje 🙂 Haha, ik heb ook een hekel aan de tandarts, vooral de mijne. Hij is niet bepaald beleefd en sommige dingen wat in de lijst staan over de tandarts, heb ik vaak bij mijn tandarts, haha. Liefs

   Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s