Diary

Lief dagboek 3

In dit verhaal bepalen jullie de afloop, het lot. En er is massaal gekozen voor: Naar de presentatie van Noah gaan.

Maandag 17 april, 2014

Lief dagboek,

Ik heb goed afgewogen welke date ik als zeer prettig heb ervaren, en met wie ik een tweede ‘date’ zou zien zitten. Ik heb van alles opgenoemd, en Noah scoorde op ieder vlak hoog, Lex echter niet. Het was voor mij dus algauw duidelijk, dat ik naar de presentatie van Noah zou gaan. Ik pakte mijn mobiel, en stuurde Noah een berichtje.

“Hey Noah, ik kan niet wachten tot morgen. Je gaat het vast geweldig doen.”

Tegelijkertijd moest ik Lex laten weten dat ik toch niet kon, en dat vond ik ergens wel sneu, ook omdat ik gedeeltelijk moest liegen. Ja, ik weet het, ik had ook niet hoeven liegen, maar ik kon hem niet zeggen dat ik voor een ander koos… Nee, dat kon ik niet.

“Hey Lex, het spijt me vreselijk, maar ik kan niet naar de wedstrijd komen kijken. Ik heb aan mijn zusje beloofd te komen kijken naar haar presentatie. Ik kom de volgende keer zeker kijken! Veel succes!”

Ik ging met een goed gevoel slapen, en was blij met deze manier van aanpak.

De volgende dag was ik vroeg wakker, klaar om Noah te steunen. Ik ging ruim op tijd weg, en kon zo nog even met hem praten.
‘Nerveus?’
‘Beetje…’ Ik gaf hem een schouderklopje, en ik zag hem langzaam rood worden.
‘Ik weet dat je het geweldig gaat doen’, zei ik vlug. Hij begon nog erger te blozen, en toen werd er omgeroepen dat de gasten plaats mochten nemen in de zaal. Ik ging een plekje zoeken, terwijl Noah zich klaarmaakte. Ik had een plekje gevonden, op de tweede rij, met goed zicht. Ik zag hem vanuit de coulissen kijken, en stak mijn duim op. Ineens voelde ik een hand op mijn schouder.
‘Hey Char.’ Lex kijkt me lachend aan.
‘Wat doe jij hier?’ Vraag ik verbaasd.
‘Toen je sms’te dat je niet kon komen, besefte ik ineens dat ik mijn broertje niet in de steek kon laten. Jij gaat ook naar je zusje toe, en ik besefte hoe belangrijk familie is.’
‘Wie is je broertje?’
‘Hij.’ Hij wees in de richting, van Noah! Dat meen je niet, zijn ze broers? Mijn wereld stortte in, en ik kreeg bijna geen lucht meer. Dit kon niet waar zijn!

Slaap lekker lief dagboek.

Wat moet ik doen? Eerlijk opbiechten dat Lex mijn speeddate was? En dat Noah mijn date was?

Kus, Charlotte

(Bepaal haar lot, de meeste stemmen gelden en dat wordt haar leven)

● De waarheid vertellen.
● Liegen.
● Helemaal niets zeggen.

16 thoughts on “Lief dagboek 3

  1. Whahaha, ooh wauw Demi… Deze ontwikkeling zag ik niet aankomen! Goed hoor. Tja, zelf ben ik een voorstander van de waarheid vertellen, maar in lijn van het verhaal is het misschien leuker voor de lezers als ze nog even zwijgt. Lastige dit, haha.

    Liked by 1 person

Een reactie plaatsen