Personal

Mijn droombaan

Zoals de meesten van jullie weten heb ik altijd meerdere droombanen gehad, waarvan ik er 3 heb weggestreept. Ik wil ze nog wel even benoemen, en vertellen waarom ik ze heb weggestreept. En natuurlijk ga ik vertellen wat mijn droombaan is, en waarom ik dat het liefst van alles wil doen.

Kok/chef

Vroeger wilde ik heel graag chef-kok worden. Ik ben dol op koken, en ik kook graag voor mijn ouders. Dat ik vegetarisch ben accepteren ze, en andersom accepteer ik het dat zij het niet zijn. Ik vind het leuk om met eten te werken. Ik maak de borden ook altijd mooi op, wat ik een beetje heb overgenomen van Masterchef. Maar ik wil niet de rest van mijn leven de stress hebben om eten op tijd en gaar naar de klanten te krijgen, en dus is dit gewoon een hobby van me.

Dierenarts

Ik heb altijd al dieren beter willen maken, maar ik kan er niet tegen als ik een dier een spuitje moet geven. Ik vergeet nooit meer hoe ik mijn eerste kat moest laten gaan, en daarvoor wilde ik al geen dierenarts worden, maar daarna helemaal niet meer. Ik ben wel heel blij dat ze er zijn en heb diep respect voor ze dat ze alles aankunnen, van wonden tot operaties aan toe.

Juf

Ik heb de opleiding onderwijsassistent gevolgd, en door mijn juf van groep 3, wilde ik ook dolgraag juf worden. Het leek me geweldig om kinderen les te geven, ze klaar te stomen voor de toekomst. Ik gaf echt om de kinderen, ik wilde ze hun creatieve kant laten ontdekken, zich gewaardeerd voelen en kansen krijgen om hun niveau op te krikken. Maar sinds ik weet hoe het er op basisscholen aan toegaat, wil ik geen juf meer worden.

Schrijfster

Dan komen we nu bij het beroep wat ik later echt wil uitoefenen: Schrijfster worden. Ik schrijf al sinds mijn 12e, en sinds ik mijn boeken schrijf en mijn eerste boek heb uitgebracht, weet ik het zeker: Ik wil schrijfster worden. Ik houd zoveel van bloggen, en schrijven, en ik heb zoveel inspiratie en fantasie, dat ik dit echt bij me vindt passen.

Wat is jouw droombaan? Of heb jij die?

Liefs, Demi ❀

52 thoughts on “Mijn droombaan

 1. Goeiemorgen Demi , schrijfster past prima bij je en vind het nog steeds jammer dat er niet meer zo veel van je prachtige verhalen in je blog verschijnen πŸ™‚ . Keek er altijd met plezier naar uit πŸ™‚ . Ik wou altijd automonteur worden , helaas werd me die kans ontnomen 😦 . Geniet van je dag , liefs β™₯β™₯β™₯

  Liked by 1 person

  1. Goeiemorgen Anja, wat ontzettend lief van je dat je dat zegt ❀ Ik weet het, ik vind het zelf ook erg jammer, maar ik merkte dat het minder gelezen werd. Wattpad is op dit moment ook erg stil, maar daar ga ik binnenkort ook weer schrijven ^^ Liefs

   Liked by 1 person

   1. Als deze vraag bij nooit meer of altijd kwam : Nooit meer , nooit meer of altijd of altijd verhalen van Demi lezen , zou ik wel meteen het antwoord weten πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚ . Goed dat je weer door gaat met schrijven op Wattpad πŸ™‚ . Liefs β™₯β™₯β™₯

    Liked by 1 person

 2. Hmmm… heb ik een droombaan? Schrijver worden en daarvan kunnen leven, dat zou ik wel willen, maar dat is moeilijk te bereiken. Sommige grote schrijvers moesten een baan erbij hebben om rond te komen.

  Liked by 1 person

 3. Schrijfster?? Mooie ambitie, maar je moet sterk zijn om je boterham te kunnen verdienen!
  Ik wilde heel graag kinderarts worden, maar door de dood van mijn mama was studeren moeilijk, dan maar leerkracht, dat lukte πŸ˜€, maar omdat er teveel waren werk ik nu in de financiΓ«le wereld!
  Toffe blog 😘

  Liked by 1 person

  1. Jaa πŸ˜€ Klopt, dat weet ik. Daarom studeer ik nog en wil ik een goede baan vinden en dan tussentijds schrijven en boeken insturen naar uitgeverijen. Maar tot die tijd blijf ik gewoon lekker schrijven ^^ Oh wat een mooi beroep! Wel echt heel naar dat het niet kon, maar ik ben wel blij dat je alsnog met kinderen kunt werken πŸ™‚ Liefs

   Liked by 1 person

 4. Leuk dat je schrijfster wilt worden. Vind ik echt bij je passen.En ik denk dat juist omdat je weet hoe het op scholen gaat je daar als juf verandering in kunt brengen. Mijn droombaan is om illustrator Γ©n blogger te worden. Liefs

  Liked by 1 person

 5. Ooh ik wil ook ook hrel graag schrijver wordetn of fulltime blogster!
  PS. Je bent zo goed in verhalen schrijven!
  Je bent echt mijn voorbeeld in verhalen schrijven x
  Marleyβ™₯

  Liked by 1 person

 6. Ik wou ooit de jongste schrijfster worden ooit πŸ˜‰ en nadien wou ik nog zoveel. Helaas ben ik mijn dromen niet achterna gegaan. Stom en nu veel te laat om een ander beroep te kiezen. Dus doe zo verder!

  Liked by 1 person

 7. Leuk artikel, lijkt me ook wel bij je passen om schrijfster te worden. Ik wilde graag officier van justitie worden of in de gevangenis werken. Dat zal niet meer gebeuren dus ik hoop soms stiekem misschien een baan te kunnen maken van de blog etc.

  Liked by 1 person

  1. Dankje, wat aardig van je ^^ Oh dat klinkt ook erg leuk, wel heel jammer dat dat niet meer gaat lukken, maar ik denk zeker dat je blog je bij je beroep kan helpen ^^ Liefs

   Like

 8. Ik wil graag advocate worden, maar ik word stiekem ook heel erg gelukkig van vormgeven dus Graphic Designer lijkt me ook wel wat. Daarmee kan ik ook makkelijker mijn blog combineren.

  Liked by 1 person

 9. Ik hoop ooit nog een keer een boek uit te geven, maar daarnaast denk ik dat ik geschiedenis docent wil worden. Ik weet niet waarom, maar al vanaf kleins af aan zit ik met mijn neus in de boeken op zoek naar nieuwe dingen die ik nog niet weet. Het trekt me heel erg, dus ja geschiedenis docent.

  Liked by 1 person

Een reactie plaatsen

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s