Questions to yourself

1000 vragen aan jezelf #1

Hey Creabea’s,

Ik wil de 1000 vragen aan jezelf beantwoorden, die geschreven staan in een klein boekje. Ik heb het samen met een tijdschrift gekocht, welke helaas, niet meer te koop is. Ik ga in ieder deel, twee bladzijden beantwoorden, en dat zijn achtentwintig vragen per keer. En aan het eind van ieder deel, zal ik een vraag van de dag stellen aan jullie ^^ Laten we maar snel beginnen 😀

  1. Met wie kun je het best opschieten?

Ik kan het beste met mijn moeder opschieten. Ik kan altijd goed met haar praten, en we hebben wel veel gemeen. We kijken samen series, puzzelen samen en gaan soms samen winkelen, maar koken doen we ook samen en we spelen vaak een spel.

  1. Waar besteed je teveel tijd aan?

Ik besteed eigenlijk wel erg veel tijd aan het bloggen, maar dat komt omdat ik er zo dol op ben. Ik ben bijna iedere dag wel bezig met schrijven, en niet alleen voor mijn blog ^^

  1. Om welke grappen kun je heel hard lachen?

Om flauwe grappen, maar ook wel om woordgrappen. Eigenlijk moet ik om alles lachen wat maar komisch is, haha.

  1. Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan?

Ik ben voor het eerst naar een concert van Simple Plan geweest, en dat was in maart. Dat is iets wat ik laatst nog voor het eerst heb gedaan.

Eigen afbeelding
  1. Huil je makkelijk in het bijzijn van anderen?

Dat verschilt eigenlijk per persoon. Bij vrienden huil ik niet snel, tenzij er echt wat is. Bij mijn familie kan ik wat makkelijker huilen, maar als ik huil, is dat soms in het bijzijn van mijn moeder, en dan troost ze me.

  1. Waar bestaat je ontbijt uit?

Drie boterhammen met de ene keer kaas en de andere keer fruithagel. Dan drink ik ook meestal een glaasje melk en soms een beschuitje.

  1. Wie heb je voor het laatst een kus gegeven?

Mijn katje. Hij krijgt altijd als laatste een kusje, vlak voor ik wegga.

  1. Waarin lijk jij op je moeder?

We kijken dezelfde series, puzzelen samen, koken samen en winkelen soms samen. Mensen zeggen wel dat ik op mijn moeder lijk, en we hebben wel dezelfde ogen.

9. Wat doe je ’s ochtends als eerst?

De wekker uit zetten. Ik ben meestal een kwartier van tevoren wakker, en dan moet ik hem wel uitdrukken zodat ik niet naar boven hoef te sjouwen om hem alsnog uit te zetten.

  1. Ben je een goede voorlezer?

Ja, ik mocht op mijn vorige opleiding en allereerste stage bijna iedere pauze voorlezen. Ze vonden het leuk dat ik altijd stemmetjes deed ^^

  1. Tot welke leeftijd geloofde je in Sinterklaas?

Ik geloof tot mijn zesde. Ik was er al vrij vlot achter dat hij niet bestond. Ik zag hem namelijk op school zonder bril en in de bibliotheek met bril.

  1. Wat wil je nog graag kopen?

Een autootje, zodat ik niet steeds de auto van mijn ouders of oma en opa mee hoef.

  1. Welke karaktereigenschappen zou je graag willen hebben?

Krachtig en sportief. Ik ben wel redelijk sportief, maar het kan altijd beter. Krachtig wil ik ook wel zijn, zodat ik beter bestand ben tegen veel feedback en negativiteit.

  1. Wat is je favoriete TV programma?

Mijn favoriet is Masterchef. Ik geniet altijd van de dingetjes die ze maken, en ik leer er heel veel van.

Link afbeelding
  1. Wanneer ben je voor het laatst in een pretpark geweest?

22 april, een excursie met school. We kregen eerst een uurtje een presentatie en mochten daarna vrij door het park rondlopen.

  1. Hoe oud hoop je te worden?

Ik hoop ouder dan 100 te worden, dat is wel echt een doel. Het liefst was ik onsterfelijk.

  1. Aan welke vakantie denk je met wee moed terug?

Aan de vakantie van vorig jaar. Het was aan het begin leuk, maar tegen het einde aan werd het toch een beetje een fiasco. We kregen ruzie met een paar vrienden en daar denk ik nog steeds aan.

  1. Hoe voelt liefdesverdriet voor jou?

Geen idee, heb het nog nooit gehad. Ik denk alleen wel dat het echt rot voelt. De hele tijd last van huilbuien, buikpijn en een rotgevoel vlakbij je hart.

  1. Had je liever anders willen heten?

Ja, ik had liever Daphne of Lisa willen heten.

  1. Waarin heb je aan jezelf getwijfeld?

Of ik wel voor mezelf moest opkomen tijdens mijn opleiding. Ik heb het uiteindelijk wel gedaan, maar dat is dus toch niet goed afgelopen…

  1. Maakt het veel uit wat anderen van je zeggen?

Vroeger vond ik het heel erg wat anderen zeiden, nu interesseert het me niet meer. Ze zeggen maar wat ze willen, ik luister toch niet. Ik ben wie ik ben, en ik ga mezelf niet veranderen voor een ander.

  1. Wat is je favoriete dagdeel?

De avond. Dan ben ik lekker thuis, kijk ik naar leuke programma’s en af en toe ga ik dan naar een goede vriendin toe of komt er een goede vriendin bij mij.

  1. Kun je goed koken?

Ja, mijn ouders vinden dat ik lekker kook. Mijn opa kookt toch iets beter, en van hem heb ik het meeste geleerd ^^

  1. Op welk seizoen lijk je het meest?

Lente. Ik ben vaak vrolijk, bloei op na een negatieve ervaring en wil vaak een nieuwe start maken.

25. Wanneer heb je voor het laatst een dag helemaal niets gedaan?

Poe, ik doe eigenlijk altijd wel wat. Ik verveel me snel en wil graag altijd iets leuks te doen hebben. Maar ik denk dat het rond begin april was, op een zondag. Ik was toen niet lekker en voelde me ook niet lekker. Ik heb toen veel op de bank gelegen.

  1. Was je een gelukkig kind?

Thuis zeker! Ik kreeg altijd aandacht en was blij om thuis te zijn. Op school echter niet, daar vond ik het echt vreselijk! Niemand mocht me en dan kwam ik altijd huilend thuis, waarnaar mijn moeder me troostte met iets leuks, zoals een kleurboekje of Disney film.

27. Koop je vaak bloemen?

Nee, nooit. Ik ben er niet dol op. Ik koop liever cd’s of games, haha. En schriften natuurlijk 😉

  1. Wat is je droom?

Schrijfster worden of werken op een tijdschriftredactie.

Eigen afbeelding

Vraag van de dag: Had jij liever anders willen heten?

Ik hoop dat je dit eerste deel leuk vond ^^

Liefs, Demi ❤

40 thoughts on “1000 vragen aan jezelf #1

  1. Hoi Demi , ken dat boekje ook 🙂 . Ben heel tevreden met mijn naam maar zit weer een heel verhaal achter en ben blij dat mijn moeder dit heeft doorgezet 🙂 Geniet van je zondag , liefs ♥♥♥

    Liked by 1 person

  2. Ik vind dat Demi een perfecte naam voor je is! En oh, zo fijn dat je zoveel gemeen hebt met je moeder! 🙂 leuk om je zo nóg beter te leren kennen! Xx

    Liked by 1 person

  3. Altijd leuk zulke vragen aan jezelf stellen haha! Ja ik had graag anders willen heten (bijv. Pip of Sam) maar uiteindelijk heb ik nu wel vrede met mn naam. Iedereen kort hem toch automatisch af en das helemaal prima!

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen