Blogger's posts

Ilona | Book lover

Hey lieve lezers van Creabealounge,

Al zolang ik me kan herinneren verslind ik het ene na het andere boek. Van boeken waarin je jezelf volledig kan verliezen en de werkelijkheid even kan ontglippen tot aan boeken gebaseerd op de waarheid die je nog maar even laten realiseren hoe goed je het eigenlijk hebt.

Zo door de jaren heen begon in mijn lees skills steeds meer te ontwikkelen en las ik ook steeds meer, dit resulteerde erin dat ik in groep 6 boeken las van boven mijn niveau, ik las zo enorm veel dat mijn leesvaardigheid hoger las dan bij de rest van de klas.

Omdat ik zo’n enorme boekenliefhebber ben leek het me leuk om jullie vandaag wat meer te vertellen over de boeken waar ik van hou en de ontwikkeling van mijn leesvaardigheden.
Mijn passie voor lezen begon al op enorm jonge leeftijd, toen ik nog een ukkie was vond ik het heerlijk om voorgelezen te worden uit 365 berenverhaaltjes, maar zodra ik kon lezen begon ik deze verhaaltjes zelf te lezen. Waarna al gauw de verhalen van Jip & Janneke volgden.
Zo door de jaren heen begon ik mijn lees skills steeds meer te ontwikkelen, ik las steeds meer boeken van een steeds hoger niveau. In groep 6 zat mijn AVI-niveau (wie kent dit nog?) 1 à 2 niveaus hoger dan het gemiddelde in de klas, en deze boekjes verslond ik ook nog eens met liefde.
In de eerste klas las ik nog steeds boven mijn niveau, waar de meeste boeken voor hun leeftijd lazen snuffelde ik liever tussen de boeken voor 16-jarigen. Helaas mocht ik deze boeken niet lezen voor schoolopdracht maar dat weerhield me er zeker niet van de boeken gewoon lekker te lezen.
In klas vier liep ik tegen dit zelfde probleem aan, ik wilde graag de kleine blonde dood lezen voor een schoolopdracht, dit werd mij echter verboden door de docent. In de vijfde klas heb ik dit boek alsnog gelezen en ik ben zelf nog steeds van mening dat ik het boek in klas vier ook prima had kunnen lezen.

Maar goed laten we verder gaan met mijn favoriete boeken. Momenteel ben ik bezig in Under the dome deel 1, in totaal zijn er 2 boeken, van ongeveer 500 pagina’s per boek. Flink wat leesmateriaal dus, maar mij hoor je niet klagen. Nadat ik de volledige serie heb gezien moest ik de boeken ook gewoon lezen. Normaal doe ik dit liever niet maar in dit geval maak ik graag een uitzondering. De schrijfstijl van Stephen King is gewoon geweldig, ik ben ook zeker van plan hierna meer boeken van hem te lezen. Gelukkig hebben we hier in een huis een hele plank met boeken alleen van Stephen King dus dat moet wel goedkomen.
En dan mijn all-time favorite boekenreeks, de iron-fey reeks. Het is een reeks boeken geschreven door Julie Kagawa, en i just freaking love it. Julie Kagawa neemt je mee in de wereld van de fae maar alles is zo nauwkeurig beschreven dat het haast lijkt alsof je er zelf bij bent, ik begon er zelf bijna in te geloven.

Een boek wat ook veel indruk op me heeft gemaakt is het boek de kleine blonde dood, geschreven door Boudewijn Büch. Niet alleen de schrijfstijl greep me enorm aan maar ook het verhaal zelf. In het boek lopen twee verhalen door elkaar heen die uiteindelijk toch meer met elkaar verbonden zijn dat het in eerste instantie lijkt. Het boek is daarnaast autobiografisch, een groot deel is op waarheid gebaseerd maar er zijn ook een flink aantal aspecten bij verzonnen.

Zoals je inmiddels vast wel doorhebt ben ik echt dol op boeken, nou is mijn vraag aan jou, ben jij nou ook zo dol op lezen of ben je meer van de films en series? (okey series ben ik ook dol op haha)

Vond je het nou een leuk artikel? Vergeet dan zeker niet even een kijkje te nemen op mijn blog, inspiration for you. Hopelijk tot daar!

❤ Ilona

12 thoughts on “Ilona | Book lover

 1. Hoi Demi , leuk artikel over Ilona 🙂 . Heb zelf ook wat afgelezen van kleins af aan 🙂 . Zat iedere week in de bib en ging weer voor 4 , 5 boeken in de week . Veel boeken zijn als film verschenen en soms is film beter maar heel vaak toch het boek ,vind ik dan 😉 . Fijne vrijdag , liefs ♥♥♥

  Liked by 1 person

  1. Hoi Anja, ik heb zo vaak boeken gehaald bij de bieb, je mocht maximaal 7, nou zoveel gingen er echt mee, haha. Ik vind de boeken ook altijd veel beter, ik verdween er meer in dan bij de film ^^ Fijne vrijdag, liefs

   Liked by 1 person

   1. Ja, klopt, waarvan 2 stripboeken 😉 . Vond Billy en Betsy Turf daar altijd leuk in . Had verder geen inhoud maar je kon er wel ontzettend mee lachen , haha . Liefs ♥♥♥

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s